Home Informaţii la zi Provocarea Faymonville
Provocarea Faymonville

Provocarea Faymonville

0

Pentru transportatorii români  numele Faymonville este bine cunoscut, fiind una dintre mărcile cele mai bine vândute pe piață, de multe ori aceștia fiind surprinși de noile tehnologii lansate permanent pe piață de către producătorul belgian. De fapt, proiectanții acestei companii, cea mai mare din Europa, au o singură misiune, pe care o îndeplinesc cu succes, cea de a oferi clienților exact ceea ce au nevoie pentru activitatea lor, considerându-se din acest punct de vedere un partener al acestora pentru ca afacerea lor să fie cât mai profitabilă.

Reputația sa de specialist în domeniul trailerelor agabaritice și cel de transporturi speciale este întărită de faptul că pentru fiecare proiect în parte, tehnicienii de la Faymonville pot oferi clientului lor exact semiremorca de care are nevoie. Pentru a face acest lucru fără costuri suplimentare prea mari, producătorul oferă în dotarea standard peste 18 modele de trailere, fiecare putând fi la rândul său adaptat pentru diferite tipuri de transport.

Deoarece anumite cerințe ale clienților sunt generale și totdeauna este loc de mai bine, Faymonville aduce de multe ori tehnologii care să îmbunătățească o anumită caracteristică generală, indiferent de model. Astfel, sistemul PA-X introdus de curând în producție reprezintă răspunsul la o problemă care este cu adevărat arzătoare, mai ales în cazul transporturilor agabaritice: cum se poate să reducă raza de virare, mai ales în cazul trailerelor foarte lungi, de exemplu cele dublu și triplu extensibile.

Prin intermediul sistemului PA-X, acum transporturile de lungime mare pot intra pe trasee care au condiții restrictive de virare, ceea ce înseamnă în final distanțe de transport mai scurte și economii importante. Noul sistem PA-X de virare poate fi comandat pentru diferite tipuri de trailere produse de către Faymonville, importatorul unic pentru România al acestuia, compania CTE Trailers, oferind întregul suport tehnic pentru cei care achiziționează trailerele cu noul sistem.

În continuare, prezentăm pe scurt câteva dintre avantajele acestui sistem, împreună cu variantele constructive de trailere pe care poate fi montat:

Un nou sistem de direcție Multi axe/Combi-PA-X

Practic, utilizatorii semiremorcilor de mare capacitate, chiar și cele extensibile, au acum cu acest inovator sistem posibilitatea de a avea o rază de virare mult mai mică. Astfel, orice transport agabaritic de lungime mare are acces acum chiar pe drumurile pe care până acum nu putea să treacă, datorită curbelor prea strânse.

Alegerea perfectă: direcție hidraulică pentru orice extindere de platformă

Diferența dintre sistemul de direcție PA-X și modul de virare a trailerelor VarioMAX

Unghiul de bracaj al noului sistem PA-X este constant de 60 grade, în timp ce unghiul maxim  de virare al unui trailer din seria Multimax (ASL) este de 38 grade. Astfel, virarea se face la o rază mai mică atunci când este montat pe un Multimax sistemul PA-X. În plus, noul sistem de virare este o axă pendulară CRE OFERA O INALTIME MICA LA PLATFORMA DE INCARCARE, astfel roțile nu vor suferi o uzură prematură pe exterior, datorită forțelor centrifuge ce apar în cazul platformelor clasice.

PA-X, cea mai bună alegere pentru transporturile agabaritice

Cel mai bine se observă pe schema de virare avantajele noului sistem PA-X. În cazul trailerelor din gama MultiMax și CombiMax, utilizarea acestui sistem permite păstrarea unui unghi maxim constant de virare, având posibilitatea modificării direcției de virare a primelor axe prin cuplarea și decuplarea barelor de cuplare, în funcție de necesitate. Adică primele două axe vor vira către interior atunci când trailerul este strâns și vor vira către exterior atunci când trailerul este extins.

Un rol important în succesul  mărcii Faymonville pe piața din România îl are importatorul unic al mărcii pentru România, compania CTE TRAILERS. Fondată în anul 2002, CTE TRAILERS a cunoscut o dezvoltare permanentă, jucând un rol important pe piaţa locală de vehicule comerciale specializate prin intermediul celor 11 mari producători de renume european care îi reprezintă. Pentru toate produsele comercializate firma oferă servicii complete de post-vânzare, respectiv reparaţii în perioada de garanţie și post-garanţie, precum și vânzarea de piese de schimb originale.

Din punct de vedere constructiv, Faymonville oferă câteva grupe de trailere specializate pentru transporturi grele, precum MegaMAX, MultiMAX, Giga-MAX, VarioMAX și ModulMAX, acestea fiind la rândul lor produse în prezent în peste 300 de modele cu șasiuri diferite, cu lungimi cuprinse între 8 și 60 metri și greutăţi proprii între 6 și 44 tone.