Home Informaţii la zi Noua gamă de concasoare mobile cu fălci MOBICAT MC 110 (i) EVO2
Noua gamă de concasoare  mobile cu fălci MOBICAT MC 110 (i) EVO2

Noua gamă de concasoare mobile cu fălci MOBICAT MC 110 (i) EVO2

0

Producătorul mondial de concasoare Kleeman, ce face parte din prestigiosul grup Wirtgen, a prezentat de curând concasorul cu fălci din noua generație MOBICAT MC 110 (i) EVO2, un utilaj puternic și de mare randament, ce poate lucra pentru o gamă largă de aplicații. Acesta oferă o evoluție certă, comparativ cu modelului precedent, având integrate tehnologii avansate pentru a optimiza activitatea zilnică, accentul este pus pe rentabilitate, ușurință în utilizare și durabilitate.

 

O utilizare flexibilă: de la roci la reciclare

În timpul dezvoltării instalației mobile de concasare cu fălci MOBICAT MC 110 (i) EVO2, Kleemann s-a concentrat asupra cerințelor specialiștilor din domeniul demolării, companiilor specializate în concasare și operatorii din cariere.. Cu o capacitate orară de până la 400 de tone, noul concasor mobil îndeplinește cerințele din gama medie, oferind o performanță impresionantă într-o mare varietate de aplicații de carieră și reciclare, unde accentul este pus pe reducerea dimesiunilor materialului brut, la nivel de concasare primară.

 

O punere în funcțiune rapidă

La proiectarea MC 110 (i) EVO2, inginerii specializați în dezvoltarea echipamentelor Kleemann de la fabrica germană din Göppingen s-au concentrat pe transportabilitate optimă și punere în funcțiune rapidă. Noul concasor poate fi pornit mai repede față de modelul precedent, iar trasnportarea se face și ea mult mai ușor. Acum, înălțimea de transport a fost redusă cu 20 de centimetri, la 3,40 metri, deplasarea sa de la un șantier la altul putându-se face cu un trailer cu podea joasă. Astfel, transportul este mult simplificat, iar procedura de pornire durează doar 10 minute.


Funcțioare mai lineară, fără întreruperi

Un mare plus al concasorului cu fălci MOBICAT MC 110 (i) EVO2 este noul sistem cu două trepte de sortare care previne blocajele. Dacă materialul care intră în camera de concasare are diametrul prea mare,  CSS se deschide de două ori mai repede față de modelul anterior. Opțional, poate fi echipat cu un sistem care permite deschiderea chiar de 40 de ori mai repede, crescând substanțial producția și reducând timpii morți.

 

Controlul concasorului, mai rapid datorită noului sistem de comandă

Noua interfața de operare SPECTIVE, care reprezintă legătura dintre operator și utilaj, face parte din noua generație de sisteme digitale cu programare intuitivă. Acest nou concept de control digital are o structură simplă și revoluționează controlul instalației datorită funcțiilor sale complete. Panoul tactil de 12 inch a fost optimizat în ceea ce privește orientarea operatorului, iar telecomenzile permit controlul instalației de la distanță. În același timp, SPECTIVE CONNECT trimite toate informațiile legate de funcționarea echipamentului către telefoane inteligente, permițând un control 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

 

Optimizarea proceselor de lucru îmbunătățesc modul de alimentare și productivitatea
În noul concasor cu fălci MOBICAT MC 110 (i) EVO2, Kleemann a integrat mai multe tehnologii noi. De exemplu, sistemul CFS – Continuous Feed System, garantează o alimentare continuă a concasorului și, astfel, o productivitate zilnică cu până la 10% mai mare. Ciurul dublu separă eficient partea fină din material înainte ca aceasta să intre în procesul de concasare, iar acest lucru duce la creșterea productivității. Acest aspect îmbunătățește capacitatea totală de procesare a întregii stații și ameliorează, de exemplu, performanțele concasoarele cu con care lucrează la nivelul de prelucrare secundară.

Modul de alimentare a fost și el îmbunătățit, datorită unei fălci mobile mai lungi, astfel că transportul materialului se face constant spre camera de concasare.  În plus, au fost operate modificări și din punct de vedere al accesibilității, așa că echipamentul poate fi întreținut mai ușor, mai repede și mai sigur.