ConstructiiEvenimenteInformaţii la ziJob Report UCNewsOnlineslidesusUpdate

Genco’93, primii 30 de ani

Genco’93 este una dintre primele firme specializate în distribuţia utilajelor de construcţii care au apărut după anul 1989 în România. Aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea firmei a avut loc chiar la noul său sediu din localitatea Bolintin Deal, din apropierea Capitalei. Un eveniment la care au participat numeroși invitaţi, partenerii de afaceri, societăţi de construcţii importante dar și reprezentanţi ai mărcilor de utilaje reprezentate, precum PUTZMEISTER, BOMAG, LIEBHERR, GEHL, SECMAIR.

Startul acestei afaceri de succes, Genco’93 numărându-se în prezent printre cei mai importanţi distribuitori de utilaje și echipamente de construcţii din România, a început cu parteneriatul dintre Mircea Drăgan Ieșanu, Anca și Mircea Hânsa și Florin Bărbuc ca acţionari, un grup de tineri ingineri entuziaști și cu dorinţa de a aduce calitate și performanţa în piaţa de construcţii din România. În prezent, Genco’93 comercializează cu succes utilaje produse de către mari grupuri mondiale, precum PUTZMEISTER GROUP, LIEBHERR MISCHTECHNIK, BOMAG, GEHL, Epiroc și DYNAJET și mai nou, SECMAIR, parte a grupului Fayat. Genco’93 s-a dezvoltat continuu în toţi acești ani, având astăzi în ţară 5 locaţii, la București, Bolintin Deal, Transilvania -Dumbrăveni, Timișoara , și Iași, în care își desfășoară activitatea de vânzare, reparaţii și mentenanţă.

Un eveniment de inimă pentru industria construcţiilor
Genco’93 s-a dezvoltat continuu pe parcursul acestor 30 de ani și s-a adaptat permanent cerinţelor din sectorul construcţiilor din România. Tradiţia firmei va fi dusă mai departe de Alexandru Voinescu și Alexandru Hansa, alaturaţi pe rând acţionariatului iniţial, tineri la fel de entuziaști și care doresc să păstreze calitatea și performanţa pe piaţa utilajelor de cosntrucţii din România. Dl. Alexandru Hânsa ne-a prezentat pe scurt importanţa acestui eveniment: ”Aniversarea celor 30 de ani este este un lucru foarte important pentru noi, așa că am invitat absolut toţi partenerii noștri.

Nu contează că au cumpărat un utilaj de câteva mii de euro sau utilaje de milioane de euro, ne-a făcut plăcere să fie alături de noi în acest moment. De asemenea, am invitat și toți furnizorii noștri din întreaga Europă, și care au venit într-un număr destul de mare.

Piața construcțiilor din România a avansat foarte bine în acest an, iar noi am înregistrat cel mai bun an din punctul de vedere al vânzărilor. De exemplu, am vândut foarte mulți cilindri compactori BOMAG celor mai importante firme din România, precum UMB, Tehnostrade, Mithras, PORR sau Strabag. Pot spune că anul acesta a fost de asemenea și cel mai bun an BOMAG din istoria Genco.

Pompele de beton Putzmeister se apropie și ele de cel mai bun an din punctul de vedere al vânzărilor, deși s-au sistat multe construcții de blocuri în 2023 și deci și piața de producție și punere în operă a betonului a scăzut.

Am avut foarte mult de lucru în ultimii ani. De exemplu, sediul aceasta este din anul 2021 , acum 2 ani și 7 luni l-am achiziționat , de 2 ani practic ne-am mutat în el și l-am renovat, dar de abia acum am apucat să facem o deschidere oficială. Și ca număr de angajați suntem într-o continua creștere: acum 4 ani aveam 28, în prezent numărul de specialiști a crescut la 53. Luna viitoare la Iași, unde aveam deja un sediu, vom inaugura și service-ul local. Sedii noi avem la Timișoara și la Dumbrăveni”.

Bomag – Fayat

Sophie Benfredj- South/Western Europe & Latin America Director at BOMAG France:

Genco este un partener vechi al nostru. Au făcut investiții importante în dezvoltarea firmei, iar specialiștii lor au un mod excelent de a lucra împreună, toate acestea ducând la creșterea permanentă a vânzărilor dar și la câștigarea încrederii firmelor de construcții din România. Pentru noi Romania este o piață foarte importantă și credem că are în continuare mari perspective de dezvoltare în următorii 30 de ani.

Genco este o companie de familie care a fost totdeauna aproape de modul nostru de lucru. De asemenea și noi suntem o companie de familie: grupul Fayat are ca proprietari pe Jean-Claude Fayat și Laurent Fayat. Compania noastră a fost creata în 1957.

Ne interesează să avem parteneriate pe termen lung, ceea ce se și întâmplă aici, în România, cu Genco. Împărtășim de asemenea aceleași valori, clientul fiind totdeauna pe primul loc. Faptul că ai succes nu este un lucru întâmplător. Pot spune că toți specialiștii de la Genco sunt foarte apropiați de clienți, încearcă să le anticipeze necesitățile și se asigure că aceștia sunt mulțumiți.

Fiecare piață este diferită, atât la nivel mondial cât și în Europa și este foarte greu să le compari, dar ceea ce pot să afirm cu siguranță este că Genco deține o cotă de piață importantă, și este în topul dealerilor noștri în termeni de vânzări.

Secmair- Fayat

Imen BERRHOUMA, Sales and Marketing Director

Este primul an când suntem alături de Genco la un astfel de eveniment. Genco este un partener de vânzări al grupului nostru Fayat de foarte mulți ani, dar utilajele Secmair sunt noi pe piața din România. Putem spune că am început relația de afaceri pe acest segment cu ocazia acestei aniversari. Nu am fost în trecut prezenți în Romania, așa că această colaborare o consider deja de bun augur.

Secmair este specializată în producerea de echipamente și utilaje destinate întreținerii rutiere. Avem gama integrală de utilaje și tehnologii, ce include aproximativ 45 de produse, și noi putem susține orice tip de activitate destinată întreținerii drumurilor. Avem tehnologii diferite, specifice, de exemplu, pentru Europa, deși cele din Anglia sunt diferite. La fel și cele destinate continentului American sau pentru Australia. Fiecare țară este diferită din punctul de vedre al cerințelor tehnice, dar noi avem capacitatea de a putea răspunde la toate cerințele.

LIEBHERR MISCHTECHNIK
Sebastian SAILER – Area Sales Manager Liebherr Mischtechnik

Suntem parteneri de foarte mult timp cu Genco, am realizat foarte multe lucruri împreună și în fiecare an avem câteva proiecte importante. Chiar și acum avem un proiect uriaș pentru un aeroport, ce include o staţie de betoane
marca Liebherr, montata/implementata și pusă în funcţiune de Genco’93. Avem o cifră de vânzări foarte bună în Europa de Est în general și în România în special. Întreaga noastră producţie de staţii de betoane, autobetoniere și staţii de reciclare este vândută dinainte de finalizare. Atunci când o firmă se hotărăște să achiziţioneze o staţie de betoane, aceasta este o investiţie pe termen lung, de 20, 30 sau chiar 40 de ani. În acest context, atunci când te bucuri de o reputaţie solidă, precum Genco, și de facilităţi de întreţinere și reparaţii precum service-ul din București, cel care cumpără staţia are siguranţa că poate să-și dezvolte liniștit afacerea peste ani, și că are profitul garantat chiar și atunci când aceasta nu lucrează la capacitate maximă.

Similare

1 din 975