Home Informaţii la zi Komatsu prezintă noua basculantă cu șasiu rigid HD785-8
Komatsu prezintă noua basculantă cu șasiu rigid HD785-8

Komatsu prezintă noua basculantă cu șasiu rigid HD785-8

0

Komatsu a lansat pe piața internațională noua basculantă cu șasiu rigid  HD785-8. Proiectată, dezvoltată și fabricată pe baza experienței și cunoștințelor Komatsu care acoperă peste 100 de ani de producție, HD785-8 oferă siguranță, performanță, confort pentru operator și productivitate la cele mai înalte standarde existente în prezent.

Printre principalele caracteristici ale mașinii, ies în evidență puterea motorului de  1.200 CP, o greutate operațională de 73.800 kg (masa proprie) și de  166.000 kg încărcată la valoarea nominală de lucru. Sarcina sa utilă este de  92,2 t, capacitatea benei fiind de 60 mc.

Tot ce ai nevoie: putere, performanță și eficiență

Construit pentru aplicații miniere și de carieră, HD785-8 este propulsată de un motor puternic Komatsu SAA12V140E-7 de ultimă generație, care utilizează un sistem dual de filtre pentru particule Komatsu Diesel (KDPF), astfel că cea mai mare parte a regenerării acestuia se realizează pasiv, fără a fi necesară nicio acțiune din partea operatorului și nici o interferență cu funcționarea mașinii. Acest sistem montat pe sistemul de evacuare al gazelor arse nu necesită un sistem de reducere catalitică selectivă (SCR), nefiind necesare nici AdBlue sau Diesel Exhaust Fluid (DEF).

Principalele informații legate de modul de lucru, utilizarea mașinii și productivitate, precum și starea motorului, sunt accesibile de la distanță datorită sistemului de monitorizare KOMTRAX™ dar și noului ecran de control montat la bordul basculantei.

HD785-8 are o transmisie complet automată cu 7 trepte și două trepte pentru mers cu spatele. Transmisia avansată Komatsu cu sistem control optim (K-ATOMiCS) asigură o cuplare lină a ambreiajului pentru o călătorie confortabilă și evitarea pierderilor de material pe timpul deplasării în șantier.

HD785-8 va fi cu siguranță apreciat de către operatori datorită bunei accelerații, chiar și în pantă, dar și datorită performanțelor excelente de deplasare pe teren plat. Sistemul de frânare pe toate roțile cu discuri umede oferă performanțe excelente de frânare la coborârea unei pante.

Cu o rază minimă de întoarcere de numai 10,1 m, Komatsu HD785-8 asigură o manevrabilitate excepțională în timpul manevrelor de încărcare și descărcare. Sistemul de control al tracțiunii Komatsu (KTCS) este oferit în dotarea standard. Acesta intervine automat la fiecare frânare a utilajului, oferind o tracțiune optimă indiferent de starea suprafeței drumului.

Sistemul de oprire automată a motorului în cazul în care utilajul nu lucrează reduce timpul de ralanti și implicit costurile de operare.

Siguranță și confort de primă clasă pentru operator

Siguranța este prima prioritate pentru fiecare utilaj Komatsu. HD785-8E0 este echipat cu lumini LED, baterie accesibilă de la nivelul solului și comutator de dezactivare a pornirii mașinii de pe loc precum și de blocare a acesteia. O scară re-proiectată asigură un acces sigur al operatorului în cabină, indiferent de starea vremii.

Aici siguranța utilajului dar și a celorlalte mașini sau oameni care lucrează pe șantier sunt tratate cu maxim de seriozitate. Din acest motiv sistemul video Komatsu KomVision se regăsește în dotarea standard. Acesta oferă operatorului o vedere panoramică în timp real la 360 de grade pe monitorul cabinei și elimină orice punct mort din spatele și părțile laterale ale mașinii.

Confortul operatorului care lucrează pe HD785-8 este asigurat în primul rând prin introducerea începând cu această serie de basculante a unui nou tip de cabină, complet reproiectată din punct de vedere ergonomic, comenzile fiind convenabil situate în raport cu poziția de lucru a operatorului. Acesta are astfel creat un mediu confortabil pentru o muncă mai sigură și o productivitate mai mare.

Noul scaun cu suspensie pneumatică îmbrăcat într-un material special, rezistent la uzură, este ajustabil în funcție de greutatea și înălțimea operatorului și include în standard un încălzitor al scaunului și un ventilator.

Datorită motorului silențios, sistemului de amortizare a șocurilor cu suport vâscoase de mare capacitate, suspensiei hidropneumatice și suspensiei independente pe roțile din față, nivelul de zgomot din cabină este mai mic de 72 dBA.

Întreținere ușoară și sigură

Curățarea radiatorului și menținerea lui într-o stare optimă de funcționare este acum foarte simplă, datorită ventilatorului ce poate să își schimbe sensul de rotire. Echipamentul de control al demarajului utilajului este accesibil de la sol.

De asemenea, centrul de întreținere al utilajului este echipat cu racorduri rapide ce permite aducerea rapidă la nivelul normal al uleiului de motor, transmisiei, frânelor și circuitului de răcire. În plus, pentru a putea interveni în deplină siguranță atunci când lucrează la înălțime, echipa tehnică de întreținere are la îndemână puncte de prindere a echipamentului de siguranță, dispuse în jurul utilajului

Caracteristici și avantaje

  • Komatsu Traction Constrol System (KTCS) – pentru o productivitate maximă,
  • Economie de energie – randament optim,
  • Noua cabină ergonomică – un confort mai mare pentru operator,
  • Scaun cu suspensie pneumatică încălzit și ventilat – confort pentru operator,
  • Centru de întreținere cu racorduri rapide pentru carburant, ulei și lichid de răcire – disponibilitate, productivitate și beneficii maxime,
  • Vedere aeriană cu sistemul KomVision cu radar – un sistem de securitate unică și siguranță în utilizare,
  • Sistem de iluminare cu LED – securitate și siguranță,
  • KOMTRAX 5 –  sistem de monitorizare de la distanță cu acces gratuit pe toată durata de viață a utilajului,
  • Komatsu CARE – program gratuit de mentenanță.

Komatsu HD785-8 – în avantajul utilizatorului

Sistem de cântărire la bord (PLM)

Sistemul de cântărire la bord PLM înregistrează sarcina utilă pentru fiecare ciclu de transport, analizând în același timp volumul total și condițiile de lucru ale basculantei pentru o anumită perioadă de timp. Încărcătura utilă este afișată în timp real atât pe ecranul cabinei, cât și prin indicatoare luminoase montate în exterior.

Sistem antialunecare Komatsu (KTCS)

Sistemul de control al tracțiunii Komatsu (KTCS) monitorizează viteza de rotire a roților din spate a vehiculului pentru a preveni alunecarea utilajului. În cazul alunecării acestora, frâna este activată automat pentru a menține aderența optimă a anvelopei. Sistemul KTCS este activat și dezactivat automat și oferă o productivitate mai bună și o durată de viață mai lungă decât sistemul tradițional ASR.

Transmisia K-ATOMiCS

K-ATOMiCS este sistemul cu  comandă electronică a schimbării treptelor de viteză cu control automat dezvoltat de către Komatsu. Acesta optimizează presiunea uleiului pentru ambreiaj și asigură o schimbare lină a treptelor de viteză, fără șocuri.

Societatea MARCOM RMC ’94 este unicul distribuitor autorizat pentru România a întregii game de utilaje terasiere Komatsu. Pentru orice informație legată de noua basculantă cu șasiu rigid Komatsu HD785-8 și pentru comenzi puteţi apela la telefon 0722.30.30.26 sau scrie la adresa de email  office@marcom.ro.