Informaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

Komatsu, gamă completă de buldoexcavatoare cu motor Stage V

Unul dintre cei mai importanți producători de utilaje terasiere din lume, Komatsu, se mândrește ca fiind un deschizător în domeniul tehnologiilor noi, mașinile și echipamentele construite în propriile fabrici de pe întreg mapamondul fiind considerate ca fiind ca unele dintre cele mai performante și eficiente. Motoarele produse de Komatsu, eficiente și cu un nivel redus de poluare, asigură totdeauna întreaga putere necesară pentru a duce la bun sfârșit orice activitate de șantier.

În România, Komatsu se bucură de ani de zile de un succes deosebit de piață, fiind una dintre mărcile preferate ale constructorilor. Și cum în fiecare an buldoexcavatoarele sunt cele mai solicitate utilaje de pe piață, unicul distribuitorul autorizat al utilajelor terasiere Komatsu pentru țara noastră, societatea Kuhn România, reușește să ofere fiecărui cumpărător exact modelele cu specificațiile necesare care să ofere o eficiență înaltă cu costuri reduse de întreținere.

Robustețea utilajelor, consumul redus, eficiența în utilizare datorită ciclurilor scurte de lucru, reprezintă principalele calități apreciate de utilizatorii acestora. Puterea mare de lucru, o caracteristică generală a utilajelor producătorului japonez, se datorează în primul rând motoarele eficiente Komatsu, apreciate și datorită consumului lor orar optimizat și gradului redus de poluare.

Patru modele și zeci de atașamente

De la lansarea în producție pentru piața Europeană a modelului de buldoexcavator WB93R-8, primul dintr-o nouă generație de utilaje multifuncționale de înaltă performanță, producătorul mondial Komatsu a completat gama sa cu modelele WB93R-8, WB97R-8, WB93S-8 și WB97S-8, acestea incluzând și variantele cu tracțiune integrală, care se bucură de o foarte bună apreciere pe piața din România.

Având în vedere specificațiile sale tehnice cât și proiectarea sa generală, se poate spune că întreaga gamă de buldoexcavatoare răspunde exact cerințelor generale ale utilizatorilor: un utilaj universal, dar care să corespundă condițiilor de lucru specifice fiecărui șantier. Astfel, cea mai nouă serie de buldoexcavatoare de la Komatsu reușește să ofere performanțe apropiate de cele ale unui utilaj specializat, sau mai bine spus a două mașini: să sape, dar să și încarce cu cicluri de lucru rapide, oferind în același timp operatorului posibilitatea de a lucra cu mișcări precise, putând astfel să îndeplinească și sarcini delicate, precum cele legate de poziționarea conductelor sau săparea pe lângă pereții clădirilor.

Noua serie de buldoexcavatoare, mai eficiente și mai sigure

Buldoexcavatoarele Komatsu se recomandă prin câteva caracteristici de bază: robustețe, fiablilitate și costuri de întreținere foarte reduse. Dar, la fel ca și alte tipuri de utilaje terasiere Komastu, accentul este pus pe siguranța în exploatare, gama de buldoexcavatoare oferind un echilibru perfect între vizibilitate excelentă, confort și productivitate, toate aceste avantaje oferind operatorului condiții excelente de lucru, proprietarul utilajului fiind sigur că acestea oferă în orice moment un maxim de randament pentru orice tip de șantier.

Echipa de dezvoltare Komatsu a lucrat, ca de obicei, cu clienții din șantiere, reușind cu noua generație de buldoexcavatoare să ofere o experiență  unică EU Stage V, operatorul fiind în centrul atenției. Astfel, așezarea laterală a țevii de eșapament, specifică întregii game de buldoexcavatoare Komatsu, precum și designul înclinat al capotei compacte a motorului, asigură în interiorul cabinei o acustică asemănătoare sălii de concert, oferind numeroase opțiuni complet noi.

Caracteristici tehnice și avantajele noilor buldoexcavatoare
WB93R-8, WB97R-8, WB93S-8, WB97S-8

  • Filtru de particule diesel cu o durată de viață lungă – 8.000 de funcționare,
  • Motor conform cu normele de poluare EU Stage V – permite participarea la orice licitație ce presupune utilizarea unor utilaje cu un grad de poluare minim,
  • Motor cu cilindree mărită la 3,6 litri,
  • Sistem sigur de frânare asistat. Astfel, operatorul va resimți un grad redus de oboseală, și combinat cu un grad ridicat de confort, va înregistra totdeauna o productivitate foarte bună,
  • Sistem de cuplare rapidă pentru buldoexcavatorul WB97,
  • Opțional, se poate monta în spațiu din spatele scaunului operatorului o cutie de scule pentru a păstra interiorul cabinei organizat și curat,
  • Funcția de hiperventilare a motorului oferă o putere mai mare de răcire a motorului, ceea ce induce o productivitate crescută,
  • Codurile de eroare sunt vizibile și prin intermediul sistemului de control de la distanță Komtrax, ceea ce duce la o întreținere mai ușoară și la reducerea costurilor legate de reparații, deoarece echipa de intervenție va avea mai puține deplasări,
  • Opțional, se pot monta anvelope Michelin Power CL, asigurându-se o manevrabilitate ridicată pe orice tip de șantier,
  • Opțional se poate monta un sistem de radio DAB.

Seria 8 de buldoexcavatoare Komatsu – avantaje tehnice

De la un buldoexcavatorul utilizatorii săi se așteaptă la o versalitate deosebită, acesta trebuind să lucreze rapid și continuu pe orice tip de șantier. Din acest motiv, Komatsu a ales modul de comandă și control Closed Load Sensing System ca “inimă” a sistemului hidraulic al buldoexcavatoarelor sale. Eficiența este completată de către sistemul cinematic cu mecanică tip paralelogram de acționare a brațului, o soluție exclusivă Komatsu, aceasta reprezentând cea mai bună tehnologie disponibilă pe piață atunci când se lucrează cu echipament de stivuitor.

Funcția standard „Return to Dig”, un comutator Kick-down, ce permite trecerea rapidă de la cea mai înaltă treaptă de turație la cea mai joasă, pentru echipamentul de încărcător noul sistem automat de accelerare a mișcării  “speed up”, precum și o funcție specială ce permite menținerea cupei la nivelul solului, urmărind conturul acestuia, toate asigură un mod de lucru precis, eficient și fără consumuri inutile, fiind incluse în dotarea standard a fiecărui buldoexcavator Komatsu.

 

Siguranța pe șantier a operatorului și a celorlalți lucrători reprezintă prioritatea numărul unu pentru Komatsu. Astfel, supapele de control al debitului hidraulic au și rolul de a preveni mișcările necontrolate ale echipamentului de lucru sau a sistemului de calare în cazul ruperii neașteptate a unui furtun, acestea fiind incluse în dotarea standard. Alte funcții importante pentru operator, sunt reprezentate de către întrerupătorul secundar „Oprirea motorului”, accesibil de la nivelul solului, sau de modul de blocare „Travel Neutral”. Funcțiile „Street Mode” și alarma optică de fixare a centurii de siguranță completează viziunea Komatsu de a lucra într-un mediu sigur.

De asemenea, întreaga consolă de comandă și control a operatorului este proiectată conform celor mai moderne tendințe din domeniu. O nouă pedală de accelerație, afișarea nivelului de combustibil și scaunul operatorului, care are acum un sistem de amortizare cu aer comprimat în dotarea standard completează aspectul unei cabine extrem de confortabile, oferind un mediu de lucru productiv pentru operator.

Cea mai recentă versiune a binecunoscutului sistem de monitorizare wireless KOMTRAX și un monitor multifuncțional color de 7” permit afișarea în paralel a mai multe informații vitale, precum consumul de combustibil sau cele legate de întreținere, îmbunătățind comunicarea între mașină și operator și contribuind la optimizarea costului total de proprietate TCO.

Acumulatorul, sistemele de comandă principale și releele electrice sunt amplasate astfel încât să poată fi accesate simplu și rapid, echipa tehnică putând realiza astfel o mentenanță rapidă a sistemului electric.

Similare

1 din 955