Home Informaţii la zi Komatsu prezintă noul buldozer D475A-8
Komatsu prezintă noul buldozer D475A-8

Komatsu prezintă noul buldozer D475A-8

0

Constructorul de utilaje terasiere Komatsu, unul dintre liderii mondiali și un adevărat trend-setter în domeniul tehnologiilor avansate, a anunțat lansarea noului buldozer pe șenile D475A-8 de 112 tone. Acesta are incluse cele mai noi tehnologii dezvoltate de către producătorul japonez, cu scopul declarat de o oferi utilizatorului o productivitate mai mare comparativ cu modelele anterioare, dar și un consum mai redus de combustibil.

Motorul său puternic și economic, produs de către Komatsu, integrează cele mai noi tehnologii de control al emisiilor și funcții de economisire a combustibilului. Puterea crescută a motorului asigură o viteză mai mare de deplasare cu spatele, cicluri de producție mai rapide și o creștere incredibilă a productivității, comparativ cu modelele anterioare. Pentru ca operatorul să poată exploata la maxim capacitățile de lucru uimitoare ale acestui utilaj, cabina a fost integral reproiectată cu scopul de a oferi un mediu de lucru confortabil și sigur.

Sigur și rapid, D475A-8 oferă putere  pentru orice aplicație

Beneficiind de cele mai noi aplicații telematice KOMTRAX și KOMTRAX Plus, precum și de programul de întreținere Komatsu Care, utilajul este protejat eficient împotriva utilizării necorespunzătoare, garantând astfel o eficiență maximă pentru întreaga sa perioadă de funcționare.

Komatsu D475A-8 are o greutate de operare de 112.600 kg. Utilajul de înaltă performanță este pus în mișcare de un motor de ultimă generație Komatsu SAA12V140E-7, compatibil EU Stage V, cu o putere de  934 CP, dezvoltată la 2.000 rpm pentru deplasarea înainte și de 1040 CP/ 2.000 rpm pentru mersul în sens invers. Pentru o mai mare eficiență atunci când este necesară o apăsare lungă, ambreiajul de blocare al convertorului de cuplu poate fi cuplat automat. În acest caz puterea motorului este trimisă direct la transmisie, crescând viteza și așadar și eficiența mașinii, rezultatul final fiind un consum mai mic de combustibil și cicluri de lucru mai rapide.

În orice moment, modul de lucru poate fi setat pe „modul P” pentru producție maximă (Putere) sau „Mod E” pentru funcționarea cu economie de energie (Economie). În combinație cu modul de selectare a vitezelor automat sau manual, aceste comenzi permit alegerea de către operator a celor mai bune variante de funcționare ale utilajului.

Funcțiile de lucru standard integrate în comenzile noului utilaj pot fi activate de operator pentru a lucra confortabil și cu o productivitate ridicată. Scarificatorul de mari dimensiuni cu înălțime de lucru variabilă este recomandat pentru a săpa în cele mai dure materiale. Funcțiile Auto Downshift, modulul de deplasare lentă în sens invers sau cel de control al alunecării șenilelor sunt acum foarte ușor de acționat și funcționarea lor poate fi oprită foarte rapid. Șasiul său special, K-Bogie asigură o lungime mai mare a șenilei pe sol, ceea ce duce la o stabilitate mai mare a întregului utilaj și la o putere de tracțiune incredibilă.

Confort First Class

Komatsu D475A-8 vine acum cu o nouă cabină înaltă și spațioasă, cu o structură extrem de rezistentă, montată pe un set de amortizoare reproiectate. Ferestrele mari oferă o vizibilitate deosebită atât pentru lamă, cât și pentru sistemul de scarificare.

Un nou scaun cu suspensie pneumatică reduce semnificativ vibrațiile ce apar în structura mașinii în timpul lucrului, oferind operatorului un mediu de lucru optim. Fixat într-o poziție unghiulară (12 °), scaunul este încălzit și ventilat, având perne mai groase și un suport lombar reglabil.

Monitorul LCD de înaltă rezoluție permite setarea unor comenzi rapide precum cea de oprire automată a motorului atunci când acesta funcționează la ralanti, dar și funcția de identificare a operatorului, comanda Auto ripper return precum și funcțiile automate de înclinare ale lamei. Pe același ecran pot fi afișate zonele de lucru din spatele utilajului precum și comenzile de economisire a energiei.

Sistemul de comandă și control al operatorului a fost și el modernizat, direcția și manetele de comandă ale echipamentului de lucru fiind modificate, înălțimea consolei putând fi reglată acum electronic. Sistemul de comandă Palm Command (PCCS) este proiectat ergonomic pentru a oferi operatorului o postură relaxată și un control precis. Schimbarea vitezei este simplificată, făcându-se acum prin apăsarea unor butoane. Joistick-ul cu sistem de comandă electronică poate fi utilizat și pentru mișcările de lucru ale lamei precum și ale sistemului de scarificare, acestea putând fi acum controlate precis și rapid.

Sistemul de control automat al climatizării, sursa de alimentare la 12 V și mufa auxiliară de intrare contribuie în continuare la crearea unui mediu de lucru de primă clasă pentru operator.

Securitate și întreținere

Șasiul principal al buldozerului Komatsu D475A-8 îmbunătățește rigiditatea mașinii cu 125% și îi crește drastic durabilitatea. Noua legătură mono-lamă este precisă, reducând mișcarea de balansare a lamei și astfel intervalele de întreținere a îmbinărilor lamei cresc semnificativ.

Un ventilator cu mișcare rotativă oferă un acces ușor prin partea frontală a radiatorului, pentru echipele de întreținere, până la miezul radiatorului. Un indicator special reamintește operatorului să utilizeze centura de siguranță, iar un nou întrerupător secundar de oprire a motorului este acum amplasat pe partea laterală a mașinii. „Sistemul de detectare a operatorului” anclanșează automat sistemul de frânare și blochează echipamentul de lucru atunci când nimeni nu stă pe scaunul operatorului.

Mai multe trepte sunt prevăzute pentru accesul la platforma spate modernizată, aici balustradele de siguranță oferind un acces sigur la punctele de întreținere din spate, precum cele de verificare și umplere a rezervoarelor de combustibil și de spălare, spălarea manuală a geamurilor, curățarea sistemului de aer condiționat, înlocuirea luminilor, precum și alte operațiuni de rutină.

Komatsu D475-8: caracteristici și eficiență

 • Creșterea puterii motorului la deplasarea cu spatele cu până la 1040 CP,
 • Cabină monococă modernizată ce include:
 • Monitor color multifuncțional,
 • Scaun cu suspensie pneumatică, încălzit și ventilat, cu perne groase și suport lombar gonflabil, fixat la un unghi de 12 °,
 • Mai mult spațiu pentru picioare,
 • Pedale suspendate,
 • Creșterea performanței sistemului de aer condiționat. O etanșare mai bună a cabinei,
 • Vizualizare îmbunătățită asupra lamei.
 • Control electronic al echipamentelor de lucru, fără a fi necesare linii hidraulice la nivelul cabinei,
 • Sistemul de detectare a prezenței operatorului, conectat la frâna de deplasare și blocarea echipamentului de lucru,
 • Amortizoare vâscoase îmbunătățite CDM-2 cu cursă mai lungă pentru mai mult confort la nivelul cabinei,
 • Lămpi de lucru cu LED (6x) pentru o vizibilitate mai bună și o funcționare mai sigură.
 • KOMTRAX Step 5 & KOMTRAX Plus:
 • Rapoarte anomalii de combustibil (furt),
 • Statusul utilajului,
 • Starea tehnică a utilajului și previziuni.
 • Komatsu CARE pentru reducerea costurilor și creșterea profitului:
 • Intervenții de întreținere programate pentru o perioadă de 3 ani / 2000 ore,
 • 5 ani / 9.000 ore garanție filtru motor KDPF (2x).
 • Camera video retrovizoare pentru evitarea incidentelor,
 • Platformă specială pentru un acces sigur la toate echipamentele și consumabilele.

 

Societatea MARCOM RMC ’94 este unicul distribuitor autorizat pentru România a întregii game de utilaje terasiere Komatsu. Pentru orice informaţie legată de noul buldozer Komatsu D475A-8 și pentru comenzi puteţi apela la telefon 0722.30.30.26 sau scrie la adresa de email

office@marcom.ro.
Site oficial: www.marcom.ro