Home Informaţii la zi CNAIR SA a achiziționat, în premieră, mașini de marcaj rutier
CNAIR SA a achiziționat, în premieră, mașini de marcaj rutier

CNAIR SA a achiziționat, în premieră, mașini de marcaj rutier

0

CNAIR SA a recepționat 7 mașini de marcaj rutier, valoarea contractului fiind de 3.126.200 de lei, fără TVA. Cele 7 utilaje Hofmann H33-4 sunt repartizate celor șapte Direcții Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) din București, Craiova, Timișoara, Cluj Napoca, Brașov, Iași și Constanța.

Una dintre mașinile de marcaj a ajuns deja în custodia DRDP București, unde a avut loc și o sesiune de instructaj privind utilizarea acesteia, iar utilajul repartizat DRDP Timișoara a fost deja  dat în folosință. CNAIR SA nu a mai avut achiziționate până acum asemenea utilaje specializate de marcaj rutier și a depins în totalitate de contractele pentru execuția de marcaje rutiere încheiate cu operatori economici privați.

Marcajele rutiere, alături de sistemele de semnalizare rutieră verticală, fac parte din ansamblul de măsuri pe care CNAIR SA trebuie să le întreprindă permanent pentru a asigura și îmbunătăți condițiile de siguranță rutieră și de fluidizare a traficului pe drumurile naționale și autostrăzi. Achiziția acestor utilaje va permite intervenția rapidă la orice eveniment și marcarea corectă a zonei respective, asigurând astfel condițiile de siguranță necesare desfășurării traficului.

Utilajele achiziționate execută toată gama de marcaje rutiere necesare – longitudinale duble sau simple, marcaje continui sau după un anumit pas, marcaje diverse (scuaruri, parcări, etc) și au costuri de operare scăzute.

Achiziția se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014 de Direcția Mecanizare a Companiei și vizează redotarea companiei cu  o nouă gamă de mașini și utilaje specifice  lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor. Planul presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de  1.000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 750 de mașini și utilaje.