Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje electrice și hibrideUtilaje pentru construcţii

Titan Machinery România își extinde gama de utilaje electrice

Anul 2021 a reprezentat pentru Titan Machinery, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de construcții și pentru agricultură din România, dar și pentru piața construcțiilor autohtone în general, momentul în care șantierele au putut deveni pentru prima dată complet decarbonizate, adică au putut utiliza numai utilaje 100% electrice. În  acest an Titan Machinery a devenit importator și distribuitor pentru România al utilajelor convenționale și electrice ale producătorului german WACKER NEUSON și al utilajelor cu acționare electrice marca FIRSTGREEN. Prin aceste parteneriate, Titan Machinery România a putut oferi pieței din România mini-încărcătoare pe roți sau pe șenile, încărcătoare compacte, mini-excavatoare, dumpere, toate cu acționare electrică, cu autonomie mare de lucru, încărcare rapidă și mentenanță zero, alături de utilajele producătorului mondial CASE CE, cu care firma are un parteneriat pe o perioadă lungă de timp.

Și chiar dacă este vorba de game de utilaje compacte, acestea sunt din ce în ce mai cerute pe piața din România, fiind utilizate de firme private specializate în activități de reparații sau construcții a infrastructurii de alimentare cu apă sau canalizare, amenajări de spații din domeniul public sau diferite tipuri de construcții urbane. Numărul de utilaje cu acționare electrică este în continuă cerere pe piața locală, firme ce dețin parcuri importante de utilaje și cu tradiție în domeniul construcțiilor achiziționând astfel de mașini în vederea participării la licitații ce au ca cerințe un nivel de poluare zero sau o limită de zgomot ambiental, mai ales atunci când șantierele sunt în apropierea spitalelor sau în interiorul aglomerărilor urbane.

15 modele de utilaje electrice gata de a lucra pe șantierele din România

Titan Machinery România a ținut cont totdeauna de cerințele pieței și de evoluțiile tehnologiilor în domeniul utilajelor pentru construcții, completând permanent oferta sa națională cu noi modele de utilaje și echipamente de la marii producători europeni și mondiali de utilaje. Astfel, comparativ cu anul 2021, gama de utilaje 100% cu acționare electrică a fost extinsă consistent, oferta sa acoperind în prezent 8 modele de încărcătoare compacte pe șenile sau pneuri, 2 mini-excavatoare pe șenile și un încărcător telescopic, 2 modele de dumpere pe roți și pe șenile precum și 2 tipuri de cilindri compactori, cu lățimi de lucru diferite.

Astfel, pentru un șantier de dimensiuni medii și mici constructorii pot găsi toate utilajele necesare pentru a acoperi integral activitățile de săpare, încărcare și transport a pământului și materialelor necesare.

Mini-excavatorul CASE CX25EV

Pentru săparea pământului Titan Machinery recomandă un “clasic” al excavatoarelor electrice, și anume modelul CASE CX25EV. Acesta reprezintă o soluție eficientă din punctul de vedere al consumului și încărcării bateriilor, dar și a puterii de lucru, oferind aceleași performanțe precum și omologii săi cu acționare diesel. Astfel, cu o putere nominală de 25 kW și una de vărf, atunci când este nevoie, de 32 kW, utilajul poate lucra 8 ore în mod eco. Dar, dacă se dorește ca utilajul să fie disponibil permanent pe șantier, nu numai un schimb pe zi, constructorul a prevăzut un încărcător extern trifazat care poate fi livrat opțional și care asigură încărcarea completă a bateriilor în numai 2 ore.

Pentru o activitate normală de șantier, utilajul poate fi încărcat de la o priză de 220 V în 9 ore, astfel că acesta poate lucra oriunde unde există o rețea de curent și o priză normală, fără restricții. Din acest motiv CASE CX25EV, care are o masa proprie de 2.090 kg și o putere de lucru de 44 CP este preferat de constructorii care lucrează pe șantiere cu spații înguste, precum cele de demolări, sau cele de refacere a canalizării în interiorul așezărilor urbane.

Deoarece poate săpa până la 2.560 mm și descărca pământul la înălțime de 3.775 mm, deci în orice tip de camion de șantier, acesta este utilizat la fel de bine la lucrările de refacere a drumurilor din orașe, de modernizare a căilor de rulare a tramvaielor sau de amenajare a spațiilor sportive și a parcurilor. Pentru acest tip de lucrări poate fi utilizat împreună cu numeroase atașamente destinate spargerii sau tăierii asfaltului, curățirii suprafețelor în vederea așternerii unui strat nou, inclusiv sisteme de cuplare rapide, operatorul putând regla debitul hidraulic și utiliza cele 3 circuite auxiliare în funcție de specificațiile tehnice ale echipamentului.

Wacker Neuson – gamă impresionantă de utilaje puternice și compacte

O gamă extinsă de mini-excavatoare, încărcătoare electrice compacte și dumpere de la Wacker Neuson este disponibilă pentru constructorii din România. Mari precis, un mini-excavator, un încărcător normal și unul telescopic, precum și două modele de dumpere și cilindrii compactori.

Calitatea mașinilor sale se bazează pe o tradiție de aproape 200 de ani în domeniu precum și pe un departament de cercetare puternic care aduce în fiecare an pe piață noi utilaje mai puternice și mai bine adaptate cerințelor specifice fiecărui șantier în parte. În acest context, dezvoltarea unor noi game de utilaje electrice prezintă pentru Wacker Neuson o evoluție normală, bazată pe cererea și tendințele pieței. Astfel, utilizatorii noilor utilaje electrice vor beneficia de aceeași calitate înaltă, specifică tuturor utilajelor produse de către grupul german, aceleași performanțe ce depășesc clasa lor de greutate, dar acum cu un nivel de poluare zero și bineînțeles, cu costuri de întreținere mult mai mici.

Mini-excavatorul electric pe șenile EZ17e, un utilaj compact Zero-Tail cu o masă maximă de 2.151 kg și care asigură însă o adâncime de săpare impresionantă de 2.490 mm. Cu un nivel de zgomot extern ce nu depășește 70 dB, acesta este la fel de silențios ca un robinet prin care curge apa.

Încărcătoarele frontale electrice WL20e și WL28e oferă aceleași performanțe cu cele ale utilajelor omoloage convenționale cu motor diesel, capacitatea lor de încărcare fiind chiar mai mare datorită masei proprii crescute. Toate încărcătoarele funcționează complet fără emisii și cu o poluare fonică semnificativ mai mică comparativ cu un utilaj cu motor diesel. Cu o masă proprie de 2.350, respectiv 2.950 kg și o capacitate a cupei de până la 3,5 mc, acestea pot fi cuplate la orice priză normală pentru a fi încărcate.

Încărcătorul telescopic TH412e are o capacitate de lucru similară cu a modelului clasic, cu motor diesel. Bateria litiu-ion de 96 de volți este disponibilă pentru două puteri de lucru, astfel încât timpii de funcționare și de încărcare să poată fi coordonați optim cu cerințele de lucru. Caracteristici precum dimensiunile compacte, direcția pe toate roțile, centrul de greutate scăzut și stabilitatea excelentă, care au făcut din varianta cu acționare diesel unul dintre cele mai compacte utilaje solicitate în Europa, sunt valabile și pentru utilajul cu acționare electrică. Acesta poate ridica o sarcină de 712 kg la înălțimea maximă de 5.280 mm.

Dumperele electrice Wacker Neuson pot fi comandate, în funcție de modul de deplasare, în varianta pe pneuri, modelul DW15e, sau pe șenile, modelul DT10e. Dumperele compacte reprezintă de fapt cel mai bun mod de transport al materialului vrac în interiorul unui șantier, deoarece, în afara faptului că nu emit emisii poluante, operatorul nu trebuie să schimbe mereu treapta de viteză, concentrându-se integral asupra activității sale. De asemenea, pentru a optimiza consumul de curent, sistemul de deplasare și cel hidraulic pot fi acționate independent. În funcție de tipul de șantier, se poate opta pentru modelul de dumper pe pneuri, care oferă o sarcină de încărcare de până la 1.500 kg și o viteză de deplasare maximă de 14 km/h, sau, acolo unde suprafața de rulare este dificilă, se poate alege varianta pe șenile, care poate să se deplaseze pe pante accentuate, de până la 36%.

Cilindri compactori tandem RD28e și RD24e cu alimentare complet electrică de la Wacker Neuson reprezintă soluția ideală pentru șantierele urbane și zonele sensibile, cum ar fi creșele de copii sau spitalele. Acestea oferă un nivel ridicat de performanță la costuri de operare reduse și impact scăzut asupra mediului. Cilindri compactori cu alimentare complet electrică funcționează cu o baterie puternică litiu-ion și pot fi încărcați la orice priză de 230 V sau 400 V, în cazul în care se dorește utilizarea lor pentru perioade de timp mai lungi de 8 ore. Cu mase proprii de 2.755, respectiv 2.675 kg, aceștia sunt utilizați în funcție de cerințele șantierului, lățimea de compactare fiind de 1.310, respectiv 1.110 mm.

 

FIRSTGREEN – conectat cu viitorul

Cu o experiență de peste 70 de ani, FIRSTGREEN este recunoscută pe plan internațional prin utilajele cu acționare electrică și echipamentele special concepute pentru acestea. Utilajele se remarcă prin design-ul inovativ, fiind complet electrice, ecologice, cu o productivitate bună și un cost de exploatare deosebit de scăzut. Acestea pot lucra cu o varietate mare de echipamente, dezvoltate de proiectanții proprii, putând fi utilizate pentru aplicațiile de bază din construcții dar și pentru aplicații speciale. Toate utilajele FIRSTGREEN pot fi controlate de la o distanță maximă de 50 m cu ajutorul unui joystick sau cu ajutorul unui program instalat pe telefonul mobil.

Utilajele de construcții FIRSTGREEN cu acționare electrică care se regăsesc în portofoliul Titan Machinery includ patru modele de mini-încărcătoare pe pneuri seria Elise, dintre care Elise CBL este proiectat special pentru a lucra în locuri periculoase pentru operator, putând fi comandat numai de la distanță, respectiv unul pe șenile – MiniZ.

Min-iîncărcătoarele pe pneuri model Elise 700, 900 și 1200 sunt cu adevărat speciale, de exemplu modelul 700 a fost primul skid integral electric disponibil pe piață. De asemenea, acesta are șasiul mai înalt cu 44 mm decât alte utilaje din clasa sa și o înălțime maximă de descărcare de 3.637 mm, ceea ce îi permite să încarce chiar și cele mai înalte remorci de camioane de construcții. Similar, toate mini-încărcătoarele din această serie au înălțimi mari de descărcare, bateria acestora putând fi încărcată la capacitatea de 80% în numai 3 ore.

Cu ajutorul unui sistem original de senzori (o inovație marca FIRSTGREEN) cupa se regăsește totdeauna în poziția definită de operator, de exemplu încărcată, chiar dacă utilajul este în pantă. Astfel, la descărcarea în benă nu se pierde material și deci randamentul utilajului este maxim.

Dar performanțele unice nu se opresc aici, de exemplu Elise 900 putând să se deplaseze pe pante de până la 47 grade înclinare laterală și 35 grade longitudinal.

MiniZ- 100% ecologic, nu necesită întreținere. acest mini-încărcător pe șenile a fost proiectat pentru a lucra în spații înguste, dificile pentru manevrare, ceea ce îl face, pe lângă aplicațiile din construcții, să fie la fel de util în agricultură, amenajări exterioare, prelucrarea alimentelor sau a produselor farmaceutice, oferind capacități înalte de lucru în relocarea materialelor, dar și la alte lucrări. Are o lățime de 79 cm, o lungime de 255 cm și o înălțime de 115 cm. Este echipat cu 3 motoare electrice, are două viteze și o putere de 14.5 CP.

În ciuda dimensiunilor compacte, acesta poate încărca o sarcină maximă de 400 kg și descărca la o înălțime de 2.070 mm.

Similare

1 din 955