Home Informaţii la zi MHS Truck & Bus, un lider pe piața din România
MHS Truck & Bus, un lider pe piața din România

MHS Truck & Bus, un lider pe piața din România

0

MHS Truck & Bus Group, importatorul mărcii MAN în România, a tras linie după anul 2019 iar rezultatele nu arată rău deloc, mai ales în contextul în care piaţa totală de camioane din ţara noastră a înregistrat o scădere de opt procente. La finalul celor 12 luni, MHS Truck & Bus a înregistrat o creştere a vânzărilor de vehicule comerciale grele de 0,8 procente. Ba mai mult, dacă ne referim strict la sectorul camioanelor dedicate construcţiilor şi diverselor operaţiuni specializate, MHS declară o cotă de piaţă de 26%, ocupând astfel o poziţie de lider pe acest segment în ţara noastră. Rezultatele obținute în 2019 de MHS Truck & Bus Group au fost confirmate atât pe plan national, cât și internațional. Grupul a fost distins cu locul I oferit de către Camera de Comerț și Industrie a României pentru activitatea desfășurată în domeniul său, precum și cu Trofeul “Importer of the Year 2019” acordat de MAN Truck & Bus SE.  

Cele mai solicitate modele anul trecut au fost MAN TGX 18 tone 4×2 (autotractor), MAN TGS 41 tone 8×4 (autobasculantă) și MAN TGS 35 tone 8×4 (autobetonieră), MHS Truck & Bus Group livrând în 2019 şi câteva flote. Astfel, pe segmentul de transport internațional, grupul a livrat o flotă de peste 30 de camioane și două flote de peste 20 de camioane, iar pe segmentul de transport-distribuție o flotă de peste 30 de camioane. Pe segmentul autocarelor si autobuzelor, compania a livrat în 2019 către clienții săi un numar de 7 unități.

Activitatea grupului pe segmentul de vehicule comerciale grele rulate a reprezentat un an de consolidare și dezvoltare. În decursul anului precedent au fost livrate peste 400 unități, activitatea fiind concentrată în mod constant pe optimizarea platformei online de prezentare a ofertelor de vehicule disponibile în stoc, cu scopul de a permite accesul rapid și facil al clienților la toată gama de oferte. Și activitatea de After Sales a MHS Truck & Bus Group s-a dezvoltat pe parcursul anului precedent, înregistrându-se o creștere semnificativă a unuia dintre cei mai importanți indicatori, numărul lucrărilor de service. Astfel, în 2019 au fost înregistrate cu 13,2% mai multe lucrări de service în comparație cu 2018. Vânzările de piese și accesorii originale realizate prin rețeaua națională MHS Truck Service au crescut, în 2019, cu 11% față de 2018. Un rezultat extrem de important pentru activitatea de After Sales a Grupului l-a reprezentat dublarea, pentru al doilea an la rând, a contractelor de service Comfort și ComfortPlus încheiate în 2019, în comparație cu anul precedent. În 2019, flota de ateliere mobile MAN Mobile24 a fost reînnoită cu 7 unități MAN TGE 3.180 dotate cu echipamente moderne specifice activită?ii de service pentru vehiculele comerciale grele.

Programul de instruire pentru tineri, dezvoltat de către Departamentul de training al MHS Truck & Bus Group, a înregistrat anul trecut a 8-a generaţie de cursanţi. Acest sistem atractiv de internship oferă posibilitatea participanţilor de a beneficia de o pregătire la cel mai înalt nivel şi de a deveni specialişti în domeniile mecanică, electrică, tinichigerie şi vopsitorie pentru autovehiculele MAN. Programul va continua și în 2020 sub denumirea MANTech2030.

VW vehicule comerciale ușoare în cadrul MHS Truck & Bus Group

Dealerul VW vehicule comerciale din cadrul MHS Truck & Bus Group a înregistrat în anul precedent vânzări de aproximativ 100 unități vehicule noi și rulate. Sediul dealerului se află în locaţia reprezentanţei MAN din Braşov, MHS Truck Service – Braşov. Divizia de vehicule comerciale grele MAN, cât şi cea de vehicule comerciale uşoare VW, aparţin dealerului MHS Truck Service din Braşov şi oferă atât servicii de vânzare vehicule comerciale noi şi rulate cât şi servicii de After Sales.

Planuri și perspective pentru 2020 – MHS Truck & Bus Group

Anul 2020 va fi un an dedicat noutăților, dezvoltării și îmbunătățirii continue a activității MHS Truck & Bus Group. “Anul acesta va fi marcat în primul rând de lansarea, atât la nivel internațional, cât și la nivel național, a noii generații de camioane MAN TG3, moment mult așteptat de clienți.” a declarat Claudia Iordache, Director executiv al MHS Truck & Bus. “De asemenea, anul acesta vom demara vânzarea pe piața locală a gamei de vehicule comerciale ușoare MAN TGE.” a mai adăugat Claudia Iordache. MHS Truck & Bus Group pune foarte mare accent pe tehnologiile noi care sporesc calitatea serviciilor oferite clienților săi, de aceea compania se va concentra în 2020 pe implementarea și promovarea intensivă a soluțiilor digitale specifice vehiculelor comerciale MAN.

”Anul 2020 va fi dedicat, de asemenea, și dezvoltării rețelei naționale de serviceuri MHS Truck Service prin inaugurarea unui nou sediu MAN în Oradea, acesta oferind atât servicii de vânzare, cât și servicii de After Sales clienților săi din zona respectivă.”, a concluzionat Claudia Iordache.