Home Informaţii la zi Torino iubeşte piatra şi utilajele mari
Torino iubeşte piatra şi utilajele mari

Torino iubeşte piatra şi utilajele mari

0

Echipamentele de construcții CASE și piatra Luserna au ceva în comun: un oraş, Torino. În anii interbelici, aproximativ 90% dintre scările și pavajele orașului au fost construite din această piatră durabilă și atractivă, chiar renumitul turn Mole Antonelliana, de 168 m care a fost construit acum 150 de ani, fiind placat cu material de la exploatarea Luserna pentru a susține turnul de cărămidă.

Dar Torino este, de asemenea, cartierul general al companiei CASE și, prin urmare, locul de naștere al excavatorului CX370D  al companiei, care a trebuit să dovedească eficiența în cariera de piatră Luserna din Bagnolo Piemonte, Italia, pentru compania Vigilanco Alfredo e Fratelli. Piatra Luserna extrasă din carieră necesită o forță brută mare și o funcționare agilă a mașinii.

Istoria modernă începe cu CX370D

Imediat după ce explozivii au extras piatra din pereţii carierei, intră în acțiune excavatorul CASE CX370D care trebuie să se deplaseze rapid pentru a duce rocile de mari dimensiuni pe un teren mai sigur, unde vor fi concasate. Acest traseu format din pante puternice, suprafețe alunecoase acoperite cu piatră oferă șansa excavatorului CASE de a demonstra o combinaţie perfectă de putere, precizie și viteză.

Alessandro Fresia, CASE Marketing Manager, Italia, remarcă: “Excavatoarele CASE oferă un echilibru perfect între performanță, costuri de operare și productivitate, făcându-le ideale pentru exploatările grele. Extragerea și transportul pietrei din locuri atât de izolate și greu accesibile reprezintă o specialitate a casei, acestea reprezentând piețe-cheie pentru CASE, un producător de talie mondială care construiește utilaje special concepute pentru a face față condițiilor dure din aceste locuri.”

Economia de combustibil este importantă întotdeauna

Un utilaj mare și puternic nu înseamnă neapărat că trebuie să și consume carburant în cantități mari, și aici scăderea cheltuielilor legate de exploatare fiind o cerință de bază a utilizatorilor.

Din acest motiv, deși utilajele de asemenea dimensiuni sunt în general manevrate de operatori bine instruiți, CASE a introdus sistemul Auto Power Boost a lui CX370D. Aceasta livrează puterea necesară fiecărei operațiuni, fără a risipi inutil combustibil. Astfel, atunci când este nevoie crește automat presiunea hidraulică necesară din punct de vedere operațional, garantând nivelul de siguranță și productivitatea necesare atunci se lucrează în condiţii dificile. Practic, sistemul Auto Power Boost oferă trei moduri de funcționare pentru a acoperi toate cerințele de exploatare: modul “A” permite nivelarea și ridicarea precisă; Modul “H” reprezintă echilibrul perfect între productivitate și economie de combustibil; Modul “SP” oferă puterea maximă, necesară de multe ori în cazul transportului rocilor de mari dimensiuni.

Sistemul hidraulic inteligent CASE (CIHS) se asigură că forța este adaptată manevrabilității, asigurând un control impresionant și previzibil, garantând că nu se face risipă de energie. Operatorul controlează cu mare precizie puterea uriașă a mașinii, iar piatra este preluată rapid din terasa de unde a fost dislocată, într-un mod eficient și în siguranță.

Specialiștii CASE au analizat activitatea utilajului în interiorul acestei cariere și au ajuns la concluzia, împreună cu proprietarul carierei, că excavatorul CASE CX370D a fost exact ceea ce clientul avea nevoie pentru carieră: puternic și mare, dar totuşi rapid. Operatorul a reușit să ridice bucăți de rocă cu o greutate de 20 de tone, în plus acesta a declarat că, datorită forței sale puternice de ridicare și sistemului hidraulic rapid a putu să obţină rezultate tot mai bune, cu fiecare ciclu de lucru.

În același timp, modelul CX370D oferă nivelurile de siguranță și confort ale operatorului pe care le solicită astfel de condiții de lucru dure. Camerele din spate și din lateral, combinate cu un ecran mare, oferă o vizibilitate excepțională, în timp ce o cabină presurizată şi bine antifonată, cu spațiu suficient pentru picioare, oferă o deplasare lină, chiar și cu cupa plină și un mediu de lucru liniștit.

Dar cel mai important a fost feed-backul pozitiv oferit de proprietar și de operatori, aceștia fiind satisfăcuți de viteza de funcționare oferită de sistemul hidraulic, consumul redus de combustibil și cabina extrem de confortabilă.

Titan Machinery Romania este unic distribuitor al utilajelor CASE Construction pentru piața din România. Titan Machinery Romania dispune de o rețea puternică de distribuție și service ce acoperă întreg teritoriul țării, având sediul central la București și filiale în Timișoara, Constanța, Oradea, Roman, Cluj Napoca, Craiova și Slobozia.