Home Informaţii la zi JCB – lansare și aniversare
JCB – lansare și aniversare

JCB – lansare și aniversare

0

 

Pentru a marca cei 25 de ani de la fabricarea primului mini încărcător, producătorul britanic JCB a lansat pe piață nu mai puțin de șapte modele de skiddere cu platformă mare și încărcătoare compacte pe șenile. Mașinile beneficiază de noul braț inovativ Hi-VizV, montat cu 50 mm mai jos decât la modelele anterioare,  astfel vizibilitatea operatorului asupra câmpului de lucru fiind mult mai bună, în special pe partea dreaptă.

Mini încărcătoarele Powerboom și încărcătoarele compacte pe șenile de la JCB pot fi considerate de peste 20 de ani vedetele pieței internaționale de construcții, din punctul de vedere al vizibilității operatorului și accesului facil în cabină. Acum, JCB îmbunătățește și mai mult vizibilitatea, prin lansarea celor șapte modele Hi-Viz. Având la bază aceeași platformă proiectată de JCB, modelul 225 devine acum 220, iar 260 a fost redenumit 270. În schimb, modelele 300 și 330 rămân neschimbate.

Schimbări sunt și în cazul încărcătoarelor compacte pe șenile, astfel că 225T a fost denumit 250T, modelul 260T devine 270T, iar 300 T rămâne neschimbat.

Toate modelele Hi-Viz sunt dotate cu noul braț de încărcare JCB Powerboom, care este amplasat cu 50 de mm mai jos față de cele din generația anterioară, aspect care îmbunătățește vizibilitatea din jurul brațului în special pe partea dreaptă a operatorului.

Brațul de lucru are acum și două prezoane speciale conice atât la nivelul fixări brațului cât și la nivelul sistemului de prindere a echipamentelor de lucru, astfel utilajul devenind mai rezistent în timpul lucrului, chiar și atunci când este supus la eforturi importante perioade lungi de timp.

O cămașă tubulară din oțel de înaltă rezistență este montată pe partea inferioară a brațului, oferind o protecție foarte bună pentru orice lovitură primită din exterior în timp ce o placă de uzură din oțel asigură rezistența întregului mecanism destinat schimbării rapide a echipamentelor de lucru.

Cilindrul de acționare a brațului este acum protejat exterior până la capătul brațului de lucru. Repoziționarea mai jos a sistemului de înclinare a brațului permite ca întreaga cabină să fie ridicată în timpul operațiunilor de mentenanță, indiferent de poziția brațului. Chiar cilindrul de acționare are acum un diametru mai mare, oferind astfel o forță de săpare mai mare cu 10% pentru modelele 250 și 270.

Mai simplu de operat ca niciodată

JCB a făcut îmbunătățiri semnificative și asupra cabinei noilor modele, crescând unghiul de deschidere a ușii acesteia cu 15%, de la 40 la 55 de grade, cu scopul de a facilita intrarea și ieșirea din noile mașini. Ușa cabinei mai beneficiază și de un sistem de închidere/deschidere simplificat cu o curea din material textil ce poate fi acționat și cu două degete, mânerul standard de apucare fiind și el reproiectat, astfel că aceasta este acum ușor de manevrat atunci când operatorul stă în scaunul său. Un nou mâner galben exterior ajută, de asemenea, la intrarea și ieșirea din utilaj. Nu este nevoie ca utilizatorul să urce pe diferite atașamente pentru a putea intra sau ieși din cabină.

La exterior sistemul de deschidere/închidere a fost de asemenea îmbunătățit, un nou mâner prins în bolțuri și vopsit în culoarea mașinii reprezentând cel mai simplu mod de acționare a ușii.

JCB rămâne singurul producător de pe piața internațională care construiește încărcătoare compacte cu un singur braț de acționare, ceea ce permite acces rapid, simplu și complet în cabină a operatorului printr-o ușă laterală, exact la fel ca la orice utilaj de mare capacitate. Astfel, operatorul  nu este obligat să se urce peste atașamentele montate, unele chiar periculoase, pentru a intra sau ieși din cabină.

Și sistemul de aer condiționat a fost reproiectat,  trei filtre interne prevăzute cu o protecție durabilă metalică fiind montate pe exteriorul cabinei. Gurile de încălzire îmbunătățite sunt acum silențioase, fără zgomotul specific cunoscut la toate utilajele ce apare în timpul deplasării, reducând spectaculos nivelul zgomotului în cabină. În plus, noul parbriz asigură o vizibilitate a câmpului de lucru și mai bună, ajutat în mare parte de mutarea ștergătorului motorului în partea stângă a geamului cabinei.

Procedura de pornire a utilajului a fost simplificată, realizându-se acum în doar trei pași: operatorul închide ușa cabinei, coboară bara de siguranță și cotiera. Mașina este pornită, iar frâna de parcare este eliberată, punct în care încărcătorul este gata să opereze. Prin simpla apăsare a frânei de parcare se deblochează acum frâna, joystick-ul și butonul auxiliar, dar trebuie spus că producătorul englez a lăsat în continuare operatorilor posibilitatea de a bloca aceste funcții separat, dacă doresc acest lucru.

“Acum douăzeci și cinci de ani, abordarea JCB a bulversat piața de utilaje, odată cu lansarea primului nostru model inovativ. Din acel moment, am dovedit că avantajele de siguranță pentru operator prin introducerea intrării laterale și, cel mai important, puterea și durabilitatea design-ului JCB Powerboom sunt punctele noastre forte. Am adăugat primele modele de încărcătoare compacte pe șenile în urmă cu 20 de ani și producem în prezent atât versiunile pe roți, cât și pe cele pe șenile ale mini încărcătoarelor telescopice Teleskid și ale încărcătoarelor pe șenile. Odată cu lansarea modelelor Hi-Viz și a îmbunătățirii cabinei mini încărcătoarelor, inovația și design-ul marca JCB iau încă o dată cu asalt piața de echipamente, îmbunătățind și mai mult vizibilitatea, siguranța, performanța și confortul operatorului”, a declarat Tim Burnhope, directorul pentru Inovație și Creștere, din cadrul JCB.

 Noua gamă de încărcătoare JCB – avantaje

  • Brațul Hi-Viz oferă mai multă vizibilitate în partea dreaptă
  • Sisteme rapide de blocare pentru toate mecanismele
  • Sistem de protejare a cilindrului de acționare a brațului pe întreg lateralul cabinei, ceea ce permite lucrul în orice poziție a acestuia
  • Forța dezvoltată de către cilindrul de acționare a brațului este acum mai mare cu 10% comparativ cu modelele anterioare în cazul modelelor 250 și 270
  • Deschidere a ușii cabinei cu 15% mai mare, ce facilitează accesul operatorului.