ConstructiiInformaţii la ziNewsOnlineUtilaje pentru construcţii

MECALAC: multifuncționalitate și versatilitate

Indiferent de tipul de șantier, chiar dacă este destinat unor lucrări de infrastructură, sau unor construcții industriale sau civile, numai utilajele performante pot asigura eficiența acestuia, din toate punctele de vedere: viteză, calitate și mai ales cantitate de material săpat și transportat. În general, producătorii mondiali de utilaje reușesc un echilibru între toate aceste cerințe, deoarece este greu să obții un utilaj care să sape cantități mari de pământ, să le ridice la înălțime sau să se deplaseze rapid fără să se dezechilibreze, ceea ce înseamnă că acestea trebuie să aibă o masă proprie mare, care atrage un consum suplimentar orar de combustibil.

Dar, există excavatoare compacte clasice și există Mecalac, un utilaj capabil să sape cantități mari de pământ, să le ridice la înălțimi mari și chiar să lucreze în spații înguste, garantând totdeauna o stabilitate 100%, fără a crește greutatea proprie. Mai mult, utilajele producătorului mondial Mecalac pot îndeplini cu succes și alte lucrări de șantier, rezervate în mod normal altor tipuri de utilaje, precum ridicare de greutăți la înălțimi de până la 3 m în regim de macara, cu rotirea lor la 3600, utilizarea de echipamente de ridicare cu furci ce pot manipula diferite echipamente de șantier la adâncimi de aproape 4 metri, sau să le ridice până la 7 metri, o funcție mai degrabă specifică telehandlerelor sau stivuitoarelor speciale.

Încărcătoarele frontale AS 850, pentru productivitate înaltă

Șantierele urbane, și în general, oriunde unde spațiul și timpul de lucru sunt limitate, reprezintă locul unde încărcătoarele compacte fac legea. Dar dimensiunile compacte reprezintă numai prima cerință: capacitatea mare a cupei, timpi de încărcare/descărcare mici, stabilitate și posibilitatea de a se întoarce cu o rază de virare cât mai mică sunt alte condiții la fel de importante.

Încărcătoare frontale seria AS de la Mecalac pot fi văzute pe majoritatea șantierelor specializate din Europa de Vest, datorită performanțelor lor unice. Dar cum pentru Mecalac inovația reprezintă modul normal de a de dezvolta, în acest an noi serii de încărcătoare frontale au ieșit de pe liniile de producție din Europa.

Mecalac AS 850 este cu adevărat un utilaj deosebit, care acum poate fi testat și achiziționat și în România, fiind disponibil imediat, datorită importatorului unic Mecalac pentru țara noastră, firma CTE Solutions.

Încărcătorul frontal Mecalac AS850 depășește toate așteptările, acesta fiind creat special pentru productivitate înaltă.  Acesta are un cadrul rigid de înaltă rezistență, are 4 roți motoare și de direcție, oferind o flexibilitate unică în domeniu,  putând lucra cu cupa rotită la 180 grade față de direcția de înaintare, cu axa spate blocată, stabilitatea fiind garantată 100%. Pentru proprietar, această calitate excepțională se traduce printr-un consum redus orar de motorină și capacitatea de a lucra în spații foarte înguste sau a încărca de lângă camion. În plus, noul său braț și cinematica cupei „Z” oferă cel mai bun compromis între forța de rupere și precizia de lucru.

Utilajele din seria Mecalac AS pot lucra, în funcție de cerințele șantierului, în 3 moduri: Standard cu 2 roți de direcție, Tracțiune integrală pe 4 roți sau Crab, pentru manevre în spații înguste. Indiferent de modul de lucru, mobilitatea și stabilitatea utilajului este garantată de producător 100%.

Excavatoarele Mecalac împing orice șantier înainte

Indiferent de modul de deplasare, pe șenile, gama MCR sau pneuri, gama MWR, excavatoarele Mecalac oferă o mobilitate mare pe șantier, dar fără a pierde stabilitatea la încărcări mari.

Dar excavatoarele Mecalac oferă mai mult decât o capacitate excepțională de săpare, deoarece ele sunt proiectate ca utilaje multifuncționale ce pot îndeplini cu ușurință sarcinile unui încărcător, macarale, stivuitor sau telehandler.

12MTX excavator-încărcător-stivuitor pe roți

Indiferent de modul de deplasare, utilajele Mecalac se remarcă prin stabilitatea lor excepțională, unică. În concluzie, de ce să achiziționezi două utilaje pentru săpare și încărcare când poți cumpăra un Mecalac 12MTX? Și de ce două utilaje când pot fi trei? Același utilaj poate ridica cu echipament de stivuitor de la o adâncime de 3.700 mm și până la o înălțime de 6.000 mm orice echipament de șantier sau material.

Cu o greutate proprie de 9.700 kg, se poate deplasa cu 32 km/h și săpa la adâncimi maxime de 4.100 mm, putând descărca până la 7.125 mm înălțime.

7MWR, 9 MWR, 11 MWR, 15 MWR excavatoare pe pneuri stabile precum cele pe șenile

Cu 4 roți de direcție, perfect echilibrate datorită centrului de greutate situat pe centru și coborât, acestea oferă stabilitate 100% la 360 °, ceea ce înseamnă că utilajul rămâne perfect stabil, indiferent de unghiul la care lucrează brațul. Noile excavatoare Mecalac MWR transformă logistica șantierului, putând fi utilizate chiar și în cele mai grele condiții de lucru, acoperind în plus activitatea altor tipuri de utilaje, deoarece pot lucra ca și stivuitoare cu un echipament cu furci sau ca telehandlere, atunci când trebuie ridicat un obiect la înălțime.

De la cel mai compact, Mecalac 7MWR cu 6.925 kg masă proprie și o rază de întoarcere de numai 2.734 mm și până la cel mai mare model, 15 MWR, de 14.218 kg și numai 3.415 mm rază de virare, toate oferă o viteză mare de lucru și, chiar dacă centrul de greutate este coborât, o distanță mare de la sol și până la șasiu, ceea ce le permite să depășească ușor diferite obstacole ce pot fi întâlnite pe un șantier.

 

6MCR, 8 MCR, 10 MCR excavatoare pe șenile rapide precum un încărcător compact

Pe un șantier, excavatoarele compacte nu lucrează timp îndelungat în același loc, ci intervin acolo unde este nevoie de ele. La o viteză de deplasare de 10 km/h, excavatoarele pe șenile Mecalac sunt de două ori mai rapide decât orice alt excavator din această clasă de mărime și deci mai eficiente. Dar, viteza nu reprezintă singurul avantaj: cupa de 0,75 mc se sprijină pe lama din față în timpul deplasării, ceea ce înseamnă că nu apare nici o forță de uzură suplimentară la nivelul brațului sau contrabrațului prin balansarea ei dacă este ținută suspendată, ceea ce pentru proprietar  înseamnă o rezistență în timp mai mare fără reparații importante.

Toate excavatoarele din această gamă pot lucra cu o cupă nivelatoare lată de 0,53 mc, mai mare decât alte utilaje de această talie, cupa standard fiind de 0,30 mc. Astfel, timpii de încărcare în camion sunt mai scurți și, cu aceeași cupă, se poate nivela terenul sau astupa un șanț mai rapid.

15MC, putere la pachet

Cel mai puternic excavator produs de Mecalac are o rază de lucru maximă de 9 m și o adâncime de lucru de maxim 4.880 mm  dezvoltând o forță de 6.299 daN la nivelul dinților cupei de săpare. Poate fi configurat cu trei tipuri de braț de lucru: din trei segmente, cu braț intermediar, sau clasic din două segmente, braț și contrabraț, montate normal sau decalat față de cabină. Astfel, acesta poate săpa chiar lângă șenile la adâncimi mari, putând lucra în spații foarte înguste, acolo unde alt utilaj de talia sa nu poate ajunge.

Un utilaj unic prin performanțele oferite, Mecalac 15MC putând ridica cu un echipament adecvat sarcini de până la 6,5 t la 3 metri înălțime și să le rotească la 360 grade, precum o macara sau un telehandler.

Motorul său puternic de 130 CP este utilizat eficient datorită unui sistem hidraulic puternic, care permite ridicare cu ajutorul unui echipament cu furci a unor sarcini de la adâncimi de până la 4.800 mm sau ridicarea la o înălțime de 7 metri!

Similare

1 din 968