Home Informaţii la zi Noua generație de telehandlere și încărcătoare pe șenile Stage V de la BOBCAT
Noua generație de telehandlere și încărcătoare pe șenile Stage V de la BOBCAT

Noua generație de telehandlere și încărcătoare pe șenile Stage V de la BOBCAT

0

La mijlocul lunii iunie BOBCAT  a anunțat în cadrul unei lansări video susținută de o platformă on-line special creată pentru acest eveniment lansarea noii sale generații de telehandlere, alături de două noi modele de încărcătoare compacte pe șenile ce fac parte din seria M: T450 și T590. Toate utilajele lansate vin cu mai multe funcții noi, precum și cu noi dotări opționale.

Noile utilaje sunt propulsate de motoare diesel cu cuplu înalt, model Bobcat D34 și D24, amândouă îndeplinind cerințele normelor de poluare Stage V, fiind  proiectate special pentru echipamentele compacte Bobcat.

Noua generație de telehandlere Stage V oferă un mod mai eficient de lucru

Noul motor D34 Stage V permite clienților să lucreze cu aceste utilaje în orice zonă aglomerată, datorită nivelului extrem de redus de poluare, în special datorită noului filtru DPF montat la ieșirea din motor. În plus, motorul nu utilizează reducerea catalitică selectivă (SCR), astfel încât nu este nevoie de AdBlue®.

Un aspect cheie al motorului D34 Stage V este noul sistem de post-tratament autonom – regenerarea DPF este efectuată automat, fără impact asupra performanței de lucru, operatorul putând astfel să se concentreze exclusiv asupra zonei de lucru, fără a fi atent și gradul de îmbâcsire al filtrului.

Motorul D34 Stage V de 75 CP ce pune în funcțiune noile stivuitoare oferă un consum mediu cu 7% mai mic și oferă un cuplu mai mare cu 14%, comparativ cu generația anterioară. În plus, acesta livrează o putere mare chiar și la turații reduse.

Acest motor de 75 CP propulsează nu mai puțin de 11 modele diferite de telehandlere Bobcat, cu capacități maxime între 2,6 și 4,1 tone și  înălțimi de ridicare de la 6 la 18 m:

  • Încărcătoarele telescopice compacte TL26.60, TL30.60 și TL30.70,
  • Încărcătoarele telescopice din clasa mijlocie T35.105, T35.105L și T36.120SL,
  • Telehandlerele T35.130S și T35.140S , o gamă exclusiv destinată închirierii,
  • Telehandlerele cu înălțime mare de ridicare T35.130SLP, T41.140SLP și T40.180SLP.

O nouă capotă pentru motor, ce oferă o vizibilitate superioară

Toate telehandlerele Stage V din noua generație au acum o nouă capotă, cu un profil mai abrupt, care crește vizibilitatea și reduce unghiul mort pe partea dreaptă a utilajului cu 15%. De asemenea, accesul la compartimentul motorului a fost îmbunătățit, permițând o întreținere mai ușoară.

Noile manipulatoare de 56 kW (75 CP) vor fi urmate de alte modele Stage V cu motoare de 100 CP și 130 CP, toate versiuni ale motorului D34 Stage V, acestea intrând în producție în anul 2021.

Noua generație de telehandlere Bobcat oferă o garanție de trei ani sau 3.000 ore, ofertă standard din fabrică, cu opțiunea de extindere a garanției la cinci ani / 6.000 ore. Întreaga gamă de telehandlere Bobcat este proiectată și produsă la fabrica companiei din Pontchâteau, în Franța.

Noua generație de miniîncărcătoare compacte pe șenile seria M

Lansarea noilor încărcătoare compacte T450 și T590 Stage V reprezintă de fapt o continuare a primei serii M de utilaje de acest tip lansate S450, S510 și S530 Stage V. Toate noile încărcătoare din seria M oferă operatorilor performanță crescută, confort sporit și cerințe de întreținere optimizate. Aceste încărcătoare din seria M sunt printre primele modele din gama de echipamente compacte Bobcat din Europa care includ noul design BOBCAT

„La fel ca modelele S450, S510 și S530, lucrările de proiectare pricepute de către echipa noastră de inginerie s-au asigurat că, chiar și cu motorul Bobcat Stage V încorporat, se păstrează aceleași dimensiuni mici și modele de brațe de ridicare pe noile versiuni compacte T450 și T590. Acest lucru asigură o dimensiune cu adevărat compactă și o greutate redusă, astfel încât acestea pot lucra și manevra ușor în spații înguste și pot fi transportate cu ușurință “, spune Jiri Karmazin, Product Manager Loaders la Doosan Bobcat.

Datorită noului motor Bobcat Stage V, nivelul de zgomot este redus, ceea ce reprezintă o creștere a nivelului de confort atât pentru ceilalți muncitori din șantier cât și pentru operator, iar valoarea vibrațiilor este și ea mai mică, oferind operatorului un confort mult mai bun. Primul interval de schimb al uleiului de motor a fost de asemenea prelungit la 500 de ore, iar filtrarea îmbunătățită a combustibilului a dus la o perioadă mai lungă între două înlocuiri ale filtrului și în concluzie costuri de funcționare reduse. În plus, noua tehnologie DPF post-tratament funcționează automat, fără nicio interacțiune în timpul funcționării normale.

În timpul videoconferinței de lansare au participat mai mulți ziariști din Europa, printre care și doi reprezentanți ai revistei noastre. În cadrul sesiunii de întrebări, am cerut mai multe detalii despre disponibilitatea noilor utilaje pe piața din România. Conform directorului de produs toate mașinile vor fi disponibile pentru toate piețele reglementate EMEA, inclusiv pentru România. TLS va fi disponibil în iulie, iar primele unități T590 vor fi livrate în iulie și T450 în octombrie. Toate mașinile pot fi deja comandate.

 

Performanțe tehnice

T450 Stage V T590 Stage V
Masă operațională 2.961 kg 3664 kg
Greutate de transport 2.665 kg 3.283 kg
Încărcare maximă 2.049 kg 2..773 kg
Motor Bobcat D24; 2.4l; Stage V Bobcat D24; 2.4l; Stage V
Putere 41.0 kW (55 HP) 50.7 kW (68 HP)