Home Informaţii la zi JCB Loadall pentru construcții – Mașini fără rival
JCB Loadall pentru construcții – Mașini fără rival

JCB Loadall pentru construcții – Mașini fără rival

0

JCB a introdus pentru prima dată pe piață conceputul de telehandler în 1977 și a continuat să-l dezvolte astfel încât acesta să satisfacă atât nevoile companiilor de închirieri, cât și pe cele ale contractorilor.  Utilizatorii vor fi bucuroși să afle că cele mai noi modele din gama Loadall reprezintă tot ce e mai bun în materie de inovație, cost total de operare și responsabilitate coorporativă, fără a mai menționa puterea de care sunt capabile, productivitatea, siguranța și multe alte avantaje de care dispun.

În acest context, după mai bine de 40 de ani de la dezvoltarea primului Loadall, JCB rămâne producătorul numărul unu de telehandlere din întreaga lume. Nou în seria Loadall este modelul 540-180 HiViz ce are o capacitate de ridicare impresionantă de 4.000 de kg și o înălțime de ridicare de 18 m. Acest nou-venit este o dovadă în plus a importanței pe care JCB o acordă siguranței pe șantier. Nici un alt producător din domeniu nu poate concura cu siguranța și vizibilitatea pe care o oferă gama JCB HiViz.

Productivitate fără limite

Noua gamă Loadall pentru construcții a fost  concepută pentru ca timpul și banii clienților să fie utilizate cât mai eficient, ceea ce înseamnă că aceștia vor primi în schimb performanță, versatilitate, manevrabilitate, vizibilitate, cicluri de funcționare și ergonomie la superlativ. De altfel, productivitatea de înaltă clasă este garantată.

Sistemele hidraulice JCB produc cele mai rapide cicluri de funcționare, asigurând cele mai eficiente ridicări, extinderi și împingeri. Noul telehandler 540-180 HiViz este mai eficient ca oricând datorită sistemului de telescopare rapid cu două tronsoane. Sistemele hidraulice cu acționare electro-servo și o pompă hidraulică cu un flux mare de 110 l/minut asigură, de asemenea, timpi de funcționare rapizi. Sistemul unic hidraulic regenerativ, parte a pachetului SMART Technology dezvoltat de JCB, funcționează în sistem gravitațional, direcționând uleiul înapoi către pistoane, în timp ce brațul este coborât. În cazul modelelor 540-180 HiViz și 540-200, această funcție ajută la reducerea ciclurilor de funcționare cu până la 20% și consumul de combustibil cu 4,4%.

Siguranță și securitate maxime

Siguranța pe șantier este de o importanță vitală, astfel că telehandlerele JCB din gama Loadall pentru construcții sunt dotate cu numeroase funcții care le protejează atât pe ele, cât și pe operatorii care le utilizează și orice altă persoană care se află în jurul echipamentului. Aceste telehandlere sunt, totodată, echipate cu un pachet de securitate generos.

Profilul jos al brațului și punctul de pivotare furnizează o vizibilitate extraordinară în partea din spate asupra obstacolelor și a traficului de pe șantier. Un set complet de oglinzi laterale și retrovizoare măresc vizibilitatea totală și siguranța. În plus, sistemul LiveLink oferă datele de locație ale telehandlerului, în timp real, prevenind astfel furturile, iar alertele de părăsire a ariei desemnate de lucru se asigură că mașina este utilizată doar în zonele specifice. O cameră video reversibilă este disponibilă pe modelele selectate. Pentru un plus de siguranță, mașina vine echipată standard cu un sistem de alarmă.

Cost Total de Operare fără concurență

Multe dintre mașinile altor producători de pe piață necesită un Filtru de Particule Diesel (DPF) care să întrunească cerințele specific de legislație. Nu este și cazul telehandlerelor JCB Loadall, care folosesc un sistem SCR garantat pe viață. Unul dintre beneficiile acestui sistem este faptul că nu există pierderi de productivitate în timpul regenerării DPF sau costuri de înlocuire ale acestuia. Motoarele EcoMAX de 81kW (109 CP) și 93kW (125CP) vin echipate cu un ventilator cu răcire cu viteză variabilă care reacționează automat la temperatura ambientală, ajustând viteza ventilatorului pentru o economie maximă și un nivel de zgomot minim.

Datele colectate cu ajutorul sistemului telematic LiveLink de la 8,5 milioane de ore de funcționare și 10.000 de mașini au indicat faptul că gama Loadall consumă în medie 5,1l/oră, echivalentul a 13,5 kg de dioxid de carbon pe oră, datorită torsiunii înalte a motorului EcoMAX.

Un telehandler JCB Loadall pentru construcții nu este doar eficient în utilizare, ci și eficient din punct de vedere al costurilor de operare, având un consum economic, o valoare mare de revânzare și costuri mici de întreținere.

Confortabil și mereu sub control

Modelele 540-180, 540-140 și 535-125 au în dotarea standard manete manuale identice, în timp ce 540-170 și 540-200 sunt echipate cu un joystick servo, pentru un control mai precis și mai rapid. Cabina dispune și de noi instrumente electronice și de un monitor TFT de înaltă rezoluție. Ventilatorul de încălzire cu 7 viteze creează cel mai confortabil și productiv mediu pentru operator, iar vizibilitatea este excelentă datorită geamurilor de mari dimensiuni.