Home Informaţii la zi Hardox®500 Tuf  – Oțel dur de înaltă rezistență pentru piese de uzură
Hardox®500 Tuf  – Oțel dur de înaltă rezistență pentru piese de uzură

Hardox®500 Tuf  – Oțel dur de înaltă rezistență pentru piese de uzură

0

Unul dintre cele mai noi oțeluri de înaltă rezistență a producătorului suedez SSAB este placa rezistentă la abraziune cu duritate de impact garantată Hardox®500 Tuf. Cu o duritate nominală de 500 HB, acesta reprezintă cea mai bună alegere pentru benele de camion sau echipament de construcții, cum ar fi echipamentele de demolare sau ciocanele de spargere sau orice altă aplicație care combină uzura cu impactul.

Hardox®500 Tuf este recomandat în construcția benelor camioanelor de construcții, aceasta reprezentând încă un pas în realizarea unor camioane din ce în ce mai ușoare, capabile să transporte mai mult material. Astfel, chiar dacă comparăm cu o benă realizată din oțel Hardox cu rezistență 450 HB, care are o grosime de 6 mm, fiind considerată un standard în domeniul construcției mașinilor de calitate, noua benă construită din Hardox®500 Tuf poare fi construit dintr-o grosime a materialului de numai 5,5 mm, deci reușește să fie și mai ușoară. Practic, acest oțel combină caracteristicile de top a două oțeluri deja legendare: Hardox® 450 și Hardox® 500.

Suficient de tare dar și tenace

Plăcile de uzură Hardox® sunt puternice și rezistente, făcând față timp îndelungat mediilor de lucru agresive. Sunt rezistente, dar și tenace, astfel rezistând atât la uzura în timp, cât și la șocurile care în mod normal pot crăpa un oțel cu înaltă rezistență la uzură. Din acest motiv și prelucrarea lor este ușoară, putând fi îndoite, tăiate, sudate, în funcție de tipul de piesă necesară, structura rămânând integră, fără fisuri. În medii de lucru agresive, unde ruperea materialului de rezistență este imprevizibilă și poate duce la accidentarea lucrătorilor și distrugerea echipamentelor, plăcile de uzură Hardox reduc posibilitatea de a apărea astfel de riscuri, siguranța fiind garantată.

Proprietăți de rezistență

Între o placă de oțel Hardox și un alt oțel cu rezistență la uzură diferențele sunt mari, deoarece placa Hardox rezistă mai mult în timp la utilizare intensă. De asemenea, datorită rezistenței mai mari, o benă pentru camion făcută din oțel Hardox necesită un oțel cu o grosime mai mică decât în cazul oțelului normal, deci și structura este mai ușoară.

Hardox®500 Tuf este disponibil în table de oțel cu grosimi cuprinse între 4,0 și 25,4 mm, lățimi de până la 3.350 mm și lungimi de până la 14.630 mm.

Razvan PETCU

Regional Sales Manager – Romania

SSAB EMEA AB

M +40 0720 54 13 25

razvan.petcu@ssab.com

Loredana Hrisca

Customer Care Romania & Bulgaria

+40 0748 166 726

loredana.hrisca@ssab.com