Informaţii la ziJob Report UCNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje pentru construcţiiUtilaje terasiere

Liebherr prezintă excavatorul pe șenile R 972 și autobasculanta TA 230 Litronic

R 972 face parte din noua gamă de excavatoare pe șenile cu sarcinile cuprinse între 70 și până la 100 t, care se caracterizează printr-o:

– productivitate crescută datorită sistemului Liebherr Bucket Fill Assist,

– noi moduri de operare și putere de lucru crescută.

Autobasculanta TA 230 Litronic este un utilaj puternic, destinat utilizării pentru toate terenurile, special conceput pentru activitățile de exploatare a materialelor minerale:

– design robust și robust ce asigură o capacitate de lucru ridicată a utilajului,

– diferite echipamentele opționale, precum și sisteme de asistență care oferă operatorului un confort și o siguranță mare în timpul lucrului.

Excavatorul pe șenile R 972 va fi prezentat la salonul Intermat care va avea loc la Paris Nord Villepinte în perioada 24-27 aprilie 2024. R 972 face parte din generația G 6.2 de excavatoare pe șenile cu mase cuprinse între 70 și 100 t. Astfel, utilajele anterioare R 966, R 970, R 976 și R 980 SME au fost înlocuite cu R 972, R 978 SME, R 992 și, respectiv, R 998 SME.

R 972 se distinge prin productivitate, confort sporit al operatorului și designul modern. Cu un consum redus de combustibil și funcții noi de asistență în timpul lucrului, R 972 este un utilaj perfect adaptat cerințelor șantierelor ce presupun mutarea unor cantități mari de pământ sau pentru lucrul în condițiile extrem dintr-o carieră.

Liebherr Bucket Fill Assist

Excavatorul pe șenile R 972 este echipat cu sistemul de asistență a umplerii cupei Liebherr Bucket Fill Assist (BFA), special dezvoltat de către producătorul german. Acest sistem inovator, este disponibil pentru întreaga gamă de excavatoare miniere de la Liebherr, scopul acestuia fiind de a permite un nivel mai mare de umplere a cupei, cicluri de lucru mai rapide și o forță de rupere mai bună la nivelul materialul de săpat. Pe lângă reducerea uzurii cupei, BFA reduce consumul de combustibil cu până la 10% și scade nivelul de vibrații, oferind operatorului un confort de lucru foarte bun.

Confort superior în timpul lucrului pentru operator

R 972 este echipat cu funcția Modetronic, aceasta permițând operatorului să regleze eficiența circuitului hidraulic a utilajului în funcție de utilizare și stilul de lucru al operatorului. Ecranul de nouă inchi și comenzile suplimentare îmbunătățesc, de asemenea, confortul operatorului și măresc precizia utilajului. În plus, noua serie de excavatoare pe șenile include motoare cu o putere de lucru mai mare.

Excavatorul pe șenile R 972 G 6.2 care va fi prezentat în cadrul Salonul Intermat din 2024 are o greutate operațională de aproximativ 72 de tone. Acesta este alimentat de un motor Liebherr de 330 kW/449 CP, utilajul fiind echipat cu un tren de rulare LC-V cu ecartament de 2.730-3.390 mm, cu ghidaj de lanț continuu și plăcuțe de șenile de 600 mm. Confortul și siguranța operatorului au fost cele mai importante aspecte care au fost luate în considerație atunci când a fost proiectată cabina excavatorului R 972. Aceasta are un scaun pentru operator Premium și grile de protecție FOPS și FGPS. Excavatorul pe șenile este echipat cu sistemul de asistență Bucket Fill Assist și cu o cupă pentru buldoexcavator cu o capacitate de 4,50 mc. Pentru a asigura o eficiență maximă atunci când lucrează în cariere, utilajul este oferit în echipare cu un braț de 7 m și contrabraț de 2,60 m.

Puternică, robustă și sigură: autobasculanta Liebherr TA 230 Litronic

Liebherr va prezenta în cadrul Intermat 2024  autobasculanta articulată TA 230 Litronic din clasa de 30 t. Acesta este un utilaj puternic ce poate lucra pe orice tip de teren, fiind special proiectat pentru o utilizare eficientă atât în industria minieră cât  și pentru transportul agabariților.

Utilajul poate transporta până la 28 de tone de material per operațiune de încărcare, cu o capacitate maximă a benei de încărcare de 18,1 mc. Motorul cu 6 cilindri are o cilindree de 12 litri și dezvoltă 265 kW / 360 CP. Viteză maximă este de 57 km/h și de până la 16 km/h în marșarier. Pentru mediile de lucru abrazive, autobasculanta poate fi echipată special pentru a reduce la minim uzura componentelor și pentru a putea lucra perioade lungi de timp.

Autobasculanta articulată Liebherr TA 230  este un utilaj puternic și robustă proiectat special pentru aplicațiile grele off-road din industria minieră și pentru transportului materialelor grele.

Specialiștii de la Liebherr au proiectat cu prioritate cabina, aceasta oferind unui nivel ridicat de confort pentru operator, acesta putând lucra perioade lungi de timp fără a obosi. Cabina confortabil oferă numeroase spații de depozitare și suporturi speciale. Instrumentele de comandă și control al operațiunilor de lucru sunt aranjate clar și intuitiv pentru operator, acesta putând să controleze simplu și rapid mișcările de lucru, încărcare/descărcare sau de deplasare. Treptele de acces late și o ușă de mari dimensiuni asigură operatorului un acces sigur și simplu în cabină.

Amortizoarele Liebherr de pe puntea față și suspensia vâscoelastică destinată susținerii cabinei absorb, de asemenea, în mod optim vibrațiile care apar în timpul lucrului în carieră, sporind astfel confortul acestuia. Cabina operatorului izolată fonic reduce nivelul de zgomot interior la un nivel minimal de 72 dB(A).

Grad înalt de siguranță în timpul lucrului datorită unui concept inovator de iluminare și vizibilitate

Modul în care a fost proiectată basculanta TA 230 asigură o vizibilitate și siguranță optime, atât pentru operatorul utilajului cât și pentru ceilalți muncitori de pe șantier, care lucrează în apropierea mașinii. Spațiul vitrat este extins, cabina fiind proiectată fără stâlpi verticali care includ unghiuri moarte, dar și datorită geometriei capotei motorului, scurte și înclinate, care asigură o vedere optimă asupra zonelor de conducere, de lucru dar și a legăturii dintre șasiu și benă, direct din cabina operatorului. Imaginile transmise de către camera video montată în partea din spate pot fi vizionate direct pe ecranul cu afișaj tactil montat pe consola de comandă a operatorului.

Traseul pe care se deplasează precum și zona de lucru sunt iluminate puternic cu faruri LED integrate în șasiu și suprastructură, alte faruri LED fiind montate în partea din față a cabinei. Acest concept inovator de iluminare creează condiții optime pentru lucrul în întuneric. În același timp, utilajul este întotdeauna vizibil pentru toți ceilalți de pe șantier. Iluminarea din spate și un pachet de lumini montate pe apărătoarele de noroi asigură iluminarea optimă a zonelor de manevră pe timp de noapte.

Sistemele moderne de asistență cresc productivitatea și siguranța în timpul funcționării

Liebherr a montat numeroase sisteme moderne de asistență pentru șofer pe autobasculanta articulată TA 230, cu scopul de a ajuta operatorul utilajului să lucreze mai repede, mai în siguranță și cu un grad redus de oboseală. De exemplu, dispozitivul de cântărire, care este oferit în dotarea standard, înregistrează greutatea utilă încărcată în timp real. În timpul procesului de încărcare, sarcina utilă curentă este afișată pe afișajul din cabina operatorului atât sub formă numerică, cât și ca un simbol ușor de identificat. Toate datele colectate sunt afișate în LiDAT, sistemul Liebherr de transmitere a datelor și de localizare.

Opțional, este disponibil un sistem de iluminare pentru activitățile de încărcare, care este montat pe partea din spate a cabinei și face astfel vizibil și din exterior nivelul de încărcare al basculantei. Utilizarea dispozitivului de cântărire asigură întotdeauna o încărcarea optimă a utilajului, permite măsurarea exactă a productivității acestuia și, în același timp, se poate preveni supraîncărcarea.

Asistentul automat de menținere a vitezei este de asemenea oferit în dotarea standard, acesta având rolul de a limita viteza maximă de deplasare. Poate fi activat cu ajutorul unui buton montat pe maneta retarderului, monitorizează viteza atunci când este apăsată accelerația și o reglează automat la valoarea setată. Când utilajul coboară pe pantă, vehiculul decelerează automat folosind frâna de motor și retarderul. Sistemul de asistență la pornirea în rampă reglează de asemenea automat valoarea momentului de pornire și astfel elimină riscul de rulare înapoi.

Similare

1 din 967