Home Informaţii la zi Metso are un nou președinte și CEO
Metso are un nou președinte și CEO

Metso are un nou președinte și CEO

0

Metso Corporation l-a numit pe Pekka Vauramo în funcția de președinte și CEO. Acesta își va prelua noile angajamente începând cu luna noiembrie a acestui an.

Cu o vastă experiență profesională, Pekka Vauramo a ocupat anterior funcția de CEO al companiei Finnair și a lucrat timp de peste 20 de ani în cadrul Sandvik, dar și la Cargotec, unde a avut funcții de senior management, precum și în cadrul diviziei de încărcătoare a Tamrock.

“Pekka Vauramo are o experiență mare în funcții cheie ale unor companii competitive, dar și în industria de minerit și în mediul de afaceri internaționale. Acest lucru îl recomandă pentru compania noastră, care anul acesta și-a reconfigurat echipa de management. Întregul board director crede cu tărie că Pekka este persoana potrivită pentru a conduce compania cu actuala strategie și că poate să creeze valoare adăugată pentru clienții și acționarii săi”, a declarat Mikael Lilius, președintele board-ului director al Metso.

Eeva Sipilä, care a ocupat funcția de CEO interimar, de la plecarea lui Nico Delvaux, în februarie, își va continua activitatea până în luna noiembrie, urmând ca apoi să revină la poziția de CFO pe care o deținea înainte.