Home Informaţii la zi Încărcătoarele Liebherr – perfecte pentru deszăpezire
Încărcătoarele Liebherr – perfecte pentru deszăpezire

Încărcătoarele Liebherr – perfecte pentru deszăpezire

0

Încărcătoarele pe roţi Liebherr garantează siguranţa rutieră în timpul iernii

Protecţie anticorozivă sporită, aplicată în fabrică pentru încărcătoarele pe roţi folosite în timpul iernii

Sfaturi practice pentru pregătirea încărcătoarelor pe roți Liebherr pentru iarnă

Una din țările europene renumite pentru munții și mai ales zăpezile sale este Austria. Aici, iarna vine devreme, iar ninsorile sunt prezente câteva luni pe an. Din acest motiv, autostrăzile și drumurile de acces trebuie permanent curățate de cantitatea mare de zăpadă, trebuind să fie funcționale 24 ore/24. În aceste condiții, numai cele mai performante utilaje pot face față, iar autoritățile locale știu ce utilaje pot face față acestor cerințe.

Încărcătoarele frontale Liebherr Stereoloaders® sunt folosite la deszăpezirea drumurilor din Austria, asigurând fluiditatea traficului rutier. Pregătite din fabrică pentru această activitate, utilajele pot funcționa în sarcină maximă zi și noapte, indiferent de cât de scăzută este temperatura exterioară. În plus, companiile private și autoritățile municipale sunt sigure că investiția lor va aduce profit atât iarna, cât și vara.

Performanțele Liebherr în condiții de iarnă

Perfect pregătite, gata de acțiune, așa am putea caracteriza pe scurt noile încărcătoare pe pneuri Liebherr Stereoloaders® utilaje multifuncționale destinate în primul rând luptei împotriva zăpezii și gheții.

Am văzut la lucru un Liebherr  Stereoloaders® L 509 în apropierea aeroportului Otopeni de lângă București și se poate spune că este un adevărat spectacol. Zăpada venită cu întârziere, la sfârșitul lunii februarie, dar în cantități mari, a acoperit rapid căile de acces, iar sub ea un strat de gheață face deplasarea pietonilor extrem de dificilă, ba chiar periculoasă.

Fără să aștepte terminarea ninsorii, operatorul utilajului a început să facă primele “pârtii”. Dacă nu aveam nici o îndoială față de rezistența utilajului, Liebherr fiind renumit pentru mașinile sale robuste, modul în care se deplasa și vira fără nici o alunecare a roților, de parcă lucra pe asfalt uscat este fascinant. Pentru a atinge o astfel de performanță, producătorul german a prevăzut utilajul cu diferențiale cu auto-blocare automată, tracțiunea fiind excelentă. În plus, pentru suprafețele în pantă, acolo unde gheața reprezintă un fenomen normal, încărcătoarele Liebherr sunt livrate cu lanțuri de zăpadă.

Pentru curățarea suprafețelor mari…

Aeroporturi, parcări de mari dimensiuni, drumuri municipale, de multe ori acestea trebuie curățate rapid, pentru a putea fi utilizate, orice oră de întârziere generând pierderi importante de bani. Specialiștii austrieci au avut în vedere că nu numai robustețea este importantă, dar și viteza de lucru în condiții de frig extrem și zăpadă mare. Astfel, a apărut direcția stereo: puntea spate cu roți directoare permite actualelor utilaje Liebherr  Stereoloaders® să reducă raza de viraj a utilajului cu 20% comparativ cu celelalte utilaje din clasa sa. Rezultatul este spectaculos: stabilitate mare, protecție împotriva răsturnării, deci posibilitatea de a lucra rapid, de a lua curbele fără pericol de a pierde aderența.

… dar și a spațiilor înguste

Pe lângă drumuri de acces sau parcări, există și străzi mai înguste și, bineînțeles, trotuare. Cum Liebherr a creat această gamă de utilaje pentru a face față oricărei cerințe, aducând nu numai o viteză mare de lucru, dar și costuri reduse de exploatare,  aceasta este perfectă pentru aceste provocări. Manevrabilitatea încărcătoarelor Stereoloaders® este utilă în special atunci când se formează nămeți care împiedică desfășurarea în condiții normale a traficului de vehicule și pietonal. Direcția stereo le permite operatorilor utilajelor să curețe rapid și cu ușurință zăpada și gheața chiar și din curți interioare, parcări sau alei înguste din zonele rezidențiale.

Se poate lucra la 40 km/h?

Este greu de crezut că se poate lucra rapid pe zăpadă, până nu vezi cu ochii tăi. Viraje scurte, zăpada îndepărtată eficient, iar cupa de mari dimensiuni, special proiectată pentru astfel de lucrări încărcă zăpada colectată și  o descărcă la fiecare final de cursă, în spații special amenajate. Am fost curioși să vedem care este viteza maximă de lucru, și aceasta este de 40 km/h!

Probabill vă întrebați cât sunt de eficiente și profitabile încărcătoarele Liebherr pentru lucrările de deszăpezire? Noi vă putem spune că reprezintă cel mai rapid sistem de curățare a zăpezii care l-am văzut în oraș. Vă puteți convinge singur de acest lucru testând încărcătorul L509 Stereoloader®. Pentru detalii referitoare la testarea acestuia puteți contacta echipa de vânzări a Liebherr România.

Liebherr- fișa tehnică explicată pentru activități de iarnă

Stereoîncărcătoarele Liebherr pot transporta sarcini foarte mari, datorită sarcinii lor de răsturnare ridicate. Acest lucru este deosebit de important pentru încărcătoarele pe roţi în exploatare pentru lucrări pe timp de iarnă, deoarece aplicațiile pe zăpadă şi gheaţă impun accesorii puternice, cum ar fi freze şi suflante de zăpadă.

Protecţie anticorozivă sporită, aplicată în fabrică, pentru încărcătoarele pe roţi Liebherr destinate lucrărilor pe timp de iarnă

Încărcătoarele pe roţi în exploatare în timpul iernii sunt expuse riscului de coroziune, în special atunci când se împrăştie sare. Piesele din metal neacoperit, cum ar fi contactele electrice, şuruburile şi filetele, găurile sau spaţiile dintre componentele adiacente sunt cel mai grav afectate. Dacă la achiziţionarea încărcătorului pe roţi, este clar că va fi folosit pentru împrăştierea sării, măsurile suplimentare de protecţie aplicate în fabrică pot fi utile.

Încărcătoarele stereo, se remarcă prin viteza de lucru, chiar dacă nu garantează și încărcarea zăpezii, și anume suflanta de zăpadă rotativă. Tot din această categorie, pentru a împiedica formarea gheții de pe drumurile publice, un alt echipament des utilizat este răspânditorul automat de material antiderapant. Acesta trebuie să asigure o distanță mare de împrăștiere (de până la 10 m) și o anumită densitate a materialului pe șosea, cerințe pe care o mașină clasică utilizată de obicei de către municipalități nu reușește să le îndeplinească , datorită presiunii insuficiente livrate de motorul auxiliar.

Plugul de zăpadă clasic cu o lungime de 2.400 sau 2.540 mm reprezintă un alt echipament solicitat, alături de plugul articulat. Acesta din urmă, datorită muchiei de atac, este deosebit de eficient în cazul zăpezilor mari, de obicei fiind montat pe camioane foarte puternice, care însă, comparativ cu încărcătorul Liebherr, au consumuri și dimensiuni de gabarit foarte mari. Dotarea clasică, cu care am văzut și noi utilajul la lucru, este lama de curățare a zăpezii, destinată curățării spațiilor mari, precum parcările.

Pentru temperaturi extreme

Ținând cont de faptul că drumurile spre stațiunile de iarnă sau orașele situate la altitudini de peste 800 m trebuie curățate de zăpadă mai des, datorită temperaturilor joase înregistrate, orice tip de utilaj pentru deszăpezire face cu greu față acestor lucrări, mai ales dacă se lucrează noaptea.

Liebherr oferă, însă, dotări speciale pentru astfel de cazuri, dotări care pot fi configurate pe utilaje la comandă, direct din fabrică. Astfel, sistemul de încălzire suplimentară cu preîncălzirea motorului permite o încălzire rapidă a cabinei și dezghețarea ferestrelor înainte de a începe lucrul, acesta putând fi chiar programat să pornească la ore fixe.

Motorul poate porni greu la temperaturi joase, așa că sistemul de preîncălzire a apei de răcire reprezintă varianta ideală pentru a porni la prima cheie. Acesta încălzește apa de răcire a motorului, păstrând astfel motorul la o temperatură suficientă pentru a demara fără probleme. Nu în ultimul rând, pentru confortul operatorului și siguranța în exploatare, utilajele Liebherr pot fi livrate și cu sistem de încălzire a oglinzilor exterioare.