Home Informaţii la zi MHS Holding și Ziegler – Parteneriat pentru România
MHS Holding și Ziegler – Parteneriat pentru România

MHS Holding și Ziegler – Parteneriat pentru România

0

Industria pentru stingerea incendiilor din România este una în continuă dezvoltare, cu cerințe tot mai mari pentru tehnologii noi și echipamente moderne care să-i ajute pe cei responsabili să acționeze prompt și cu o mai mare eficiență. Intuind potențialul pieței locale, MHS Holding și Grupul Zigler au înființat un parteneriat care are ca scop oferirea de vehicule pentru stingerea incendiilor ZIEGLER. Evenimentul de lansare a avut loc la sfârșitul lunii martie, la Sibiu.

Cele două companii vor colabora pe partea de vânzare și service, precum și pentru asamblarea și producția suprastructurilor pentru stingerea incendiilor Ziegler.

Când doi giganți își unesc forțele

Atât ZIEGLER, cât și MHS Holding, au un nivel ridicat de experiență în piețele în care activează. Grupul ZIEGLER este un furnizor internațional de vehicule pentru stingerea incendiilor, protecție civilă și poliție, precum și de accesorii și tehnologii pentru stingerea incendiilor, cu o experiență de peste 125 de ani în domeniu, iar MHS Holding este unul dintre cele mai mari și mai performante grupuri automotive din Europa de Sud Est, cu 25 de ani de experiență pe piața auto din România, ce a încheiat 2018 cu o cifră de afaceri de 387 milioane Euro și 7.641 unități vândute.

De la cel mai mic camion pentru stingerea incendiilor până la gigantul ARFFV, ZIEGLER oferă o gamă completă de vehicule, cu dotări complete: cabină, suprastructură, pompe, încărcarea completă și service-ul de la o singură sursă. În plus, calitatea certificată ZIEGLER este testată în mii de aplicații. Producătorul german utilizează constant experiența sa vastă pentru a oferi inovații practice, transformând astfel munca pompierilor într-o activitate simplă și sigură. Inovații precum sistemul de suprastructuri ALPAS, considerat un punct de referință în industria pentru stingerea incendiilor, sistemul de pompare patentat TROKOMAT, precum și sistemul de airbag și centură de siguranță Z-Protec reprezintă doar câteva exemple ale tehnologiilor de primă clasă ZIEGLER. De altfel, ZIEGLER este considerat un trendsetter al industriei pentru stingerea incendiilor care stabilește în mod constant noi standarde datorită ingineriei germane.

Noi perspective pentru MHS

Parteneriatul cu Ziegler este primul ce face parte din strategia grupului MHS de a se extinde și către alte segmente în România, și care demarează cu înființarea unei companii comune pentru producția și asamblarea de autospeciale, toate acestea fiind favorizate de disponibilitatea de spațiu pe care MHS o are la Sibiu. “Este un moment bun să demarăm acest proces pe piața din România, pentru că o bună parte din echipamentele pentru protecția civilă este depășită, mașinile trebuie înlocuite și este nevoie de tehnologie modernă, pentru că aceasta nu se schimbă în fiecare zi, ci poate o dată la 25 de ani sau chiar mai mult”, a declarat Gerd Schnider, Director al MHS Holding, în cadrul evenimentului.

“Căutam o oportunitate de a crea un partener local și asamblare locală, și suntem bucuroși că i-am găsit pe cei de la MHS, ca parte din organizația MAN, care au deja propriile specificații tehnice pentru autospeciale. Prin faptul că produsele Ziegler pot fi asamblate local, putem fi mai aproape de clienții noștri și le putem asculta cerințele, putem afla ce anume au nevoie aici, pe piața din România. Cel mai important aspect este este că cele două companii vor organiza un transfer de knowledge, de a ști cum se asamblează o autospecială pentru incendii, un lucru care nu este ușor de realizat”, a explicat René Pol – CSO &Member of the Board of Management – Albert Ziegler GMBH, care s-a declarat încântat de demararea colaborării cu MHS Holding.

Faptul că Grupul Ziegler este un furnizor internațional de vehicule pentru pompieri și protecție civilă și poliție, cu peste 125 de ani de experiență a cântărit enorm în decizia de închiere a parteneriatului, după cum a declarat Erdinç  Akbay, CEO MHS – Ziegler România: “Avem mare încredere că asocierea forțelor dintre MHS Holding și Grupul Ziegler reprezintă un pas foarte important pentru a satisface cu succes nevoile de organizare ale României în domeniul protecției civile”.

Know-how înainte de toate

Atât reprezentanții MHS Holding, cât și cei de la Ziegler au subliniat că cel mai important aspect al parteneriatului este transferul de cunoștințe. Pe scurt, angajații MHS vor veni la sediile Ziegler din Germania sau din Croația care pot organiza și sprijini acest proces de training intensiv. Al doilea factor important este înființarea unui atelier modern, dotat cu instrumentele necesare, dar și cu servicii de mentenanță pentru camioane, urmat de cel legat de logistică: “Cel mai mare avantaj este faptul că aici, la Sibiu, suntem mai aproape de clienți și putem produce în concordanță cu aceste nevoi specifice ale pieței locale. Am ales Sibiu pentru că este o locație centrală din România, ideală pentru accesarea pieței locale. Un al doilea motiv ar fi existența aici a MHS Trucks&Bus, avem logistică centrală, ceea ce înseamnă că, pentru că suntem importatorul general al MAN, avem componente de transportat zilnic către Germania pe care o putem asigura fără un efort suplimentar, plus distribuția de aici în toată România. Cel de-al treilea motiv este că, Ziegler fiind o companie germană, are nevoie de personal vorbitor de limba germană, iar comunicarea se face mai ușor aici decât în alte părți ale țării”, a mai spus reprezentantul Grupului Ziegler, René  Pol.

„Vom începe cu pași mici pentru că trebuie să instruim oamenii să producă aceste echipamente la acel nivel de calitate cerut. Transferul se va face prin intermediul MHS Truck&Bus.Avem posibilitatea să furnizăm, dacă clientul dorește, șasiuri MAN, spațiu disponibil există. Vom porni la drum încet, pentru a le da oamenilor posibilitatea de a crește conform așteptărilor privind calitatea pe care Ziegler și MHS le impun. În același timp, este nevoie de timp pentru ca reprezentanții autorităților locale, cei de la Pompieri, să înțeleagă opțiunile pe care le au cu aceste echipamente, să vadă cum funcționează”, a adăugat Gerd Schnider.

The best is yet to come

„Am organizat un roadshow cu aceste autospeciale Ziegler și vom ajunge în 10 locații în România (printre care Timișoara și Sibiu), până pe data de 5 aprilie, timp în care ne vom întâlni cu cei de la departamentele de Pompieri. Când vom putea începe producția în serie, adică imediat după faza de prototip, primul obiectiv va fi fabricarea a 100-150 de unități în primul an, proces care va necesita o echipă de 50-60 de persoane implicate”, a mai spus Erdinç Akbay, CEO MHS – Ziegler România. Piața de protecție civilă din România se dezvoltă rapid, este în curs de modernizare, dar nu ne aflăm doar în plin proces de dezvoltare, ci și în plin proces de schimbări climatice, cu inundații și incendii, și orice țară trebuie să-și apere natura și cetățenii, iar pentru asta este de autospeciale ca cele pe care le producem noi. Costul unei autospeciale Ziegler variază între 200.000-900.000 de euro, o investiție pe termen lung, cu o durată mare de viață, întrucât sunt echipamente extrem de durabile și calitative. Cea mai cerută configurație pentru autospeciale este 4×4, de 50-70 tone”, a adăugat René  Pol.