Home Constructii Exploatari de suprafata si subteran Oferta de calitate, la baza parteneriatelor de lungă durată
Oferta de calitate, la baza parteneriatelor de lungă durată

Oferta de calitate, la baza parteneriatelor de lungă durată

0

Cea mai mare parte din materiile prime cu care lucrează șantierele este reprezentată de piatra extrasă din cariere și balastiere.

Aici, cantitățile de materie primă trebuiesc să fie livrate continuu, cea mai importantă este productivitate orară, care trebuie să fie cât mai ridicată și constantă, iar orice defecțiune a echipamentului de bază, stația de concasare/sortare duce la întârzieri, staționări și pierderi financiare importante de-a lungul fluxului de producție, care poate îngloba stații de producție a betonului, a asfaltului sau, mai simplu, șantiere de construcții de drumuri, care de obicei necesită cele mai mari cantități de piatră sortată.

În acest context, specialiștii care asigură continuitatea funcționării unei cariere sau balastiere reprezintă un element cheie pentru întreaga industrie de profil.

Piesele de uzură, un element cheie pentru eficiența unui șantier

Optimizarea costurilor de producție reprezintă un proces care se aplică doar în cazul companiilor mari și foarte mari? Costurile pe care le generează acest proces de optimizare conduc la îmbunătățirea profitabilității unei firme? Această optimizare aduce după sine schimbări in ceea ce privește lista de furnizori?

Acestea sunt întrebări care de multe ori managerii de firme din domeniul exploatărilor de agregate minerale și le pun atunci când trebuie să decidă asupra unor reparații importante și de multe ori costisitoare. Momentul când procesul de producție trebuie oprit și reparațiile făcute, dar și perioada de timp în care se realizează reprezintă probleme cheie care au impact direct asupra cifrei de afaceri.

Acestea sunt câteva dintre întrebările la care am solicitat un răspuns din partea directorului general al companiei Corporation Construct SRL, Dl ing. Sebastian Breban:

Dezideratul nostru “Cel mai mic preț per tona de piatră exploatată” reflectă realitatea cu un minim de cuvinte.  Clienții în general sunt greu de convins prima dată, dar după o primă experiență apelează la noi cu încredere ori de câte ori întâmpină probleme. Este drept, există o inerție la început, indusă și de teama de a schimba furnizorul de piese sau de a nu obține o calitate bună, dacă prețul de achiziție este mai mic. Tocmai din acest motiv, noi acordăm o garanței suficientă pentru piesele și lucrările noastre, pentru a convinge că da, se poate să obții piese bune la prețuri oneste. Sunt și cazuri în care activitatea specialiștilor noștri reprezintă, probabil, singura șansă de a pune un utilaj pe picioare. Acolo unde nu există documentație, iar utilajul este prea vechi pentru a găsi piese de schimb la un preț normal, specialiștii noștri pot face măsurători de precizie, pe baza cărora se reproiectează piesa respectivă, ulterior producându-se în atelierele noastre la parametrii de calitate ceruți“ Ing. Sebastian Breban.

Redactor: Considerați că este Corporation Construct o firmă mai deosebită, datorită activității sale?

Sebastian Breban: În primul rând suntem o firmă de profesioniști, și dincolo de serviciile și produsele noastre, noi oferim posibilitatea celor care apelează la noi să-și îmbunătățească nu numai cifra de afaceri, dar și calitatea produselor. Putem spune că suntem mai deosebiți din acest punct de vedere: nu vindem numai produse, dar oferi și soluții adaptate pentru fiecare caz în parte.

Dezideratul companiei este să asigurăm, indiferent cine este producătorul concasorului, piesele de uzura necesare unei funcționări fără întrerupere. Soluțiile oferite au în vedere reducerea costurilor de producție și a timpilor de staționare ai utilajului.

Redactor: Concret, care este oferta dvs pe scurt pentru întreaga piață a construcțiilor din România?

Sebastian Breban: Pe scurt, am putea spune că asigurăm tot ce înseamnă piese de uzură. Ca și prezentare generală, Corporation Construct este o firma românească specializată în producția și comercializarea pieselor de uzură pentru utilajele de carieră sau de balastieră.

Indiferent cine este producătorul utilajului asigurăm toate piesele de uzură existente în camera de spargere a concasorului, dar și piesele de uzură pentru cupe (dinți, lame, blindaje etc) sau blindajele pentru stațiile de asfalt și beton.

Redactor: Corporation Construct este un nume cunoscut pe piața de profil și cred că aveți un portofoliu interesant în domeniu.

Sebastian Breban: Experiența noastră de peste 15 ani pe piața locală ne-a îmbogățit cunoștințele și ne-a ajutat să oferim servicii de calitate personalizate pentru fiecare firmă. Printre clienții noștri importanți se numără nume cunoscute și respectate, precum Astaldi, Lafarge, Holcim, Grandemar, Elis Pavaje, Strabag, Porr șamd.

Redactor: După opinia dvs, sau mai bine zis din punctul de vedere al firmelor cu care lucrați, care sunt atuurile companiei?

Sebastian Breban: În general, oferim ceea ce se caută pe piață, și nu mă refer numai la materialele de uzură:  termene de livrare scurte și  garanții corecte pentru produse. Specialiștii noștri de pe teren identifică prima dată problemele, pe care ulterior le analizăm împreună cu clientul.

Dar rolul nostru nu se oprește aici: le urmărim cum se comportă în exploatare, astfel încât să obținem timpi de funcționare cât mai mari. Avem capacități de producție locale, ceea ce ne oferă o flexibilitate în ofertă unică pe piață, iar expertiza acumulată în cei 15 ani de activitate ne asigură un portofoliu permanent important de clienți.

Cred că importantă este și gama noastră extinsă de produse pe are le putem oferta. Astfel, principalele categorii de produse sunt: ciocane, fălci, conuri și blindaje concasor; dinți si cuțite cupa; site din tablă rezistentă la abraziune și poliuretan; tablă rezistentă la abraziune; blindaje pentru stațiile de asfalt și beton.