Home Informaţii la zi Echipamente pentru subtraversări de calitate
Echipamente pentru subtraversări de calitate

Echipamente pentru subtraversări de calitate

0

www.imocon.ro

Imocon deservește piața construcțiilor de utilități din România încă de la înființare, din 2012, livrând echipamente și utilaje specializate în toată țara. Gama sa de utilaje și echipamente include sisteme de sprijiniri de șanțuri de la producătorul german LTW, săpătoare de mare productivitate cu elindă produse de Liba – Germania, sisteme de scădere a apelor freatice de la Huedig din Germania, motocompresoare Kaeser și sisteme de instalare subterană a cablurilor și troliilor, remorci de transport tambur de la Thaler din Germania.

Imocon este însă cunoscută pe piața din România în special datorită sistemelor destinate instalării subterane de conducte și țevi, produse de către firma elvețiană Terra AG. Producătorul Terra este cunoscut la nivel european prin echipamentele sale de înaltă calitate, acesta celebrând anul viitor 45 de ani de la începerea producției de echipamente specializate pentru foraj orizontal dirijat și subtraversări, fiind din acest punct de vedere unul dintre liderii europeni de necontestat.

Și cum o firmă este cunoscută mai ales datorită calității mărcilor livrate, dar și a serviciilor sale, în prezent firme din întreaga țară specializate în activități de săpare și subtraversare apelează în prezent la Imocon. Aceștia beneficiază nu numai de utilajele și echipamentele de calitate înaltă, dar și de servicii consultanță gratuită, de instructaj și service pentru toate produsele achiziționate.

În gama de echipamente și utilaje de subtraversări și foraj orizontal dirijat, Terra oferă rachete de până la 190 de mm diametru, cele mai mari din lume, pentru instalarea de țevi de polietilenă până la 175 în prima trecere și posibil de 250 de mm în a doua trecere. Aceste foreze pneumatice pot bate țevi metalice cu diametru de până la 500 de mm, fără nici o modificare, doar folosind niște accesorii specializate. Ciocanele dedicate pentru baterea și instalarea țevilor mecanice oferă posibilitatea de instalare a țevilor cu diametru de până la 3 m.

Producătorul elvețian este campion în gama de utilaje de foraj orizontal dirijiat modulare ce pot fi folosite pentru subtraversări și care pot fi instalate în gropile de pornire săpate pe marginea șanțului, fiind uțor de manipulat și de folosit.

Prezentare de caz

Una dintre cele mai recente colaborări ale Imocon cu firme de specializate în subtraversări din România este ilustrativă, din punctul de vedere al calității serviciilor oferite. Astfel, o solicitare a venit din partea unui constructor de utilități din București care construiește rețeaua de distribuție de apă dintr-un sat din apropiere.

Pentru această lucrare a fost nevoie de instalarea de țevi de polietilenă de cu diametrul de 110 mm pe sub drumul principal, precum și pe margine, pe sub podețe. Pentru această lucrare, clientul a ales o foreză pneumatică Terra Hammer T135 R acționată de un motocompresor Kaeser M27.

După un instructaj de o zi, echipajul de lucru al firmei cumpărătoare a fost declarat pregătit pentru a utiliza optim utilajele Terra. Confirmarea faptului că echipamentele firmei elvețiene, care includ cele mai moderne tehnologii și oferă o putere de lucru unică pe piață sunt de asemenea extrem de simplu de utilizat, chiar și în condiții speciale de activitate a venit la numai o săptămână de la finalizarea stagiului de o zi.

Echipa formată din trei persoane a fost solicitată să instaleze mai multe țevi pe sub drumul asfaltat din sat, o lucrare complexă, dacă ținem cont că echipa a avut o productivitate de  până la 15 țevi cu o lungime de 6-7 m fiecare, pe zi. Rezultatele au fost excepționale, și chiar executanți de subtraversări din satul alăturat, de la o firmă concurentă, au venit să admire performanța, precizia și viteza de execuție a echipei și a utilajului, și au cerut datele de contact de la Imocon, pentru o viitoare investiție. Constructorul, la rândul său, este foarte mulțumit de investiția făcută, pe care a amortizat-o în doar câteva săptămâni.