Home Informaţii la zi Wirtgen duce confortul operatorului la un nou nivel
Wirtgen duce confortul operatorului la un nou nivel

Wirtgen duce confortul operatorului la un nou nivel

0

 

Odată cu lansarea Sistemului de operare “Operator Comfort System” denumit pe scurt OCS, Wirtgen reușește să atingă noi standarde în ceea ce privește confortul în timpul lucrului și ușurința în utilizarea echipamentelor. Conceptul inovativ este destinat mașinilor de frezat Wirtgen de mari dimensiuni ce fac parte din noua generație – modelele W 200, W 210 și W 250 – fiind disponibil ca alternativă la platforma standard cu post de lucru pentru operator.

Un element cheie al OCS îl reprezintă cabina care, datorită unui sistem hidraulic, poate să se rotească sau să se deplaseze, operatorul putând astfel alege poziția de lucru cea mai convenabilă, care să îi ofere vizibilitate maximă în orice moment. Interiorul de înaltă calitate al cabinei îndeplinește toate cerințele posibile legate de confort, și nu numai: este dotat cu transmisie video, joystick pentru un control cât mai bun și un sistem automat de control al climei. Toate aceste trei elemente creează un mediu de lucru perfect, indiferent de condițiile climatice exterioare.

Manevrare inteligentă pentru costuri reduse

Noul sistem inovativ OCS de la Wirtgen reprezintă o opțiune extrem de utilă pentru constructorii care lucrează cu freze de mari dimensiuni și care își doresc să reducă costurile de operare. Acesta permite ca lucrările de drumuri ce presupun frezarea căii de deplasare, care în mod normal ar necesita o echipă de lucru formată din două persoane, să fie duse la bun sfârșit în mod eficient cu ajutorul unui singur operator. Acest lucru este posibil și datorită celor șase camere video instalate pentru a monitoriza procesele de lucru importante ale căror imagini sunt apoi afișate pe cele două ecrane amplasate în interiorul cabinei. În plus, operatorul poate controla toate mișcările de lucru ale frezei într-un mod intuitiv, prin intermediul a două joystick-uri multifuncționale. Ambele instrumente de control sunt instalate pe cotiera scaunului, fiind optimizate în mod ergonomic în funcție de poziția acestuia, pentru a permite o operare eficientă. Toate funcțiile importante ale echipamentului, inclusiv cele care permit mișcarea și rotirea cabinei, sunt activate prin intermediul acestor joystick-uri multifuncționale. Toate celelalte instrumente de control sunt aranjate într-un tipar clar, în imediatul câmp de vizibilitate al operatorului.

Spațiu pentru performanțe de top, indiferent de vreme

Sistemul automat de control al temperaturii este format dintr-un sistem complet de încălzire, răcire și suflante de aer, acesta având misiunea de a menține o temperatură plăcută în interiorul cabinei izolate fonic, indiferent de condițiile meteorologice. “Din acest motiv, cabina este considerată o opțiune foarte utilă, în mod special în regiunile în care se înregistrează un număr mare de zile cu vreme rea, precum Europa de Nord sau Rusia”, spune Bernd Holl, Manager de Produs, Frezare la Rece, Wirtgen GmbH. Scaunul confortabil, radio-ul cu CD player, kit-ul hands-free, precum și filtrul de aer fac parte din dotările de înaltă calitate ale cabinei, ce îmbunătățesc confortul utilizatorului pentru o performanță în lucru și mai mare. “Exact acesta a fost obiectivul inginerilor noștri: ca operatorul mașinii de frezat să se poate concentra total asupra operațiunii de frezare și să poată realiza o activitate performantă și de calitate”, a mai explicat Holl, mulțumit de succesul noului concept dezvoltat de specialiștii în design din cadrul grupului Wirtgen.

Extra ergonomie: “Alții întorc scaunul, noi întoarcem toată cabina”

Podeaua cabinei este vitrată în zona picioarelor operatorului, furnizând o vizibilitate directă asupra unghiului de frezare. De asemenea, sistemul hidraulic de acționare este montat pe partea din stânga sau dreapta a șasiului, pentru a nu acoperi zona de vizibilitate. Rezultatul: un câmp vizual excelent al operatorului asupra zonei de lucru.

Mai mult decât atat, mersul în marșarier poate fi, de asemenea, realizat în mod optim, în timp ce operatorul este așezat, întrucât cabina se poate roti la aproximativ 110 grade la stânga sau la dreapta, indiferent de poziția inițială în care se află. Spațiul mare, funcțiile de control dispuse în mod ergonomic, vizibilitatea excelentă către toate unghiurile, climatul plăcut și nivelul de zgomot extrem de redus creează un mediu de lucru absolut ideal pentru operatorul frezei și condiții potrivite pentru prevenirea oboselii în timpul lucrului, pe perioade mari de timp.

Ușor de transportat prin simpla apăsare a unui buton

Transportul ușor al mașinilor de frezat de mari dimensiuni de la Wirtgen echipate cu Sistemul de Confort al Operatorului este acum mult mai simplu: un comutator basculează cabina mai aproape de sol, în poziția de transport. Cabina este pivotată cu aproximativ 90 de grade hidraulic în jos pentru ca înălțimea și lățimea de transport să se potrivească dimensiunilor standard ale acestei categorii de echipamente.