Informaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje pentru construcţii

Noul încărcător compact L95 de la Bobcat

Bobcat a extins portofoliul de încărcătoare compacte pe pneuri al companiei prin introducerea noului model L95, considerat un vârf de gamă, acesta completând gama deja existentă ce include modelele L85 și L75 lansate în 2021 și, respectiv, 2022.

Noul model L95 „Premium” oferă o combinație remarcabilă de putere mare, comenzi intuitive, confort pentru operator, ușurință în utilizare și flexibilitate în utilizarea atașamentelor, în special a celor deja utilizate la modelele L75 și L85. În plus, L95 încorporează cele mai recente actualizări dezvoltate de către specialiștii grupului, aceste urmând a fi disponibile și pe modelele de încărcătoare compacte pe pneuri L75 și L85 care vor fi lansate anul viitor, acestea fiind realizate pornind de la feedback-ul primit din partea clienților. L95 este considerat ca fiind utilajul ideal pentru lucrările de construcții, amenajări peisagistice, închiriere, industriale, deșeuri, reciclare, lucrări rutiere, deszăpezire, întreținere și multe alte aplicații, inclusiv agricultură.

Jiri Karmazin, Loaders Product Manager la Bobcat, a declarat cu ocazia lansării: „Performanța ridicată în timpul lucrului este asigurată la încărcătorul compact L95 de combinația dintre puternicul motor Bobcat de 75 CP, circuitul  hidraulic de presiune înaltă și viteza maximă de deplasare de 40 km/h. Ca și în cazul modelelor L75 și L85, aceste performanțe sunt completate de cabina confortabilă și spațioasă, combinată cu stabilitatea ridicată a utilajului în timpul lucrului și capacitatea sa de ridicare, de forțele impresionante de rupere măsurate la nivelul cupei, de împingere și tragere, împreună cu un număr impresionant de atașamente Bobcat. De  asemenea, noul sistem de control automat al deplasării protejează operatorul de șocurile ce pot apare pe terenul din șantier, datorate denivelărilor sau terenului accidentat.”

Viteza maximă a crescut la 40 km/h

Operatorii noului încărcător compact Bobcat L95 pot schimba acuma din treapta a 1-a în a 2-a chiar și când utilajul este oprit, permițând o accelerare continuă de până la 40 km/h. Astfel, s-a mărit raza de activitate a unui singur utilaj, acesta putând acoperi acum șantiere mai mari fără a fi necesar transportul lui cu ajutorul unui camion. Viteza mai mare permite economii semnificative de timp, un randament superior la nivelul întregului șantier și crește gradul de utilizarea zilnică a utilajului.

Inteligent și intuitiv

Chiar și operatorii fără experiență pot lucra rapid cu încărcătorul compact L95 cu încredere, obținând performanțe bune de lucru, acest lucru fiind posibil datorită unui sistem de control automat Flex Drive, dezvoltat de către specialiștii Bobcat, acesta integrând o funcție de ralanti automat atunci când utilajul nu lucrează, precum și numeroase funcții de siguranță. Utilajul are în dotare un sistem de frânare cu parcare automată și de asistență în pantă, acesta asigurându-se că frâna de parcare de pe L95 este cuplată și decuplată automat, după cum este necesar. Aceste caracteristici cu funcționare automată sunt unice în industrie pentru acest tip de utilaj.

Jiri Karmazin a adăugat: „Împreună cu lansarea noului încărcător frontal L95 am introdus o serie de funcții noi, unice pentru acest tip de utilaje, care au rolul de a îmbunătăți randamentul operatorului în timpul lucrului și de a-l face și mai manevrabil. Joystick-ul este acum integrat în mânerul scaunului operatorului, cu suspensie pneumatică, oferindu-i acestuia cea mai bună experiență de lucru și un confort unic. Comenzile se regăsesc pe joystick în poziții care să le facă ușor și confortabil de utilizat, chiar și în timpul orelor lungi de lucru. Pe baza feedback-ului clienților, am îmbunătățit, de asemenea, timpul de răspuns la comenzile de deplasare înainte-înapoi, împreună cu cele complexe, multifuncționale, de ridicare și înclinare, pentru a îmbunătăți productivitatea și gradul de operabilitate.”

 

Confort de primă clasă

Încărcătorul compact L95 este proiectat în jurul operatorului, pentru a oferi acestuia un confort ridicat și un mod de lucru simplu și ușor. Indiferent de cât timp lucrează operatorul, cabina și comenzile sunt întotdeauna confortabile în utilizare, datorită unui scaun premium complet reglabil și încălzit, a sistemului HVAC și a coloanei de direcție reglabilă în două direcții. Ușa este complet realizată din sticlă,  și împreună cu sistemul de lumini LED puternice garantează o vizibilitate excelentă în orice moment, operatorii rămânând conectați permanent în timpul lucrului cu un radio DAB+ și funcția hands-free pentru apeluri telefonice.

Toate comenzile sunt astfel situate pe bord, pentru a face viața operatorului la bordul încărcătorului L95 ușoară și confortabilă, chiar și în timpul schimburilor lungi. Comenzile pentru blocarea diferențialului, alegerea modurilor de lucru țestoasă/iepure, sistemul de control al brațului la deplasarea pe teren denivelat precum și controlul debitului auxiliar, sunt funcții care se regăsesc la îndemâna operatorului, în partea de sus a joystick-ului. Stick-ul de navigare este folosit pentru a regla, a naviga și confirma configurarea funcțiilor încărcătorului L95 pe afișajul LED de 5 inchi și, de asemenea, pentru a comuta rapid între funcțiile de lucru și vizualizarea imaginilor trimise de către camera video retrovizoare. Toate afișajele ce conțin informații vitale despre funcționarea utilajului, precum și comenzile de configurare sunt gestionate prin intermediul acestui stick.

Un utilaj cu adevărat multifuncțional

Încărcătorul compact L95 este echipat din dotarea standard cu noul sistem de cuplare Power Quick-Tach, compatibil cu toate cuplele standard utilizate pe scară largă în industrie. Power Quick-Tach a fost reproiectat pentru a simplifica și a proteja conexiunile hidraulice, în special în momentul în care sunt schimbate atașamentele. În plus, este disponibilă și cea mai recentă versiune a adaptorului Bob-Tach pentru instalarea atașamentelor Bobcat.

 

Pentru a putea utiliza echipamente ce necesită un debit hidraulic mare, cum ar fi o freză de zăpadă sau o lamă de curățare unghiulară, L95 poate fi echipat opțional cu un sistem hidraulic cu debit crescut, ce asigură până la 100 l/min. Pentru a îmbunătăți și mai mult performanțele de lucru ale atașamentelor cu debit mărit, Bobcat a crescut presiunea de lucru de la 200 la 225 bar. Această modificare reduce, de asemenea, timpul de pornire automată cu 50%, acesta fiind setat pentru a proteja componentele hidraulice atunci când utilajul este rece.

 

La fel ca și în cazul modelelor anterioare L75 și L85, o altă caracteristică unică a încărcătorului compact L95 este controlul avansat al atașamentului. Acest sistem revoluționar permite operatorului să treacă la un mod alternativ de control al utilajului prin simpla apăsare a unui buton. Aceasta oferă control independent al turației motorului (și debitului auxiliar maxim), precum și al vitezei de deplasare a utilajului. Datorită conectorului cu 7 pini, operatorul poate controla chiar și cele mai complicate atașamente într-un mod intuitiv și eficient.

Similare

1 din 935