Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje pentru construcţii

JCB lansează cel mai mare excavator pe șenile din gama X, modelul 370x

Producătorul mondial de utilaje pentru construcții a lansat cel mai mare și puternic model din Serie X, excavatoare pe șenile, noul 370X, acesta situându-se în gama de putere de 35 – 40 tone.

JCB 370X este echipat cu cel mai nou motor diesel Cummins L9, care este certificat EU Stage V și EPA Tier 4. Acest motor de 8,9 litri, cu șase cilindri, se mândrește cu o mărire a puterii cu 14% comparativ cu modelul anterior JS370, cu 240 kW (322 CP) disponibili la doar 1.700 rpm. Motorul livrează această putere maximă într-un interval redus de turații, pentru consumul redus de combustibil și nivelul scăzut de zgomot.

Pompa hidraulică tandem Kawasaki de ultimă generație funcționează cu o presiune crescută de 350 bar, care poate ajunge la 380 bar în timpul ciclurilor de creștere a puterii. În combinație cu un bloc de supape de ultimă generație și un ventilator de răcire acționat hidraulic cu funcție de inversare, acest lucru contribuie la o eficiență de top în clasă.

370X este capabil să manipuleze cu până la 4,5 tone mai mult material raportat la un litru de combustibil și cu până la 86 de tone pe oră mai mult comparativ cu concurenții în timpul testelor.

Toate structurile și componentele majore au fost proiectate cu obiectivul de a obține performanțe și productivitate ridicate. O contragreutate mărită contribuie la creșterea stabilității, în timp ce structurile mai mari fac față forțelor suplimentare. Diametrele mai mari ale conductelor și presiunile hidraulice crescute au ca rezultat o putere mai mare la capatul bratului de excavare, care a fost reproiectat cu sisteme de pridere și puncte de pivotare a cilindrilor hidraulici turnate pentru rezistență și durabilitate suplimentare.

Modelul 370X este furnizat cu un brat de 6,45 m, cu posibilitatea de a alege între dippere de 2,63 m, 3,23 m și 4,03 m. Dipperii opționali pentru sarcini grele au placi de strivire și întărire suplimentare pentru a face față aplicațiilor dificile. Diametrul boltului cupei a fost mărit, iar utilajul poate fi echipat cu un nou dispozitiv de prindere rapidă JCB adaptat pentru a ridica accesorii cu bolturi de 90 mm sau 100 mm. De asemenea, sunt disponibile noile cupe XHD de capacitate de 2,1m3 și 2,43m3, plus JCB va oferi un nou picon hidraulic HM330T special pentru 370X.

Similare

1 din 955