Home Informaţii la zi CEPIA, inovație de la SECMAIR-BREINING
CEPIA, inovație de la SECMAIR-BREINING

CEPIA, inovație de la SECMAIR-BREINING

0

Secmair, divizia franceză de tehnologii destinate întreţinerii drumurilor a grupului Fayat oferă antreprenorilor în construcţii diferite soluţii pentru lucrările de întreținere a drumurilor. Una dintre cele mai moderne soluții, simplă dar extrem de eficientă va fi prezentată la Intermat Paris în această primăvară, și anume o mașină simplă și ingenioasă utilizată pentru răspândirea și așternerea mixturii asfaltice fierbinți și reci, operațiuni care în mod obișnuit se fac manual, numită CEPIA.

Noul concept CEPIA revoluționează așternerea manuală a asfaltului, prin creșterea semnificativă a productivității și a calității. Acest utilaj oferă utilizatorilor aceeași calitate precum cea a așternerii mecanice de mare capacitate, reduce numărul orelor de lucru și, de asemenea, reduce factorul de duritate al condițiilor de lucru, pentru operator si muncitori. CEPIA este, totodată, un echipament poate fi utilizat pentru răspândirea amestecului pe suprafețe mici, oferind în același timp calitatea obținută în cadrul lucrărilor mari de întreținere a drumurilor. Practic, aceasta poate transporta de trei ori mai mult material decât o roabă obișnuită, deplasându-se cu ajutorul unui sistem propriu, ceea ce face ca munca muncitorului să fie extrem de ușoară.

Pe lângă faptul că furnizează o calitate înaltă a lucrării, în comparație cu munca manuală, CEPIA este un produs esențial pentru menținerea sănătății și a siguranței operatorilor, aceștia nefiind obligați să depună un efort fizic sustinut.

Așternere fără efort a mixturii fierbinți

CEPIA crește productivitatea de lucru, aduce după sine avantajele așternerii mecanice și reduce considerabil disconfortul pentru utilizatori.

Creșterea productivității și a calității – este garantată prin utilizarea unei mașini de așternut CEPIA.

Transportul mixturii fierbinți – transmisia hidrostatică integrată permite efectuarea oricărei deplasări pe șantier cu echipamentul, fără efort.

Așternerea continuă, consistentă și exactă a mixturii asfaltice fierbinți. Acest lucru este posibil datorită posibilității de a regla pe verticală sistemul de împrăștiere (de la 1 la 10 cm), acesta fiind un avantaj major al sistemului CEPIA.

Calitatea așternerii – masa încălzită face produsul mai ușor de așternut și îmbunătățește calitatea.

 Timpi mai scurți decât în cazul așternerii manuale

CEPIA reprezintă răspunsul perfect la cerințele ergonomice, de sănătate și de siguranță pentru munca de așternere a mixturii fierbinți, care înainte se făcea manual. Practic, sistemul de lucru este format dintr-o cuva autopropulsată, care permite deplasarea pe șantier fără efort din partea lucrătorului. Datorită manevrabilității mari, aceasta poate fi condusă precis, chiar și pe șantierele de lucru cu spații restrânse, dar capacitatea sa de transport este mult mai mare.

Funcționarea ca și răspânditor de agregate

Cantitatea și consistența materialului depus garantează calitatea înaltă a lucrării. În mod normal, așternerea manuală duce la un exces de material răspândit, ceea ce duce în mod evident la creșterea costurilor contractorilor. CEPIA asigură și în acest caz o cantitate optimă de material răspândit, datorită unei fante ajustabile în înălțime situată la nivelul capacului, ceea de face posibilă reglarea dozajelor în funcție de activitate.

Sistemul de împrăștiere este și el reglabil, datorită a 4 clapeti cu control individual. Sistemul de distribuire cu cap rotitor face posibilă răspândirea materialului fără nici o muncă manuală. Practic, așternerea se poate face în straturi dacă se dorește, dar și cu scop decorativ. Pe de altă parte, costurile de lucru sunt înjumătățite prin intermediul mecanizării sarcinilor de lucru consumatoare de timp.

CEPIA este concepută pentru utilizarea fără o pregătire prealabilă specială, deoarece operarea acestei mașini se face într-un mod intuitiv. Este dotată cu cele mai bune componente de piață, permițând astfel o utilizare intensivă.

CEPIA 100 – tehnic

Lățimea maximă de lucru              1.000 mm

Lățimea minimă de lucru              250 mm

Înălțimea așternerii: până la 100 mm

Numărul de deschideri    4 clapeti

Capacitatea buncărului de alimentare      150 l

Înălțimea buncărului de alimentare          700 mm

Greutate fără conținut    220 kg

Greutatea totală cu încărcătură  500 kg

Putere motor Honda GXV 160     3,2kW

Unitate hidrostatică        G730

Lungimea poziției de lucru           2.000 mm

Lungimea în timpul deplasării      1.670 mm

Capacitatea uleiului de motor     0,65 l

Capacitatea uleiului hidraulic       6,5 l

Capacitatea uleiului de transmisie            2,8 l

Ulei de motor  10 W 30 API-SJ

Ulei de transmisie            20 W 50

Ulei hidraulic      HV 46

Curea de transmisie: Poly-V J 8 caneluri Len 457

Înlocuirea filtrului de transmisie și al celui de ulei: 100 ore, apoi la 400 ore sau 1 an

Schimbarea uleiului de motor: 20 de ore apoi 100 ore sau 6 luni

Schimbarea filtrului și uleiului hidraulic:  20 ore apoi 400 ore sau 1 an

Capacitatea rezervorului de combustibil: 5 l