Home Evenimente Liebherr RoadShow 2018 – Utilajele se testează în teren
Liebherr RoadShow 2018 – Utilajele se testează în teren

Liebherr RoadShow 2018 – Utilajele se testează în teren

0

După un tur de forță desfășurat pe parcursul a două luni, specialiștii Liebherr Romania și utilajele lor s-au întors la București. Ca în fiecare an, Liebherr a atras constructorii din întreaga țară la un show cu totul deosebit, fiind, de altfel, unul din puținele momente în care specialiștii au putut să vadă la lucru și chiar să  testeze atâtea utilaje performante într-un singur loc. Bineînțeles, totul a fost făcut temeinic iar tehnicienii și inginerii de vânzări din cadrul Liebherr Romania au fost prezenți pentru a oferi nu numai explicații detaliate despre fiecare utilaj, legate de performanțe, mod de operare sau întreținere, dar și sfaturi care să-i ajute pe cei prezenți să obțină cele mai bune performanțe în exploatare.

Prima oprire a fost lângă Cluj, la cariera Grandemar – Morlaca. Aici, în condiții specifice unei exploatări dure, de la teren, la condițiile grele de lucru, utilajele Liebherr au arătat cu adevărat ce înseamnă forța și rezistența reunite pentru a oferi performanță și cele mai reduse costuri de exploatare. Trebuie spus că cele trei locații alese de către specialiștii Liebherr au solicitat în mod diferit utilajele, scopul fiind acela de a demonstra nu numai calitățile utilajelor, ci și polivalența lor.

Dacă în cariera de lângă Cluj buldozerul Liebherr PR736 și excavatoarul pentru carieră Liebherr R956 au fost intens solicitate, bucurându-se de întreaga atenție a constructorilor din zonă veniți să le vadă la lucru, în următoarea etapă a Liebherr Road Show 2018, organizată la Constanţa, în dana de pasageri a portului, utilajele au lucrat în condiții diferite, dar la fel de solicitante. Aici, operaţiunile de încărcare-descărcare nu se opresc niciodată, au loc 24 de ore din 24, şapte zile pe săptămână, iar noile utilaje Liebherr au fost gândite şi produse tocmai pentru astfel de operaţiuni.

Noul încărcător Liebherr T 41-7S, la lucru în port

Echipa noastră de redactori a văzut la lucru mașinile, fiind prezentă de la primele ore ale dimineţii la terminalul de pasageri, unde noile utilaje îşi făceau deja încălzirea sub primele raze ale soarelui. De această dată, vedeta evenimentului avea să fie noul încărcător cu braț telescopic, primul utilaj de acest gen livrat în România: Liebherr T 41-7S. Cu o masă proprie de 7.640 kg și un motor de 136 de cai putere, T 41-7S poate ridica până la 4,1 tone, înălțimea maximă de ridicare fiind  6,9 metri.

Noua gamă de încărcătoare cu braț telescopic este formată din zece noi modele care pot fi configurate în versiuni diferite, împărţite în două categorii, din punct de vedere al aplicaţiilor pentru care sunt destinate. Prima cuprinde modele de top pentru aplicaţiile industriale și de manevrare a materialelor și de producţie (identificate cu litera S), iar cea de-a doua este reprezentată de modele configurate numai pentru aplicaţii simple, cu costuri optimizate, dedicate operaţiunilor de stivuire și de ridicare. De altfel, Liebherr RoadShow 2018 a însemnat și lansarea oficială pe piața din România a noii game complete de încărcătoare cu braț telescopic, o gamă proiectată după nevoile şi cerințele clienţilor.

Trebuie menționat că aici am văzut la lucru  încărcătorul frontal L509 Stereo pe care chiar l-am și văzut în plină acțiune, în apropierea aeroportului Otopeni, iarna trecută, realizând operațiuni de deszăpezire ®. Dotate cu cinematica Z, încărcătoarele Liebherr Stereoloaders®, configurate  pentru aplicații de iarnă, pot îndepărta eficient zăpada nu numai de pe străzi, ci şi de pe trotuarele şi aleile înguste din zonele rezidenţiale, datorită direcţiei unice, articulată, combinată cu puntea spate directoare. Aceste încărcătoare pe pneuri garantează siguranţa rutieră în timpul iernii și au protecţie anticorozivă. L509 Stereo poate fi echipat cu lamă pentru zăpadă sau cupă pentru materiale ușoare, dar şi cu o varietate de alte accesorii Liebherr sau ale altor producători.

Ultima etapă: terenul propriu de teste de lângă București

O locație deja cunoscută, aici găsindu-se și cel mai mare teren de teste al Liebherr Romania. Aici, , operatorii făcut demonstrații cu utilajele, sub atenta observație a invitaților, directori de firme de construcții sau operatori.

Buldozerul Liebherr PR736, un utilaj care se bucură de un real succes pe piața din România, și nu numai, a închis seria demonstrațiilor. Toate modelele generației 6 au un consum de combustibil redus, ceea ce înseamnă costuri de exploatare mai mici,. Buldozerul PR736 are transmisie hidrostatică cu acționare progresivă, fără întreruperea fluxului de putere . Noua gamă de buldozere are acum și o cabină mai mare, excelent echipată, oferind operatorului o vedere panoramică asupra întregului câmp de lucru.

Și aici, încărcătorul telescopic Liebherr T 41-7S a făcut spectacol, fiind dotat cu o cupă cu care a încărcat nisip precum un încărcător autentic, deplasarea cu cupa plină făcându-se la fel de simplu, în condiții de securitate maximă și fără a pierde la hopuri din material. În plus, capacitatea de a manevra în spații extrem de înguste, deplasarea în mers de crab, dar și viteza sa maximă de 40 km/h sunt extrem de atractive pentru acest utilaj ce promite o utilizare cu adevărat universală. În plus, sistemul de frânare fără uzură, datorită transmisiei hidrostatice și funcția „auto-hill assist„, care activează automat frâna de parcare în timpul lurului în rampă, asigură un nivel mare de siguranță și un confort maxim chiar și în timpul deplasărilor pe suprafețe neregulate. Producătorul german  a echipat utilajul cu o cuplare rapidă ce permite schimbarea fără intervenția operatorului a unui număr mare de echipamente de lucru, indiferent de marca lor.

Cu o putere de lucru mai mare comparativ cu varianta constructivă anterioară, încărcătorul frontal pe pneuri din gama XPower Liebherr L550 oferă nu numai un randament mai mare, datorită forței mari de pătrundere a cupei în material, dar și o siguranță excepțională în exploatare, componentele sale solicitate direct la sarcini dinamice în timpul lucrului fiind extrem de rezistente. La capitolul eficiență, trebuie spus că noua generație XPower este dotată cu cupe mai mari cu până la 0,5 mc comparativ cu generația anterioară.

Să lucrezi este ca o joacă

Încărcătorul frontal Liebherr L509 Stereo Loader a demonstrat că este simplu să lucrezi, atunci când ai un utilaj puternic și un sistem de comandă și control bine pus la punct. Practic, dotat cu un echipament cu furci, acesta a avut misiunea de a prelua o minge de fotbal de pe terenul de teste, de a se deplasa cu ea în viteză fără a o pierde pe drum și, în cele din urmă, pentru a demonstra manevrabilitatea sa unică, a încheiat demonstrația făcând slalom printre o serie de jaloane, bineînțeles mingea trebuind păstrată permanent pe furci. Sistemul său de direcție unic, cu punte spate directoare, permite realizarea cu o viteză mare a oricăror sarcini de lucru și deplasare.

Un alt utilaj care a trecut printr-o serie de teste dure în dana portului pasageri Constanța a fost încărcătorul frontal L550 XPower, cel mai bine vândut din gama sa. În ciuda dimensiunilor impresionante, acesta şi-a arătat latura agilă şi versatilitatea, impresionându-i pe participanţi:

“Suntem clienţi vechi Liebherr, avem mai multe macarale portuare de la această marcă. Nu am avut probleme cu ele, deşi lucrează aproape non-stop. Acum am vrea să cumpărăm câteva încărcătoare frontale, aşa că am venit să le vedem cu ochii noştri, să le atingem, să le punem la lucru. Macaralele pe care le avem sunt extrem de fiabile, sunt sigur că şi acestea sunt la fel”, a declarat Diradurian Arsen, director tehnic al SC Umex SA, una dintre companiile care activează în Portul Constanţa.

În afara utilajelor performante, la succesul prezentărilor din fiecare locație un element important a fost dat de posibilitatea ca fiecare firmă să îşi aducă la teste proprii operatori. Între două prezentări, am stat de vorbă cu dl. Cristian Ionescu, directorul de vânzări Liebherr România:

“Prezenţa la RoadShow a celor care lucrează efectiv cu aceste utilaje este un aspect foarte important. Dincolo de cifre, de bugete şi calcule, opinia operatorului este cea mai importantă. Sau ar trebui să fie, căci ei sunt cei care petrec ore în şir manevrându-le, ei ne pot spune dacă sunt productive sau nu, fiabile sau nu, confortabile sau nu. Tocmai de aceea organizăm acest RoadShow, pentru a pune în valoare versatilitatea şi agilitatea utilajelor Liebherr în teren, nu în show-room. În reprezentanţe poţi să te uiţi la ele, citeşti nişte pliante cu date tehnice şi cam atât. Nu simţi maşina, nu o vezi în acţiune. De aceea există Liebherr RoadShow”.