Home Constructii Generatoare&Motoare Aggreko Y.Cube – Sisteme de stocare a energiei
Aggreko Y.Cube – Sisteme de stocare a energiei

Aggreko Y.Cube – Sisteme de stocare a energiei

0

Aggreko, unul dintre cei mai mari producători mondiali de sisteme de generare a energiei electrice, prezenți pe toate continentele, este de asemenea și un dezvoltator de tehnologii, de multe ori situate la limita dintre prezent și viitor.

Astfel, Aggreko a prezentat în urmă cu câteva luni, în premieră mondială, un sistem revoluționar de stocare a energiei electrice în baterii. Numit Y.Cube, acest sistem de stocare a energiei este livrat “gata de utilizare”, fiind montat integral, adică fără a fi necesare alte soluții externe suplimentare, într-un container standard de 20 ft.

Această soluție mobilă și modulara include bateriile, invertorul de current, HVAC, protecția la incendii și toate componentele auxiliare, toate testate și asamblate de specialiștii Aggreko. Întreg sistemul funcționează perfect, fiind supravegheat permanent de un software intelligent dezvoltat in-house.

 

Y.Cube, soluția universal: oriunde, oricând

Sistemul Y.Cube poate fi livrat și pus în funcțiune aproape oriunde în lume. Unitățile de curent individuale pot fi combinate rapid și simplu pentru a oferi puterea și tensiunea necesară pentru orice tip de afacere. Astfel, sistemul final poate acoperi a mare varietate de aplicații, care pot necesita puteri de la 1 MW până la multipli de MW, putere de ieșire, livrând atât puterea cât și tensiunea necesară fiecărui tip de afacere.

Flexibilitatea este pe primul loc: dacă în viitor cerința de energie a utilizatorului se modifică, condițiile comerciale de închiriere ale sistemului Y.Cube sunt flexibile, permițând reducerea sau creșterea capacității și puterii oriunde și ori de câte ori este nevoie. Acest lucru oferă utilizatorului o flexibilitate deosebită în adaptarea afacerii sale la condițiile unei piețe în continuă schimbare.

 

Aplicații specifice:

Reglaj secundar frecvenţă/putere

Instalațiile cu motoare termice creează capacitatea de rezervă pentru reglajul secundar de frecventa/putere prin utilizarea de generatoare suplimentare, ceea ce duce la o încărcare mai mică a instalației și un consum mai mare de combustibil. Adăugarea stocării bateriei pentru a acționa ca rezervă de reglaj secundar frecventa/putere ajută la creșterea eficienței generale a instalației dvs., utilizând mai puține generatoare la o sarcină mai mare.

Fără vârf de sarcină

Sistemul fără vârf de sarcină este conceput pentru a preveni blocajele de aprovizionare și pentru a limita vârfurile de sarcină  în momentele în care cererea este foarte mare. Acest lucru se realizează fie prin faptul că consumatorii își acoperă nevoile suplimentare de energie, prin activarea generatoarelor sau dispozitivelor de stocare, cum ar fi bateriile industriale, sau prin echilibarea necesităților acestora.

Controlul vitezei de creștere

Rețelele producătoare de curent nu pot absorbi cu ușurință variații mari din generarea regenerabilă. Sistemele de stocare în  baterii „netezește”  solicitarea instalației fotovoltaice și consolidează întreaga rețea întâmpinând astfel momentele critice ale sistemului pentru a amortiza impactul fluctuației cererii de energie și a ofertei.

Surse de putere continuă (UPS)

Sistemul UPS oferă suficientă putere suplimentară atunci când rețeaua nu face față, fie un timp suficient de îndelungat pentru ca echipamentele de lucru să poată fi oprite fără deteriorări, fie pentru ca acestea să funcționeze normal până când rețeaua revine la normal.

Putere atunci când este nevoie, mai ieftină, mai curată și mai fiabilă datorită combinației unice de energie solară, de stocare și din gaz

Unitățile hibride de producere a curentului combină energia regenerabilă și  cea provenită din stocarea în baterii cu fiabilitatea energiei obținute prin utilizarea unui motor termic. Sunt flexibile și de încredere – pot fi montate oriunde și oricât este necesar.

Soluțiile hibride Aggreko de generare a curentului electric se potrivesc cerințelor fiecărui utilizator: energia solară este ieftină și curată. Astfel, odată instalate instalațiile solare, costurile de generare a energiei electrice sunt aproape zero – la fel ca și emisiile! Soluția mobilă și modulară de utilizare a energiei solare  oferă permanent energia necesară, fără a avea legătură cu rețeaua clasică de disbtribuire a curentului.

Generatoarele tradiționale, cu motor termic, cu demarare rapidă sunt perfect adaptate ofertei de energie solară. Geneatoarele care funcționează cu diesel, HFO sau benzină furnizează de mulți ani în întreaga lume energie electrică într-un mod fiabil.

Ele reprezintă alegerea potrivită pentru obținerea de energie electrică sigură și stabilă, în special în zonele îndepărtate și oferă planul ideal de intervenție atunci când previziunile meteo afectează generarea solară. Soluțiile hibride oferite acum de Aggreko oferă o îmbunătățire a acestor sisteme deja extrem de fiabile.

Stocarea inteligentă a curentului în baterii reprezintă al treilea pilon al ofertei Aggreko, fiind de fapt calea corectă spre garantarea unei surse de alimentare stabilă și fiabilă. Astfel, acest sistem garantează acoperirea oricărei variații de curent în rețeaua clasică de distribuție, prin oferirea unei energii-tampon care oferă o putere de lucru constantă. În acelasi timp, crește durata de viață a sistemelor de generare a curentului și scade costurile asociate legate de întreținerea acestora.