Home Informaţii la zi Seria D de excavatoare pe șenile de la CASE – Făcute să reziste
Seria D de excavatoare pe șenile de la CASE – Făcute să reziste

Seria D de excavatoare pe șenile de la CASE – Făcute să reziste

0

Unul dintre puținii producători full-line de utilaje pentru construcții cu distribuție internațională este CASE Construction Equipment. Experiența sa în domeniul construcției de utilaje depășește 200 de ani, multe dintre mașinile de azi bazându-se pe o serie de inovații ale producătorului CASE apărute în ultimii 80 de ani.

Dacă buldozerele și grederele CASE au fost de ani de zile recunoscute ca fiind extrem de fiab ile, în ultimii ani gama de excavatoare pe șenile a început să “țină“ prima pagină a revistelor de specialitate din întreaga lume, datorită performanțelor înregistrate.

Design îmbunătățit pentru o rezistență deosebită la eforturi mari și performanțe de lucru mari cu un consum redus de combustibil,  așa poate fi descrisă pe scurt seria D de excavatoare pe șenile dezvoltată de CASE, în cadrul căreia utilajele de mare capacitate, modelele CX490D și CX500D, proiectate special pentru activitatea de mining, ocupă un loc aparte.

Calitate, precizie și controlabilitate

În cadrul programului de modernizare a acestei serii, obținerea unei fiabilități deosebite a reprezentat un punct central. Din acest motiv brațele excavatoarelor, care au rolul de a prelua integral eforturile dinamice ce apar la încărcarea și descărcarea cupei au fost reproiectate în conformitate cu cele mai noi criterii de analiză a punctelor solicitate la maxim, pentru a reduce vârfurile de efort. Șasiul a fost refăcut, pentru a facilita procesul de sudare/îmbinare, mărind astfel fiabilitatea structurilor fabricate. De asemenea, dimensiunea șasiului a fost mărită, în special în locurile care necesită un nivel înalt de protecție pentru componente.

În conformitate cu reputația pe care CASE o deține referitor la fiabilitate și durabilitate, seria D de excavatoare pe șenile beneficiază de un design deosebit și o calitate superioară de fabricație.  Sistemul CASE Intelligent Hydraulic System (CIHS) permite economii de energie în toate fazele ciclului de lucru (săpare, ridicarea și balansarea brațului, basculare).

Cicluri de lucru rapide, dar și versatilitate în utilizare

Noua generație de pompe hidraulice, cu comandă electrică, oferă cicluri de lucru mai rapide. În plus, acestea controlează debitul de ulei hidraulic, acesta putând fi ajustat în funcție de eforturile ce apar în timpul lucrului, sau chiar în afara lucrului, de exemplu poate crește ușor în timp ce utilajul pornește, cu brațul neridicat. Prin urmare, capacitatea de reacție a mașinii în timpul operațiunilor de încărcare este multiplicată, rezultând cicluri cu până la 10% mai rapide, față de cele ale generației anterioare.

Modurile de lucru se adaptează rapid fiecărei tip de lucrări:

  • MODUL A pentru nivelare, ridicare și lucrări de precizie,
  • MODUL H reprezintă cel mai bun echilibru dintre productivitate și economia de combustibil.
  • MODUL SP oferă viteză și putere extra pentru cele mai solicitante lucrări.

În toate cazurile, funcția Auto Power Boost crește automat presiunea hidraulică în conformitate cu cerințele de operare.

Eficiența de la motor la operator

Sistemul de management avansat de energie CASE face posibilă realizarea de economii importante de combustibil și reduce emisii, ajutând la prelungirea vieții utilajului.

Excavatoarele pe șenile CASE din seria D sunt echipate cu motoare CASE EU Stage IV/TIER4 Final și beneficiază de soluțiile SCR ȘI DOC care fac ca aceste utilaje să aibă nevoie de mentenanță minimă. Nu necesită Filtru de Particule Diesel (DPF) sau de regenerare, întrucât nici o particulă solidă nu rămâne blocată în sistem, ceea ce înseamnă timpi maximi de funcționare și costuri operaționale mici.

Eficiența a motorului de ultimă generație, controlată electronic, asigură performanțe mari și un consum mai mic de carburant. Pentru a asigura un răspuns rapid al motorului în timp ce reduce consumul de fluide, CASE a echipat seria D cu un Turbocompresor cu Geometrie Variabilă. Sistemul este, de asemenea, și extrem de economic în ceea ce privește utilizarea de AdBlue care reprezintă doar 2,5-3% din consumul de combustibil, rezervorul de AdBlue trebuind să fie realimentat abia la fiecare a 10-a alimentare cu carburant.

Excavatoarele pe șenile seria D au fost dotate cu cea mai nouă configurație de cabină. Structura superioară are spațiu generos pentru operator. Bordul de comandă este reglabil, la fel și scaunul nou-nouț cu suspensie cu aer și încălzire. Dotările de top includ un monitor LED color de 178 mm cu Bluetooth și radio, spațiu mare de depozitare, suport pentru telefonul mobil, priză de 12v, tavă de depozitare, cotiere ergonomice și multe altele.

Cabina presurizată izolată acustic asigură niveluri scăzute de zgomot și vibrații, pentru confortul operatorului. Mediul de lucru este unul sigur, structura consolidată a cabinei respectând standardele ROPS/FOPS, iar alarmă opțională de deplasare oferă siguranță în jurul utilajului, pe șantier.

Pentru România, unicul distribuitor al întregii game de utilaje pentru construcții CASE este compania Titan Machinery.