Home Informaţii la zi Un an excelent pentru MHS Truck & Bus Group
Un an excelent pentru MHS Truck & Bus Group

Un an excelent pentru MHS Truck & Bus Group

0

Anul 2017 nu a fost unul prea fericit pentru piaţa de vehicule comerciale grele din România, unde vânzările au înregistrat scăderi semnificative. Cu toate acestea, au existat dealeri care au reuşit să îşi crească cota de piaţă, chiar şi în condiții economice neprielnice. MHS Truck & Bus Group, unicul importator al camioanelor MAN în România, este una dintre puținele firme care au reuşit în anul 2017 să ajungă la o cotă de piaţă de 17%, cea mai bună performanţă a grupului în ultimii trei ani. Astfel, au fost înregistrate 1.178 de camioane MAN vândute pentru un an financiar.

Informații despre cifra de vânzări și evoluția firmei în ultimul an de zile au fost prezentate la sfârșitul lunii ianuarie în cadrul Conferinței de presă anuală Automobile Bavaria Group și MHS Truck&Bus Group. La conferință a participat Michael Schmidt, președintele grupului şi noul CEO al Automobile Bavaria Group, George Dorobanţu.

Conform datelor prezentate în premieră, vânzările pentru anul trecut au fost în valoare de 90 de milioane de euro, în această sumă fiind incluse şi cele patru autocare MAN/Neoplan livrate, precum şi cele 333 de unităţi de camioane rulate vândute. În ceea ce priveşte camioanele noi, MHS Truck & Bus Group a livrat şapte flote de camioane, cea mai mare având 50 de unităţi. Evident, cele mai multe au fost destinate transportului internaţional, dar au fost comercializate şi vehicule specializate.

Cel mai solicitat camion MAN de către firmele din România în 2017 a fost modelul TGX 18.460 EfficientLine3, fiind înregistrată însă şi o creştere semnificativă pentru modelele cu motorizare de 500 CP. În anul care a trecut, grupul condus de către Michael Schmidt a pus mare accent pe activitatea de After Sales, înregistrând o cifră de afaceri de 22 de milioane de Euro.

Din culisele unei creșteri așteptate

“Am reuşit să creştem semnificativ numărul camioanelor care sunt întreţinute şi reparate în reţeaua MHS, cu piese originale. Ca de obicei, am pus accent pe calitate, oferindu-le clienţilor noştri serviciile de care au nevoie. În plus, am îmbunătăţit structura de vânzători mobili, iar garanția pieselor de schimb a fost extinsă.  Din luna mai a anului trecut, MAN a prelungit la 24 de luni garanţia pentru piesele originale, ecoline şi accesoriile originale. Vorbim despre o garanţie valabilă la nivel european şi internaţional, MAN fiind singurul producător de vehicule comerciale grele care oferă acest tip de garanţie”, a declarat Michael Schmidt, președinte al MHS Truck & Bus Group.

De asemenea, MHS Truck & Bus Group a continuat dezvoltarea sistemului de sondaj în ceea ce priveşte satisfacţia clienţilor, atât pentru activitatea de Vânzări, cât şi pentru cea de After-Sales, prin acest proces fiind verificat constant gradul de mulţumire a clienţilor. Nu este de mirare că MAN a obţinut pentru a cincea oară consecutiv locul întâi în raportul TÜV pentru vehicule comerciale. În timpul testelor generale, procentul camioanelor fără defecte a crescut şi mai mult faţă de ultima evaluare efectuată de TÜV în 2015. Şi tocmai pentru a putea menţine calitatea serviciilor, tehnicienii MAN participă frecvent la cursuri de perfecţionare, teoretice şi practice, în cele două centre din Bucureşti şi Sibiu. “Clientul mulţumit este cheia succesului nostru, am pus şi vom pune foarte mare accent pe acest aspect. Respectul clientului se câştigă prin muncă, seriozitate, prin oferirea de servicii de calitate. Tocmai de aceea, acordăm o atenţie foarte mare şi programului de instruire. Acest sistem atractiv de internship le oferă participanţilor o pregătire la cel mai înalt nivel, dar şi ocazia de a deveni specialişti, în adevăratul sens al cuvântului, pentru vehicule MAN. Un client mulţumit va reveni întotdeauna cu încredere”, a mai spus Michael Schmidt, preşedintele MHS Truck & Bus Group.

Tot în 2017, la Braşov, a fost inaugurat noul dealer VW vehicule comerciale din cadrul MHS Truck & Bus Group. Atât divizia de vehicule comerciale grele MAN, cât şi cea de vehicule comerciale uşoare VW aparţin dealerului MHS Truck Service din Braşov şi oferă servicii de vânzare vehicule comerciale noi şi rulate şi After Sales.

Noul sistem de monitorizare RIO

De anul acesta, sistemul de monitorizare RIO este inclus în echiparea standard a noilor camioane MAN Euro 6 care vor fi livrate în Europa. Astfel, toţi utilizatorii mărcii MAN se pot conecta la aceeaşi reţea de informaţii. Utilizând RIO, sistem de operare actualizat prin cloud, clienţii vor putea accesa diferite informaţii despre flotă şi vor putea utiliza o gamă largă de servicii din sectorul de transport şi logistică. “În ceea ce priveşte anul 2018, suntem convinşi că vom repeta performanţa din anul precedent. În sprijinul acestei estimări stau produsele premium, foarte fiabile, precum şi reţeaua de service-uri foarte bine dezvoltată, dar şi serviciile After Sales de calitate superioară, pe care le oferim clienţilor noştri. De asemenea, în 2018, avem planuri de dezvoltare şi continuă îmbunătăţire a serviciilor noastre de After Sales oferite clienţilor prin reţeaua MHS Truck Service şi prin reţeaua de parteneri de service autorizaţi, aceasta fiind cea mai mare din România. Toate acestea constituie premisele unui rezultat foarte bun pentru anul 2018”, a mai spus Michael Schmidt.