Home Informaţii la zi Komatsu PC228USLC-11 – tehnologie pură
Komatsu PC228USLC-11 – tehnologie pură

Komatsu PC228USLC-11 – tehnologie pură

0

Komatsu a oferit și în acest an un regal de tehnologie în cadrul BAUMA 2019, prezentând o gamă completă de utilaje pentru construcții, de la micul excavator electric de o tonă la excavatorul gigantic Komatsu PC 4000-11, destinat activităților de exploatare minieră, cu o cupă de 22 mc, pus în mișcare de un motor de 1.875 CP.

Din standul producătorului japonez nu putea lipsi noua generație de excavatoare hibride Komatsu HB365NLC‐3, o gamă de utilaje de mare succes, unică în lume, peste 4.500 de exemplare funcționând pe întreg mapamondul. Aceste utilaje cu un consum mai mic cu până la 30% comparativ cu un utilaj similar cu acționare unică diesel, lucrează inclusiv în România, datorită unicului importator al întregii game de utilaje terasiere Komatsu pentru țara noastră, compania MARCOM RMC’94.

Terenul de testare al producătorului japonez din cadrul BAUMA a prezentat inclusiv aplicații cu utilajele Komatsu cu tehnologia iMC (intelligent MACHINE CONTROL) inclusă din fabrică. Lansat acum șase ani, sistemul iMC se regăsește în tot mai multe utilaje din întreaga lume, utilizarea acestuia oferind o precizie de lucru și un randament încă neegalat pe piață.

Specialiștii din întreaga lume au participat inclusiv la prezentări ale conceptului de lucru Smart Construction, integrat deja în peste 7.000 de șantiere din Japonia, acesta urmând a fi implementat și în Europa. Acesta va avea un impact direct asupra șantierelor de construcții de mari dimensiuni, reprezentând primul salt tehnologic important în acest domeniu care nu a evoluat prea mult în ultimii ani din punctul de vedere al organizării. Smart Construction are rolul de a ghida companiile de construcții de toate mărimile spre transformarea digitală a locului de muncă, oferind cel mai rapid și eficient mod de a lucra pentru fiecare tip de activitate.

Komatsu PC228USLC-11, perfect pentru aplicațiile de șantier

Noul excavator Komatsu PC228USLC-11 All Round, ultra-scurt, este deja noua vedetă a şantierelor. Prezent de asemenea în cadrul standului Komatsu de la BAUMA, acesta oferă un consum mai mic cu şase procente, un confort ridicat pentru operator, în ciuda dimeniunilor reduse de gabarit, dar şi o productivitate sporită. Cabina sa cu colțuri rotunjite permite lucrul în zone cu spaţiu limitat, îndeosebi în zonele urbane, acesta fiind un alt mare atuu al acestui utilaj.

Noua serie Komatsu PC228USLC-11 oferă toate avantajele modelului anterior, dar cu costuri de operare mai mici şi versatilitate crescută, fiind extrem de eficient în lucrările de pregătire a şantierelor, săpături, șanțuri sau amenajări peisagistice.

Paul Dickinson, Product Manager la Komatsu Europe International spunea despre acest model că: “Aceast utilaj ultra compact oferă mult mai mult decât o actualizare a motorului pentru acoperirea cerințelor normelor de poluare EU Stage IV, aducând un profit important utilizatorului. Marile sale avantaje sunt reprezentate de consumul de combustibil redus, capacitatea de ridicare crescută, dar şi siguranţa şi confortul oferit operatorului. În plus, are incluse tehnologii de ultimă generaţie, dar şi o hidraulică îmbunătăţită.”

Cele mai recente sisteme telematice KOMTRAX și programul de întreținere Komatsu Care® oferă, de asemenea, mijloacele perfecte împotriva utilizării greşite a utilajului, dar şi garanţia că acesta va fi exploatat la capacitatea sa maximă.
Greutățile de lucru ale gamei PC228USLC-11 variază de la 23.600 kg la 24.150 kg, utilajul fiind dotat cu un motor SAA6D107E-3, certificat UE emisii Etapa IV, cu o putere netă de 123 kW (165 CP) @ 2.000 rpm. Sistemul electronic avansat de control Komatsu gestionează debitul de aer, injecția de combustibil, arderea, parametrii și funcțiile de post-tratare.

Komatsu PC228USLC-11 este unul dintre cele mai eficiente utilaje la categoria sa, datorită consumului mic de carburant, dar și a performanţelor unice, în orice aplicaţie este folosit. De altfel, inginerii Komatsu au reuşit să obţină o capacitate de ridicare mai mare cu 21 de procente comparativ cu modelul anterior, aşa că grijile operatorului sunt acum mult mai mici.
Toate componentele principale, inclusiv motorul, pompele hidraulice, motoarele și supapele sunt proiectate şi produse exclusiv de Komatsu. Noul excavator oferă şi un mediu de lucru plăcut, într-o cabină certificată ROPS. Ea este amplasată pe amortizoare de cauciuc, care reduc semnificativ nivelul vibraţiilor, iar izolaţia fonică performantă asigură linişte în cabină, nivelul zgomotului fiind de doar 71 de decibeli. Utilajul este dotat şi cu radio cu USB, prize de 12V, iar manetele joystick oferă un control excelent asupra excavatorului chiar şi în cele mai dificile condiţii de lucru. Operatorul îşi poate lua toate informaţiile necesare de pe un ecran LCD de 7 inch, iar sistemul “KomVision” al Komatsu asigură monitorizarea permanentă a spațiului din jurul său, fapt care creşte siguranţa locului de muncă.

Unicul importator pentru România al utilajelor terasiere Komatsu este compania MARCOM RMC’94 srl (www.marcom.ro).