Generatoare&MotoareInformaţii la ziNewsOnline

Generatoare Stage V de înaltă performanță pentru emisii ultra-scăzute

Specialiștii Aggreko sprijină companiile în drumul lor de decarbonizare, oferind tehnologii și echipamente de ultimă generație care reduc emisiile de carbon și asigură economii de combustibil. Această inițiativă se numește Greener Upgrades®.

Aggreko a făcut investiții importante, de mai multe milioane de lire sterine, în dezvoltarea noilor generații, acestea incluzând  dezvoltarea unei  noi flote de generatoare Stage V precum și a unor echipamente cu funcționare hibridă, pe baterii. Lucrând împreună mai multe echipamente din această nouă generație, rezultatul este achiziționarea de către companii din întreaga lume a unor flote noi, care să le permită să opereze cu o eficiență mai mare, cu niveluri reduse de zgomot și să reducă impactul asupra mediilor, prin reducerea drastică a emisiilor globale și locale.

În continuare sunt prezentate pe scurt  tehnologiile înglobate, pentru a demonstra eficiența pe care o oferă în timpul exploatării, atât individual, cât și atunci când lucrează împreună, în flote combinate.

Noua generație de generatoarele Stage V

Conceput pentru a reduce nivelul de particule poluante, generatoarele Aggreko Stage V sunt construite pentru a satisface integral normele cuprinse în Directiva Comisiei Europene privind reducerea gradului de poluare și a cantității de noxe eliberate în atmosferă de către echipamentele de ardere medie (MCPD). Ele funcționează similar și au același nivel redus de poluare precum cele mai curate motoare ale autovehiculelor rutiere, limitând nivelul de monoxid de carbon, oxizii de azot și particulele, aducând în schimb o putere mai mare de lucru, dar cu un nivel redus de emisii reduse de carbon.

Bateriile hibride

Bateriile pentru stocarea energiei fac parte integrantă dintr-un viitor al planetei cu emisii reduse de carbon. Utilizarea întregii puteri  produse de o baterie, de care aveți nevoie la un moment atunci când aveți nevoie cel mai mult de ea  este esențială pentru orice aplicație de șantier. Întreaga gamă de baterii hibride produse de către Aggreko poate fi utilizată într-o varietate de aplicații, destinate unei game largi de aplicații industriale, permițând maximizarea producției operaționale, minimizând în același timp timpii de nefuncționare și emisiile de gaze nocive.

Alimentarea cu combustibilul potrivit

Pe lângă utilizarea tehnologiei potrivite fiecărei aplicații, una dintre cele mai simple și mai eficiente alegeri care pot fi făcute în reducerea emisiilor locale și de CO2 este trecerea la combustibili pe bază de ulei vegetal hidrotratat (HVO). Acesta este tip nou, superior de biodiesel. HVO este un produs   biologic, ceea ce îl face unul dintre cei mai curați și ecologici combustibili de pe piață.

HVO poate fi folosit pentru toate generatoarele Aggreko ca și combustibil, putând fi distribuit, manipulat și depozitat în același mod ca și combustibilul tradițional, fiind astfel o alternativă convenabilă la utilizarea motorinei. Nu conține esteri și nu alte elemente grele, cum ar fi motorina obișnuită, ceea ce înseamnă că poate fi depozitat pentru perioade lungi de timp, fără efecte adverse asupra performanței echipamentului.

Cel mai important avantaj al utilizării combustibilului HVO este dat de nivelul redus al emisiile nocive. Acest lucru se datorează eficienței arderii în camera de combustie a motorului, ceea ce duce la un nivel mai mic de CO2, deci la un mediu mai curat.

Beneficiile HVO

  • Elimină până la 90% din CO2 cu efect de seră,
  • Reduce semnificativ emisiile de oxid de azot (NOx), particule (PM) și monoxidul de carbon (CO),
  • Biodegradabil, non-toxic și fără miros,
  • Cifra mare de cetan înseamnă că HVO se aprinde mai ușor pentru o funcționare mai lină, o putere mai mare și o performanță mai curată,
  • Este sigur de utilizat pentru o gamă largă de aplicații.

Similare

1 din 900