Home Informaţii la zi Holcim România și Oresa au semnat contractul de vânzare a Somaco Prefabricate
Holcim România și Oresa au semnat contractul de vânzare a Somaco Prefabricate

Holcim România și Oresa au semnat contractul de vânzare a Somaco Prefabricate

0

Holcim România și Oresa au semnat contractul pentru achiziția a 100% din acțiunile Somaco Grup Prefabricate. Achiziția este supusă aprobărilor din partea autorității de concurență din România.

Astfel, Holcim România, parte a grupului LafargeHolcim, intenționează să își diversifice portofoliul de materiale de construcții prin achiziția Somaco, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața autohtonă, specializat în prefabricate din beton și BCA (beton celular autoclavizat).

”Holcim România investește constant în dezvoltarea produselor și soluțiilor oferite, ca parte a Strategiei noastre – Construim pentru viitor 2022. În acest caz, ne propunem să achiziționăm Somaco, o afacere de succes, cu experiență și tradiție pe piața materialelor de construcții locală. Ne dorim să îi întâmpinăm în familia LafargeHolcim și, împreună, să ajutăm România să construiască mai bine prin livrarea de soluții durabile și diverse, menite să răspundă nevoilor reale ale clienților noștri”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim România.

Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău, și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud. Compania are un portofoliu puternic de soluții prefabricate pentru structuri clădiri industriale destinate activităților de producție, logistică și comerciale, precum și soluții prefabricate pentru construcții infrastructură (poduri, tuneluri, metrou) sau sisteme de apă și canalizare. Somaco a raportat  o cifră de afaceri consolidată în valoare de aproximativ 56 milioane EUR în 2018 și are aproximativ 750 de angajați.

Firma Somaco a fost dezvoltată în urma investițiilor începute în 2008 de către compania de investiții Oresa, care a achiziționat cele șase fabrici în mai multe etape și a derulat un program ambițios de echipare, de modernizare tehnologică și de creștere a capacității și calității producției.

”Suntem mândri de modul în care am reușit, în parteneriat cu echipa de management, să creștem business-ul Somaco de peste cinci ori de la intrarea în portofoliul nostru, recunoscut acum ca un furnizor de top în soluții prefabricate din beton și un partener de încredere pentru marile firme de construcții din România”,  a adăugat Cornel Marian, Partner Oresa.

„Oresa ne-a facilitat accesul la finanțare pentru investiții în tehnologie și în oameni, precum și accesul la expertiza de business specifică industriei. A încurajat o cultură sănătoasă bazată pe antreprenoriat, profesionalism și grija pentru client. Intrarea Somaco în grupul LafargeHolcim este o oportunitate extraordinară pentru echipă, pentru accelerarea dezvoltării business-ului Somaco și lansarea unor produse și soluții prefabricate inovatoare în România”, a adăugat Sorin Miron, CEO Somaco.

Despre Holcim România

Holcim (România) S.A., activează de peste 20 de ani în sectorul materialelor de construcții din România, deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare, 15 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi 3 terminale de ciment în Bucureşti, Turda și Roman. Holcim are aproximativ 800 angajați în România. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei, și paginile de Facebook și LinkedIn dedicate.
Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii între egali dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, Grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului 21.

Despre Oresa

ORESA este o companie de investiții tip Private Equity , având rădăcini suedeze, activă în Romania din 1997.
Strategia de investiții a companiei ORESA este de a dezvolta, împreună cu antreprenori puternici și echipe de management, companii de top în sectoarele preferate, cum ar fi serviciile de business, serviciile financiare, materialele de construcții, FMCG sau retail-ul și distribuția. Pe lângă Somaco, portofoliul actual al companiei este format din patru companii care sunt lideri de piață în sectoarele lor: La Fantana, RTC, Romanian Business Consult și Kiwi Finance. Oresa a detinut în trecut firme precum Fabryo-Atlas, Duraziv, Motoractive, Credisson, Flanco, Brewery Holding (Ciuc) și Medicover.

Holcim România a fost asistată în tranzacție de firma de avocatură Filip & Company și consultanții Mazars, iar Oresa a fost asistată de KPMG și firma de avocatură Popovici, Nițu, Stoica & Asociații.