EvenimenteInformaţii la ziInvestitiiNewsOnlinePRODUCATORI newsslidesusUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

Încărcătoarele frontale Wacker Neuson, manevrabile și eficiente pe orice șantier

Un încărcător pe roți este un utilaj de bază în domeniul construcțiilor folosit pentru încărcarea și transportul materialelor de tip pământ, pietriș sau nisip. De la primele încărcătoare cu roți din anii 1920 și 1930, derivate direct din tractoarele agricole, tehnologia de producere a lor a evoluat enorm, în prezent acestea fiind realizate pentru o gamă largă de încărcări utile dar și utilizări din cele mai diverse.

Din acest motiv importatorul oficial al mărcii de utilaje CASE în România, societatea Titan Machinery, a ales anul trecut să adauge în cadrul ofertei sale extinse de mașini de construcții destinate pieței din România și marca Wacker Neuson.

Alegerea a fost făcută după un atent studiu al pieței europene, utilajele Wacker Neuson bucurându-se de o bună reputație printre constructori, fiind caracterizate, pe scurt, prin performanțe foarte bune de lucru și o durată lungă de utilizare, indiferent de tipul șantierului, datorită calității înalte a materialelor utilizate în construcția lor, rezistente la orice tip de agresiune externă.

Cupă, furcă pentru paleți sau lamă pentru zăpadă?

Întreaga gamă de încărcătoare pe pneuri are un consum mediu redus și, datorită articulației lor, pot lucra fără probleme în interiorul celor mai înguste spații, fiind extrem de de manevrabile. Cabinele spațioase oferă întregul confort necesar operatorului.

Un încărcător Wacker Neuson este însă mult mai mult de atât, fiind de fapt un adevărat utilaj multifuncțional, datorită circuitului său hidraulic multiplex, ce permite transformarea acestuia într-un încărcător puternic cu furci pentru paleți, un utilaj pentru deszăpezire, atunci când este echipat cu plug pentru zăpadă, putând fi însă utilizat și în aplicații forestiere. De asemenea, poate fi echipat cu o diverse tipuri de cupe, în funcție de densitatea materialui ce trebuie manipulat.

Astfel, cupele ce pot fi montate pe fiecare încărcător pot fi destinate materialelor ușoare (cupe cu secțiune rotundă sau trapezoidală, în funcție de gradul de aderență al materialului transportat), speciale pentru deplasarea pământului, acestea putând avea o lamă sau dinți, sau cupe tip 4-în-1 pentru diferite tipuri de manipulări. De asemenea, utilajele Wacker Neuson pot fi echipate cu cupe speciale, precum cele de nivelare, cu malaxor de beton integrat, sau speciale pentru transportul deșeurilor verzi, a paielor sau bucăților de copaci.

O atenție specială merită cupa cu descărcare laterală, special proiectată pentru șantierele destinate construcției de drumuri. Aceasta poate descărca pe partea dreaptă, la 90 grade față de axa drumului.

Toate cupele sunt acționate cu ajutorul unui al treilea circuit hidraulic complementar.

Pentru operațiunile de întreținere rutieră încărcătoarele frontale Wacker Neuson pot asimila o gamă largă de echipamente de măturare stradală, ce pot include în funcție de model perii sau un colector de praf. Pentru iarnă, același utilaj poate fi echipat cu diferite tipuri de lame de zăpadă simple sau cu două pante, care pot fi înclinate hidraulic în timpul lucrului, turbine de zăpadă sau răspânditoare de materiale antiderapante.

Gama de echipamente cu furci este extrem de variată, de la cele pentru ridicarea și manipularea paleților și până la cele speciale pentru aplicații forestiere de ridicare și apucare a materialului lemnos.

Gama compactă de încărcătoare frontale articulate Wacker Neuson

Aceasta include nu mai puțin de 13 modele cu motor diesel și un model cu acționare integrală electrică.  Gama de utilaje de încărcat cu motoare diesel începe cu modelul WL20 cu o putere de lucru de 25CP și cupă standard de 0,2 mc și până la modelul WL110, cu motor de 155 CP și cupă cu capacitatea de 1,8 mc.

Fiecare model Wacker Neuson este însă perfect pregătit pentru anumite aplicații de șantier, câteva elemente caracteristice fiind însă comune întregii game, precum gradul de confort ridicat în timpul lucrului asigurat operatorului sau respectarea celor mai înalte standarde de siguranță existente la nivel mondial. De asemenea, manevrabilitatea legendară a utilajelor Wacker Neuson rămâne la nivel de standard, cele patru roți de direcție cu acționare directă hidrostatică și punte pivotantă oscilantă asigurând un mod de lucru ușor pe orice tip de teren, oricât de accidentat și o manevrabilitate foarte bună chiar și în spații înguste.

Articulație pivotantă oscilantă – din punct de vedere tehnic aceasta oferă totdeaun garanția unei stabilități și o manevrabilitate optimă. Datorită acestei articulații, toate cele patru roți rămân în contact constant cu solul, iar utilajul dispune, indiferent de înclinarea terenului, de o tracțiune maximă. În plus, utilajul beneficiază astfel de o manevrabilitate unică. Prin urmare, operatorul poate realiza o întoarcere în spații înguste, cu un unghi de până la   40 °.

Ecospeed Pro –  o cutie de viteze hidrostatică cu sistem de transmitere continuă a puterii de la motor. Este la fel de compactă și eficientă, din punct de vedere energetic, precum transmisiile convenționale. Cu toate acestea, aceasta permite obținerea unei forțe de tracțiune și viteze de translație mult mai mari. Datorită sistemului Ecospeed Pro, utilajele Wacker Neuson accelerează continuu și constant până la 40 km/h fără nicio întrerupere a forței de tracțiune.

Menținerea automată a nivelului cupei – o funcție disponibilă pentru utilajele cu capacitate mare a cupei. Această funcție poate fi setată pe joystickul utilizat de operator pentru manevrarea cupei, rolul ei fiind de memorare a poziției atașamentului echipamentului prin simpla apăsarea a unui buton. Astfel, la următoarea încărcare a cupei, aceasta se va poziționa direct la nivelul setat. Această funcție oferă operatorului confort, precizie și viteză în timpul sarcinilor repetitive, cum ar fi stivuirea sau umplerea unor containere la înălțime fixă.

Reglarea debitului de ulei hidraulic cu ajutorul comutator rotativ – dacă echipamentul de lucru nu necesită toată puterea hidraulică livrată de circuit, atunci debitul poate fi redus manual cu ajutorul unui comutator rotativ. Operatorul poate lucra cu precizie, economisind resursa de putere, atât atunci când se deplasează cu utilajul cât și când lucrează cu diferite echipamente hidraulice.

WL20e – încărcătorul pe pneuri 100% electric

Încărcătorul frontal WL20e este primul model cu acționare 100% electrică dezvoltat de Wacker Neuson. Acesta oferă aceleași performanțe tehnice de deplasare sau de lucru de excepție, precum întreaga gamă de utilaje de la Wacker Neuson. Dar performanța sa pe șantier este acum dublată de modul său de lucru silențions și fără emisii poluante.

Două motoare electrice, unul dedicat sistemului de acționare și celălalt istemului hidraulic, garantează parametri de performanță identici cu cei ai utilajelor cu acționare convențională. În plus, acționarea electrică asigură o mai mare flexibilitate pentru utilizatorul final, un respect mai mare pentru mediu și o reducere semnificativă a costurilor de operare.

Costurile de exploatare sunt mai mici cu 41% comparativ cu un utilaj similar cu acționare diesel, precum și cele destinate întreținerii și perioadele de verificare ale utilajului.

Wacker Neuson WL20e are o masă operațională de 2.300 kg și poate lucra cu o cupă standard de 0,2 mc.

Titan Machinery este cel mai mare dis­tribuitor de utilaje agricole și de construc­ţii din S.U.A și unul dintre cei mai impor­tanţi importatori și distribuitori de astfel de echipamente la nivel mondial. În Româ­nia, Titan Machinery oferă o gamă comple­tă de utilaje pentru construcţii de la CASE CE: încărcătoare, excavatoare pe roţi sau şenile, buldozere, încărcătoare telescopice, mini-încărcătoare sau buldo-excavatoare, livrând de asemenea orice tip de acceso­riu necesar unor activităţi cu un grad mare de specializare.

Începând cu toamna anului 2022 Titan Ma­chinery România distribuie în România, prin reprezentanţele sale din întreaga ţară, utilajele compacte pentru construc­ţii Wacker Neuson, printre acestea se nu­mără mini-încărcătoare articulate, dum­pere și mini-excavatoare pe roţi. În ceea ce privește segmentul pentru agricultură, fermierii din România pot achiziţiona în scopuri zootehnice încărcătoare fronta­le compacte.

Urmând un trend mondial, specialiștii grupului Titan Ma­chinery oferă și pentru piaţa noastră o gamă de utilaje performante, dar nepoluante ce include mini-excavatoare și mini-încărcătoare complet electrice, construite de către același producător mondial Wacker Neuson. ­Acestea sunt completate de mini-încărcătoarele frontale compacte, complet electrice, destinate uti­lizării atât pentru lucrări de interior cât și la exterior, marca KOVACO Electric.

Toate punctele de lucru din România au fost dotate cu ateliere mobi­le, cu aparatură de service certificată CASE CONSTRUCTION, acestea fiind disponibile permanent pentru intervenţiile de urgenţă.

Află mai multe informaţii de la reprezentanţii Titan Machinery România, accesând link-ul de mai jos, respectiv punctul de lucru din ţară cel mai apropiat de dumneavoastră: https://www.titanmachinery.ro/ pagina/contact

Similare

1 din 982