Home Informaţii la zi Bauma 2019 – VÖGELE aduce tehnologii inovatoare și soluții digitale de proces
Bauma 2019 – VÖGELE aduce tehnologii inovatoare și soluții digitale de proces

Bauma 2019 – VÖGELE aduce tehnologii inovatoare și soluții digitale de proces

0

În așteptarea expoziției Bauma 2019, VÖGELE, liderul în producția de finisoare rutiere, și-a aliniat gama de produse și este pregătit pentru a prezenta publicului de specialitate câteva premiere: modelul SUPER 3000-3(i), cel mai mare finisor din portofoliul companiei, finisoarele compacte SUPER 1000(i) și 1003(i), grinzile cu lățimi fixe B 300 și SB 350 , precum și noile funcții ale soluției de management al procesului WITOS Paving.

Ce puteți vedea în cadrul elegantului stand Wirtgen? Un finisor super performant de mari dimensiuni pentru straturi cu grosimi de până la 50 de cm, grinzi cu lățimi fixe controlate cu ajutorul unor comenzi intuitive și soluții noi pentru un șantier conectat. Astfel, JOSEPH VÖGELE AG își consolidează poziția ca lider tehnologic, la Bauma 2019, fiind în prezent producătorul cu cea mai variată gamă de finisoare de asfalt din lume, astfel putând oferi soluția perfectă pentru fiecare aplicație în parte.

Pentru a-i ajuta pe clienți să aleagă finisorul potrivit, VÖGELE și-a reorganizat gama de produse la sfârșitul anului trecut, împărțind-o în două: Classic Line și Premium Line. Printre acestea, compania diferențiază din nou ultimele cinci clase Mini, Compact, Universal, Highway și Special.

“La Bauma 2019, vom expune cele mai noi modele din ambele game, pentru prima dată,” afirmă Roland Schug, Șeful Departamentului de Marketing din cadrul VÖGELE. Produsele ce fac parte din Classic Line sunt echipate cu sistemul de operare ErgoBasic, iar cele din Premium Line cu sistemul ErgoPlus. “Finisoarele Classic Line oferă toate dotările de bază cerute pentru o asfaltare de înaltă calitate, în timp ce mașinile Premium Line vin cu dotări suplimentare ale generației Dash 3,” explică Schug. Acestea includ funcții automate ale AutoSet Plus, sistemul de comunicare PaveDock Assistant și pachetul de emisii scăzute VÖGELE EcoPlus.

 Premium Line – SUPER 3000-3(i), modelul reprezentativ al VÖGELE

Ultimul și cel mai remarcabil reprezentant al Liniei Premium este finisorul SUPER 3000-3(i). Cu o lățime de asfaltare de până la 18 m, o rată de așternere de 1.800 t/oră și o putere a motorului de 354 kW, acesta a devenit modelul reprezentativ al gamei de finisoare de la VÖGELE. Acest utilaj este recomandat nu doar pentru proiectele de construcții de dimensiuni medii și reabilitarea și construcția de autostrăzi, ci și pentru asfaltarea pistelor de aeroporturi, a marilor piețe sau a zonelor de trafic. Datorită noului sistem inovator de transport al materialelor, finisorul poate turna acum straturi de suprafață subțiri, precum și straturi de bază cu o grosime de până la 50 de cm, fără lucrări de conversie mecanică: operatorii pot ajusta continuu înălțimea secțiunii din spate a șasiului, împreună cu banda transportoare și șnec, prin simpla apăsare a unui buton. Rezultatul: materialul este mereu împins spre șnec de deasupra, garantând o compoziție optimă, indiferent de grosimea stratului.

Noile grinzi cu lățimi fixe SB 300 și SB 350

La Bauma, VÖGELE va prezenta și noile grinzi cu lățimi fixe SB 300 și SB 350. Ambele modele oferă o gamă largă de inovații prietenoase cu utilizatorul, iar modelul SB 350 suportă chiar lățimi de asfaltare record de până la 18 m. Posibilitatea ajustării hidraulice a ambelor grinzi cu până la 2,5 m cu ajutorul noilor extensii cu prindere rapidă tip bolt-on este o dotare unică la nivel mondial ce garantează o flexibilitate mare în timpul asfaltării. Un alt avantaj pentru operatori este acela că poate fi reglată lungimea de compactare poate fi acum ajustată hidraulic, atunci când este nevoie, prin simpla apăsare a unui buton de pe consolă, ceea ce grăbește procesele de lucru, în special atunci când se lucrează cu grosimi diferite ale stratului.

Ambele grinzi sunt, de asemenea, echipate cu un nou sistem de încălzire. Grinda SB 300 înlocuiește modelul SB 250 și poate fi combinată cu finisoarele SUPER 1800-3(i),   SUPER 1900-3(i),  SUPER 2100-3(i) și SUPER 3000-3(i). Modelul SB 350 a fost special conceput pentru finisorul SUPER 3000-3(i).

Premieră mondială pentru patru finisoare Classic Line

VÖGELE va mai expune patru noi produse din gama Classic, la Bauma: SUPER 1000(i) în versiunea cu șenile și SUPER 1003(i) în versiunea cu roți, precum și modelele SUPER 1600 și SUPER 1603. Cele două finisoare compacte SUPER 1000(i) și 1003(i) respectă standardele europene de emisii Stage 4 (sau 3a în cazul celor fără sufixul “i”) precum și standardele din Statele Unite ale Americii EPA Tier 4f (sau 3 în cazul celor fără sufixul “i”).

Cu o lățime maximă de asfaltare de 3,9 m, aceste finisoare sunt ideale pentru proiectele mici și medii de pe șantierele municipale, precum și pentru aplicațiile de peisagistică, putând fi combinate cu grinda cu lățimi extensibile AB 340 în versiunea TV sau versiunea V. Finisoarele Universal Class SUPER 1600 și 1603 întrunesc standardele europene de emisii Stage 3a și pe cele EPA Tier 3 din Statele Unite ale Americii. Cu un motor diesel de 116 kW și o rată de așternere de până la 600 t/oră, aceste mașini sunt extrem de puternice, robuste și versatile, indiferent dacă lucrează pe șantiere urbane înguste, pe drumuri rurale sau pe autostrăzi. Atunci când sunt combinate cu grinda cu lățimi extensibile AB 340 în versiunea TV, finisoarele pot atinge o lățime de asfaltare de 6,3 m. Toate mașinile din gama Classic sunt echipate cu conceptul de operare intuitiv și foarte clar structurat ErgoBasic care le furnizează utilizatorilor toate funcțiile de care au nevoie pentru a obține o asfaltare de înaltă calitate, oferindu-le contractorilor o valoare excelentă a investiției.

WITOS Paving Docu: documentație automatizată

VÖGELE va prezenta la Bauma și cea mai nouă soluție software de management al proceselor, WITOS Paving. Până în prezent, producătorul le-a oferit contractorilor două opțiuni pentru înregistrarea și evaluarea informațiilor de pe șantier: sistemul de măsurare a temperaturii RoadScan și soluția telematică WITOS Paving Plus, cu ajutorul căreia toate procesele de la stația de mixare și până la asfaltare pot fi coordonate în timp real și optimizate activ.

Cea mai nouă inovație, WITOS Paving Docu, a fost special dezvoltată de VÖGELE pentru contractorii care doresc să înregistreze și să evalueze alte date în afară de temperatura de asfaltare, dar care nu au nevoie de toate gama de funcții WITOS Paving Plus, care include oprimizarea proceselor. Cu WITOS Paving Docu și ajutorul unei aplicații, managerii de șantiere pot iniția lucrări direct de pe șantier, fără planificare prealabilă, înregistrând toate informațiile legate de asfaltare. În plus, rapoartele de livrare pot fi scanate utilizând un cod QR ce poate fi și introdus manual, la finalul zilei de operațiuni de asfaltare putând fi trimise rapoarte automate către anumite adrese selectate.