Home Informaţii la zi Noul AutoMine® Lite 2.0 de la Sandvik – Pachetul integrat pentru un minerit dinamic
Noul AutoMine® Lite 2.0 de la Sandvik – Pachetul integrat pentru un minerit dinamic

Noul AutoMine® Lite 2.0 de la Sandvik – Pachetul integrat pentru un minerit dinamic

0

După ce anul trecut a introdus în portofoliu soluția inteligentă AutoMine™ Tele-Remote pentru încărcătoarele subterane, concepută pentru a furniza o modalitate simplă de explorare a potențialului echipamentelor proprii prin funcționarea lor autonomă, Sandvik a revenit cu o nouă surpriză: AutoMine® Lite 2.0 – soluția unică pentru o autonomie integrată și un control avansat al încărcătoarelor și camioanelor subterane.

Pachetul de funcții a noului program AutoMine® Lite 2.0 include atât misiuni de producție automatizate de mare viteză, cât și capacități de teleoperare pentru operațiuni dinamice de minerit.

AutoMine® – Simplu de implementat, beneficii rapide

AutoMine® Lite este un instrument puternic care profită de performanța totală a unui echipament prin intermediul automatizării și furnizează beneficii substanțiale, inclusiv o productivitate crescută, o siguranță îmbunătățită și o eficiență a costurilor în minerit. Productivitatea încărcătoarelor sau camioanelor poate crește semnificativ datorită automatizării ciclurilor de lucru de  transport și  descărcare în sistem autonom, acest mod de lucru putând fi utilizat și de către încărcătoarele care utilizează funcția automată de asistență a încărcării cupei de la Sandvik.

Misiunile automatizate cu AutoMine® Lite sunt potrivite în mod special pentru operațiunile de minerit în cadrul cărora se execută mișcări repetabile și unde se dislocă mase mari de minereu, precum operațiunile de tipul “sub-level open stoping” – exploatare în sub etaje cu rambleere; « sub-level caving” – exploatare în sub etaje fără rambleere sau “individual block caving drives“ pentru exploatare în blocuri individuale.

Pe lângă automatizarea ce presupune optimizarea traseului de la frontul de lucru a locul de descărcare, tele-operarea inteligentă este acum parte integrală a soluției AutoMine® Lite 2.0 ce permite și comenzi de manevrare automată, chiar dacă nu există trasee predefinite. Această soluție integrată extinde gama de aplicații de minerit și la utilajele care schimbă continuu mediile de lucru, precum lucrările de dezvoltare a noi de mine.

“AutoMine® este cea mai rapidă soluție subterană de încărcare și transport de pe piață. Combinație dintre automatizare și capacitățile de teleoperare înseamnă o flexibilitate mai mare ce le permite clienților să utilizeze cel mai eficient mod de operare în fiecare zonă de producție, sau chiar ambele moduri (repetabil în cicluri sau teleoperare inteligentă), în secțiunile aceluiași ciclu de producție. Și pentru operator este ușor să profite de noile dotări ale sistemului. Schimbarea modurilor de operare, de la automatizare până la teleoperarea asistată inteligent și vice versa, poate fi făcută prin simpla apăsare a unui buton”, o caracterizare făcută de Jarkko Ruokojärvi, Product Line Manager Automation at Sandvik Mining and Rock Technology.

Prin utilizare sistemului AutoMine® Lite rezultă ore-productive în plus, în fiecare zi, prin faptul că permite operarea continuă a încărcătorului sau camionului, fără opririle inerente ce apar în cazurile clasic. În plus, gradul de utilizare a echipamentului crește, întrucât operatorii se pot schimba între ei între ture mult mai rapid, fără să fie nevoie să localizeze și să se deplaseze până la echipament.

Un alt avantaj al AutoMine® Lite este acela că extinde semnificativ durata de viață a echipamentului și asta deoarece mașina funcționează optim, reducând uzura și costurile de mentenenață.

Sistemul AutoMine®system a fost conceput cu nivel înalt de siguranță, eliminând expunerea operatorului la posibilele pericole din mediile subterane.

Odată cu lansarea AutoMine® Lite 2.0, Sandvik continuă evoluția automatizării echipamentelor subterane. Soluția este construită pe platforma AutoMine® și poate fi extinsă cu AutoMine® Multi-Lite, care îi permite oricărui operator de sistem să controleze simultan mai multe încărcătoare sau camioane și să obțină astfel o performanță de lucru mai mare.

Despre AutoMine™ Tele-Remote

Este o soluție inteligentă ce face posibilă teleoperarea și monitorizarea unui singur încărcător, ușor de instalat, operat și de menținut, fără să fie nevoie de abilități tehnice avansate, fiind potrivită pentru schimbarea continuă a mediilor de lucru miniere.

Poate fi integrat în celelalte sisteme IT pentru minerit.

Este compatibilă cu alte pachete AutoMine™, putând fi astfel implementată și la nivele mai mari de automatizare.

Reprezintă soluția ideală pentru minele care caută o modalitate simplă, dar eficientă, de a câștiga un plus de eficiență și performanță., prin operarea de la distanță.