Home Informaţii la zi Bobcat devoltă utilajele pentru tratarea deşeurilor
Bobcat devoltă utilajele pentru tratarea deşeurilor

Bobcat devoltă utilajele pentru tratarea deşeurilor

0

Completând succesul înregistrat de utilajele Bobcat în domenii extrem de competitive precum cel al construcțiilor și produselor agricole, binecunoscutul producător a lansat noua gamă de încărcătoare telescopice Expert Waste, prezentând pieței de profl internaționale o nouă soluție dedicată manipulării deşeurilor şi materialelor reciclabile.

Prototipul Waste Expert Machine (bazat pe modelul TL43.80HF) prezentat de Bobcat la expoziția Bauma a fost primit cu mult entuziasm, aşa că s-a trecut la producţia de serie. Astfel, Bobcat a început să fabrice încărcătoarele telescopice seriile TL35.70, TL34.65HF, TL38.70HF și TL43.80HF, ca noi mașini destinate manipulării deşeurilor, toate propulsate de motoarele Stage IV de 74,5 sau 97 kW (100, 130 CP). Aceste noi încărcătoare telescopice oferă capacități de ridicare de la 3,4 până la 4,3 tone și înălțimi de lucru maxime de la 6,5 la 8 m.

Destinat industriei tratării deșeurilor și nu numai…

Încărcătoarele telescopice Bobcat sunt mașini robuste, eficiente și deosebit de ușor de utilizat, acestea fiind caracteristici esențiale pentru lucrul în aplicațiile industriale intense. Olivier Traccucci, director de produse Bobcat Telehandler, a declarat: „Întreprinderile de deșeuri și reciclare au nevoie de mașini versatile care să poată gestiona o mare varietate de sarcini, să manevreze ușor în spații mici și să ofere eficiență maximă în siguranță deplină pentru operator și utilaj, pe toată durata zilei de lucru. Cu cel mai robust design de pe piață, forțe de ridicare și săpare impresionante, sisteme de răcire eficiente şi un centru de greutate coborât, noile noastre încărcătoare telescopice sunt perfecte pentru această industrie. La fel ca toate utilajele noastre, noile încărcătoare telescopice Waste Expert sunt făcute pentru cele mai grele locuri de muncă, oferind în același timp toată agilitatea și versatilitatea pe care o necesită această aplicație.

“Depozitele de reciclare și de gestionare a deșeurilor sunt medii de lucru dificile, astfel încât echipamentele trebuie să fie cel puţin la fel de dure. În consecință, noile mașini Waste Expert sunt și mai robuste, cu axe Dana Spicer și sisteme de protecție suplimentară. De asemenea, braţul este ranforsat, iar amortizoarele braţului beneficiază de extra-protecţie. Încărcătoarele Bobcat au o gardă la sol ridicată, pentru a evita eventualele daune.

Noile modele Expert Waste sunt echipate cu funcții suplimentare pentru a lucra în condiții dure, ce includ un grătar de protecție pentru parbriz și acoperiș, protecție a grupului de lumini rutiere, protecție suplimentară pentru rezervoarele de combustibil și ulei, protecție anti-praf pentru braţ, protecția cilindrilor hidraulici, -comenzi pe joystick,ventilator de răcire reversibil, stingător și sistem de avertizare sonoră pentru mersul cu spatele.

Vizibilitatea din cabină este, de asemenea, crucială pentru siguranța operatorului și a oricui din jurul lor. Pentru toate utilajele Bobcat seria Expert Waste vizibilitatea panoramică integrală este asigurată de cabina asimetrică patentată, ce îndeplinește cerințele noilor norme de protecție ROPS / FOPS Nivelul 2, dar și o fereastră din spate fără stâlp.

Încărcătoarele telescopice Bobcat Waste Expert oferă o funcționare eficientă, simplă și sigură, cu o transmisie intuitivă, variabilă și o frână de parcare automată, pentru o siguranță sporită. O caracteristică majoră a utilajelor Waste Expert este, desigur, braţul telescopic, care oferă capacități excelente de acoperire și de a gestiona atașamente diferite, sporind astfel versatilitatea utilajului. Posibilitatea de a transporta, ridica și plasa materiale, cum ar fi baloturi sau materiale în vrac sau de încărcare remorci oferă avantaje reale în munca de zi cu zi.

Caracteristici de înaltă performanță pentru experții deșeurilor

Tehnologia HF / High Flow inclusă în modelele HF oferă capabilități hidraulice deosebite și performanțe unice datorită unei pompe cu un debit maxim de 190 l/min. Acest lucru permite operatorului să lucreze la viteze mari, astfel încât să poziționeze brațul cu precizie, să consume mai puțin combustibil și să beneficieze de cicluri de lucru mult mai scurte.

Pentru a preveni încălzirea a lichidului hidraulic și deci o pierderea de energie inutilă, pompa furnizează ulei numai atunci când este necesară alimentare hidraulică. Bobcat oferă de asemenea câteva alte opțiuni, cum ar fi anvelopele speciale. Printre acestea se numără BIBLOAD-ul Michelin 460 / 70R24 – o anvelopă întărită cu oțel, ce oferă mai multă rezistență la uzură.

O altă variantă: anvelopa Nokian 480 / 65R24 Tri Steel o anvelopă specială cu insert de oțel, ideală pentru manipularea și reciclarea deșeurilor dar și pentru uz industrial, care necesită o rezistență sporită la perforare.

A treia anvelopă recomandată ca alternativă este noua Camso TLH 792S 13 R24, o anvelopă solidă, cu stabilitate, durabilitate și confort optimizate, oferind tracţiune excelentă.