Home Constructii Constructii civile Proiectul Grivița 53 distins cu LafargeHolcim Awards Acknowledgement 2017 Europe
Proiectul Grivița 53 distins cu LafargeHolcim Awards Acknowledgement 2017 Europe

Proiectul Grivița 53 distins cu LafargeHolcim Awards Acknowledgement 2017 Europe

0

Proiectul primului teatru independent construit în ultimii 70 de ani în România, Grivița 53, a primit premiul LafargeHolcim Acknowledgement 2017 Europe (Premiul de Recunoaștere LafargeHolcim)  pentru regiunea Europa în cadrul competiției LafargeHolcim Awards, cea mai importantă competiție de design sustenabil la nivel internațional.

Teatrul este dezvoltat de Asociația Culturală Grivița 53, iar Holcim România este primul partener. Teatrul Grivița 53 a pornit la inițiativa regizoarei Chris Simion-Mercurian, iar proiectul este semnat de arhitecții Codrin Tritescu și Petre Frangulea.

Proiectul premiat, care aduce la viață primul teatru independent din oraș din 1946 până acum, este dezvoltat într-o zonă istorică a Bucureștiului. Acesta va adăposti o companie teatrală care, din 1999, funcționează fără să dispună de un spațiu propriu, punând bazele unei instituții culturale într-un oraș la a cărui structură socială dorește să se conecteze. Propunerea inițială de proiect prevede amplasarea unui teatru cu 150 de locuri la subsol, păstrând fațadele clădirilor existente pe teren și încadrându-le într-o structură compactă.

„Am primit acest premiu cu mândrie și ca o recunoaștere a visului pe care vrem să îl transformăm în primul teatru independent din ultimii 71 de ani din România. Este un vis care se transformă în ceea ce va fi o oază de cultură dintr-un cartier istoric al Bucureștiului’, a declarat Chris Simion-Mercurian.

„Ne bucură faptul că putem fi alături în acest proiect inovator, în care am crezut încă de la început. Premiul din partea LafargeHolcim Awards certifică, o dată în plus, valoarea socială și culturală pe care o poate aduce Grivița 53 în comunitatea locală”, a declarat Sofiane Benghmania, CEO Holcim România.