Home Informaţii la zi Inovații pentru o operare simplă și sigură
Inovații pentru o operare simplă și sigură

Inovații pentru o operare simplă și sigură

0

Instalațiile moderne de concasare au devenit din ce în ce mai complexe, pe măsură ce așteptările clienților cresc. În același timp, tehnologia trebuie să fie sigură și cât mai simplu de operat, fără perioade lungi de pregătire a operatorilor. Aceasta a fost una dintre marile provocări cu care s-a confruntat Kleemann, care a prezentat în cadrul Bauma 2019 noi soluții inovatoare pentru o funcționare sigură a utilajelor mobile de concasare și sortare.

Operare simplă și confortabilă
Sistemul de control este interfața dintre om și mașină, jucând un rol esențial în operarea rapidă și eficientă a oricărui utilaj. Din acest motiv, întreaga linie PRO, precum și concasorul MR 130 Z EVO2 pot fi acționate confortabil prin intermediul conceptului intuitiv de control SPECTIVE.

Ecranul tactil de 12 inch simplifică funcționarea, deoarece toate funcțiile sunt controlate dintr-o privire și simbolurile clare indică comenzile ce trebuie urmate pentru o operare corectă. Interfața utilizatorului nu este afectată de praf, este rezistentă la stropire și poate fi citită cu ușurință în condiții de iluminare dificile. Datorită meniului de lucru simplu structurat, numai informațiile necesare sunt afișate. Acest concept face posibilă utilizarea corectă a instalației de concasare într-un mod simplu precum și exploatarea la maxim a funcțiilor sale.

Concasare cu zgomot redus
Noul pachet opțional pentru reducerea zgomotului asigură o muncă confortabilă și sigură aproape de concasoarele cu impact. Panourile de protecție împotriva zgomotului montate lateral, la aceeași înălțime cu motorul, deviază sunetul în sus. Aceste panourie sunt pliabile pentru transport, așa că nu afectează lățimea utilajului. Partea inferioară a unității este, de asemenea, izolată de zgomot, așa că volumul perceput de utilizator este cu șase decibeli mai mic, o reducere substanțială pentru confortul și sănătatea operatorului. Pentru urechea umană, o scădere a sunetului cu trei decibeli corespunde unui zgomot cu un nivel la jumătate, așadar operatorii utilajului pot lucra mai aproape de acesta într-un mediu mai calm.

Accesibilitate și siguranță excelente pentru tehnicieni
Designul inteligent al mașinilor oferă un acces ușor din toate părțile. Toate componentele echipamentului sunt proiectate în sensul deplasării materialului de conacasat și deci ușor de accesat de către operator. De exemplu, este posibilă realimentarea simplă, de la nivelului solului, cu carburant, a concasorului MCO 11 PRO, iar sitele de presortare în cazul concasoarelor cu impact MR 110 și 130 Z EVO2 pot fi schimbate cu ușurință datorită unei platforme suplimentare. Alte lucrări de întreținere ale utilajelor pot fi, de asemenea, finalizate rapid și confortabil datorită unei accesibilității bune.

Premiatul sistem „Lock & Turn” oferă cel mai înalt nivel de siguranță în timpul schimbării ciocanelor de impact de  pe rotor și la deschiderea concasorului . Sistemul utilizează chei speciale care permit lucrul numai în anumite zone ale concasorului. Operatorul poate deschide trapa de inspecție a concasorului sau poate deplasa și schimba componente. Dacă utilizatorul dorește să lucreze intr-o altă zonă, cheile de siguranță  trebuie eliminate, ceea ce blochează automat zona unde s-a lucrat anterior. În afară de sistemul de chei, un dispozitiv rotativ permite, de asemenea, rotirea și blocarea manuală a rotorului concasorului în orice poziție din exterior, folosind un angrenaj cu roți dințate. Schimbul de ciocane ale rotorului și eliminarea blocajelor pot fi realizate și mai sigur decat înainte.

tags: