Home Informaţii la zi Kubota super-mini excavator
Kubota super-mini excavator

Kubota super-mini excavator

0

Mini excavatoarele Kubota reprezintă aproape un standard pe șantierele de pe întreg continentul European. În țări precum Germania sau Franța acestea ocupă locul central în cadrul șantierelor deschise în interiorul orașelor, indiferent dacă sunt destinate lărgii unei șosele sau pentru a construi un ansamblu rezidențial.

Gama “mini”, cu greutăți proprii  între 1 și 3 tone, este deosebit de apreciată. Firmele de închirieri, de exemplu, bazându-se pe Kubota datorită rezistenței deosebite a utilajelor, indiferent de modul lor de exploatare și de șantier. Motorul, produs “in-house” oferă o putere incredibilă pentru utilajele din gama compactă, de altfel acesta fiind unul din produsele marca Kubota, care alături de utilajele sale este foarte bine vândut pe întreg mapamondul.

Spui o dorință, și Kubota o îndeplinește

Nu este o magie, ci numai orientarea excelentă a inginerilor japonezi, care se bazează pe o experiență cumulată de peste 120 de ani în domeniul construcțiilor. Aceștia oferă, de exemplu, pentru gama compactă de excavatoare între 1 și 3 tone numeroase modele, acestea având și caracteristici tehnice comune, precum posibilitatea de restrânge/ extinde distanța dintre șenile, dar și o serie de particularități tehnologice care le fac extrem de eficiente. Astfel, utilajele de săpat pământul de la Kubota din această clasă pot fi utilizate atât în spații înguste, cu șenilele apropiate, cât și pe un șantier de mari dimensiuni, cu ele extinse, pentru a avea suficientă stabilitate atunci când utilizează echipamente puternice precum ciocanele hidraulice. De asemenea, siguranța operatorului este totdeauna pe primul loc, iar sistemul hidraulic este bine protejat față de orice tip de lovire a sa posibilă pe un șantier.

Dar, există și diferențe semnificative, cumpărătorul putând alege între gama de echipamente normale și cele “tailing-swing”, adică cu gabarit compact. În acest ultim caz, la rotirea lor partea din spate nu depășește gabaritul șenilelor, ceea ce permite operatorului, atunci când de exemplu lucrează pe o bandă de rulare pe o șosea și cea de lângă rămâne deschisă circulației, să se concentreze numai asupra săpării, fără să fie nevoit să fie atent ca partea din spate să nu intre la rotire pe calea de rulare activă sau să accidenteze un alt muncitor de pe șantier.

Kubota K008-3

Cel mai compact excavator din gama mini, aceasta are o masă proprie de numai 980 kg, putând fi transportat în aproape orice tip de remorcă. Cu o putere de 10, 2 CP, mini-excavatorul oferă însă toate opțiunile care pot fi găsite la variantele constructive mai mari, inclusiv posibilitatea de a reduce ampatamentul dintre șenile de la 860 mm la 730 mm, putând intra în cele mai înguste spații, chiar și în interiorul unor clădiri. De asemenea, la deschidere maximă, șenilele oferă o stabilitate mai mare cu 15%, ceea ce permite, inclusiv la aceste dimensiuni, utilizarea unui picon hidraulic pentru a dărâma ziduri, podele sau alte structuri din beton și asfalt.

Deoarece utilajele Kubota din această serie se remarcă prin manevrabilitatea lor unică, nici lama din față nu face excepție, aceasta putând și și ea restrânsă pe lățime, odată cu ampatamentul șenilelor.

Echipamentele de lucru sunt schimbate rapid datorită sistemului de prindere sigur cu autoblocare. Astfel, deoarece pe un șantier un excavator lucrează în medie cu trei tipuri de cupe, acesta se pot detașa/atașa în mai puțin de un minut, fără intervenția manuală a operatorului.

Conductele hidraulice, esențiale atunci când este utilizat un picon, sunt ascunse practic în capul de prindere al utilajului de la capătul brațului, într-o incintă casetată formată din plăci de oțel. Astfel, este imposibil ca acestea să fie distruse din greșeală în timpul lucrului. În general, sistemul hidraulic este bine protejat, de exemplu cilindrii hidraulici de acționare ai brațului sunt așezați în partea superioară, fiind astfel protejați de orice tip de lovitură în timpul lucrului.

Accesul la motorul situat sub scaunul operatorului este extrem de facil, deoarece partea de deasupra se rabate spre spate, tehnicienii de întreținere având practic acces la întreg motorul, sistemul de răcire și cel hidraulic.

Siguranța operatorului este esențială. Din acest motiv, în afara sistemelor din dotarea standard care nu permite pornirea motorului până ca operatorul să fi pus centura de siguranță și să coboare bara de protecție laterală, chiar și în cazul variantelor constructive canopy, fără acoperiș, o structură de oțel de înaltă rezistență poate fi basculată deasupra operatorului, pentru a fi protejat de orice cădere de obiecte masive.

Kubota U10-3

Cu performanțe asemănătoare cu modelul Kubota K008-3 și o masă proprie de 1.120 kg, acesta reprezintă varianta Zero – Tail Swing a celui mai mic model clasic de excavator.  Precum modelul K008, acesta prezintă performanțe similare, ambele fiind propulsate de motoare Kubota extrem de rezistente de 10,2 CP.

Modelul U10-3 este dotat cu un sistem hidraulic automat de control, care asigură un consum minim de combustibil și o creștere a capacității de săpare cu 8%.

Kubota KX016-4

Un excavator cu masa proprie de 1,5 tone, propulsat de un motor Kubota de 13 CP.

Reprezintă un adevărat standard în domeniu, pentru excavatoarele de 1,5 – 2 t, datorită forței sale deosebite de săpare și numeroaselor aplicații de șantier și industriale, de la șantierele de construcții mari la cele mai înguste locuri, rivalizând astfel cu excavatoare din clase superioare de utilizare.

Sistemul de șenile poate să fie extins hidraulic la o deschidere de până la 1.240 mm, valoarea minimă a ampatamentului fiind  de numai 990 mm, ideală pentru a lucra în interiorul unor spații închise.

CABINA DELUXE – Oferind una dintre cele mai mari cabine din clasa sa, cu spațiu amplu pentru picioare, scaune reglabile și o ușă largă, KX016-4 oferă mai mult confort pentru operator. Combinate cu noul ecran digital multifuncțional Kubota’s Intelligent Control System, manevrarea utilajului este acum mai ușoare ca niciodată. Acesta poate afișa rapid, prin aprinderea unor lumini de atenționare, informații despre probleme precum supraîncălzirea motorului, probleme la sistemul hidraulic sau scăderea puterii bateriei.

Mentenanța este extrem de simplă, partea din spate a utilajului, sub nivelul cabinei, culisând în sus. Astfel, echipele de întreținere au acces rapid la sistemul de curățare a aerului, separator de apă, filtre de ulei, alternator sau starterul motorului.

Dimensiunile sale compacte (lățime x înălțime = 1.240 x 230) permit transportarea sa pe o platformă simplă.

Kubota U17-3α

Acesta este excavatorul zero-tail swing pentru clasa de 1,5 tone. Construcția sa specială face ca U17-3α să fie un mini excavator avansat tehnologic. Acesta se poate roti la 360 °, oferind în timpul lucrului o stabilitate excelentă și un control continuu asupra comenzilor, combinat cu o putere și o eficiență unică, putând lucra fără restricții chiar și în zone cu trafic intens sau în interiorul clădirilor.

De asemenea, utilizatorul poate alege o variantă constructivă cu braț lung, de 1.100 mm, cu 150 mm mai mare decât construcția standard. Astfel, acesta poate săpa până la o adâncime record de 2.010 mm, la o rază de acțiune de 4.030 mm.

Din gama compactă de excavatoare Kubota mai fac parte seriile KX 019-4 cu o masă proprie de 1.780 kg și o putere de 16 CP, KX027-4, cu o masă de 2.590 kg și o putere maximă de 23,8 CP, precum și varianta echivalentă Zero-Tail SWING U20-3α de 2.380 kg.

Pentru informații suplimentare și comenzi puteți contacta reprezentanțele locale din întreaga țară:

 

BUCUREȘTI
Str. Horia Cloşca şi Crişan, no. 61-63
Clădire birouri II, Etaj 3
075100 Otopeni, Jud. Ilfov, România
Telefon: +40 372 163 704
E-mail: info.lro@liebherr.com

 

CONSTANȚA
Bd. Aurel Vlaicu nr. 186
900330 Constanta,
Jud. Constanta, România
Telefon: +4 0241 878 637
E-mail:info.lro@liebherr.com
TIMIȘOARA
Zona Industriala II; DN59A
Cladirea Vaderstad; Comuna Sacalaz
307370 Jud. Timis, România
Telefon: +4 0256 478 006
E-mail: info.lro@liebherr.com
PIATRA NEAMȚ
Str. Duraului nr. 17
610004 Piatra Neamt,
Jud. Neamț, România
Telefon: +4 0233 221 510
E-mail:info.lro@liebherr.com
CLUJ-NAPOCA
Comuna Floresti, sat Luna de Sus
FN, DN 1, Km.490+13
407280 Jud. Cluj, România
Telefon: +4 0264 355 661
E-mail: info.lro@liebherr.com