Home Informaţii la zi Potain – KING OF THE ROAD
Potain – KING OF THE ROAD

Potain – KING OF THE ROAD

0

Macaralele turn cu autoridicare Potain sunt recunoscute ca fiind cele mai bune din lume. Această recunoaștere are la bază o adevărată cultură a inovației, care numără mulți ani de experiență și inteligența a numeroși specialiști. Unul dintre motivele care au susținut popularitatea lor de atât de mult timp este capacitatea de inovare, făcută cu scopul de a răspunde cât mai exact necesităților din șantier ale utilizatorilor acestora, iar una dintre cerințele de bază la acest tip de macara este tocmai mobilitatea.

Macaralele din gama Hup oferă utilizatorului posibilitatea de a alege dintre diferite caracteristici funcționale exact pe cele specifice activității sale, acesta profitând de o serie de avantaje, inclusiv o tehnologie de monitorizare și control al lucrului unică sau existența unei multitudini de configurații tehnice,  mai mult decât orice altă macara din aceasta categorie existenta pe piață.

O caracteristică deosebit de importantă pentru utilizatori este mobilitatea acestor macarale, un exemplu elocvent  fiind reprezentat de modelul  Hup M 28-22, al treilea model din noua gamă de macarale autoridicătoare Hup și primul care acordă prioritate mobilității – simbolizată prin litera „M” care se regăsește în numele său.  Acest model unic in lume, oferă cel mai avansat tehnologic sistem de deplasare existent pe piață, distingându-se prin dimensiuni de gabarit compacte simultan cu o manevrabilitate excepțională.

Mobilitatea pe primul plan

Remi Deporte, manager de produs al Manitowoc pentru macarale autoridicătoare, explică de ce această caracteristică de mobilitate schimbă regulile jocului:  „Potain are o istorie solidă în ceea ce privește dezvoltarea de macarale turn cu auto-ridicare, mobile, modelul Igo M 14, lansat în 2013 ocupând un loc special. A fi lider global înseamnă să muncim continuu ca să facem mașinile noastre mai bune, iar cu Hup M 28-22 putem spune că am creat macaraua cu cel mai bun design din toate timpurile. Programul nostru „Vocea clientului” a jucat un rol major în proiectarea acestei macarale, iar clienții au acum macaraua potrivită pentru activitățile lor.”

Lucrând împreună cu utilizatori importanți ai acestor macarale, Manitowoc a lansat pe piață trei versiuni ale Hup M 28-22, între noiembrie 2019 și martie 2020.  Există o versiune cu un șasiu care poate circula cu 25 km/h, lansată în Franța, dar care poate fi utilizată oriunde în lume.  A doua versiune constructivă cu un șasiu ce poate atinge 80 km/h și îndeplinește reglementările TÜV germane, astfel încât să poată fi utilizată pe drumurile din țara respectivă.

Un al treilea model se potrivește condițiilor de transport din America de Nord, acesta fiind lansat la CONEXPO 2020 și de asemenea șasiul său permite deplasări cu 80 km/h.

Modelul Hup M 28-22 oferă in ambele variante un șasiu pe doua axe in tandem,  cu un unghi maxim de virare de +/-20° (singurul model din lume dotat cu un astfel de sistem) si pot fi livrate in varianta tractării ca trailer sau varianta semiremorca (cuplare la cap tractor).  Astfel, acestea pot intra pe orice tip de șantier și pot fi manevrate în spațiile cele mai înguste, dar să se si deplaseze cu viteză maximă pe șosea de la un punct de lucru la altul.  Versiunea de 80 km/h pentru Germania și alte piețe axate pe TÜV este cea mai avansată și este potrivită pentru deplasarea pe autostradă.

Contragreutățile metalice sunt permanent montate si astfel macaralele pot ajunge rapid in șantier și intra imediat în lucru.

Sarcina maximă de ridicare pentru toate versiunile este de 2,2 t, în timp ce lungimea maximă a brațului este de 28 m, capacitatea de ridicare la vârful brațului fiind de 0,85 t.  Utilizatorul are la dispoziție 16 variante de configurare, incluzând cele cu brațul inclinat la 100, 200 sau 300.

Modelul Potain Hup M 28-22 este cea mai compactă macara cu autoridicare din clasa sa, lungimea sa pliată fiind de numai 11,6 m, lățimea de 2,45 m și înălțimea de 3,6 m, perfecte pentru un transport rapid si fără autorizații speciale.

Întotdeauna alături de client

Programul “Vocea clientului” funcționează cu cele mai bune rezultate … pentru utilizator.  Un exemplu edificator:  există cereri speciale pentru macarale extrem de mobile, dar care să se poată deplasa la fel de bine și pe teren accidentat.  Astfel, a apărut un model special de macara autoridicătoare, Potain Hup C 40-30, chiar dacă aceasta nu se regăsea inițial în planul de dezvoltare a produselor companiei.  Această macara specială este echipată cu un șasiu șenilat și se poate deplasa atât în poziția pliată, cât și în cea desfăcută (de lucru).

S-a dovedit un succes imediat pe piață, primele șase exemplare fiind comandate încă de la lansarea oficială.

Deși se adresează unei piețe de nișă, aceasta are caracteristici unice: o lungime de transport de 13,5 m și o lățime de 2,55 m. De asemenea, aceasta poate fi livrată cu un generator de curent încorporat care îi permite să se deplaseze și să lucreze în mod autonom in orice șantier.