Home Constructii Constructii civile RAPORT DE ȘANTIER – STRABAG a ales stația de betoane Liebherr –Betomat II-455
RAPORT DE ȘANTIER – STRABAG a ales stația de betoane Liebherr –Betomat II-455

RAPORT DE ȘANTIER – STRABAG a ales stația de betoane Liebherr –Betomat II-455

0

Concernul de construcții Strabag este prezent pe piața românească încă din 1991 și și-a stabilit sediul în București, în 1992. Cu timpul, a deschis filiale în mai multe zone ale țării, în funcție de necesități și de cerințele de pe piața construcțiilor. Compania activează în mai multe sectoare de construcții, cele mai importante fiind cele de drumuri și de construcții civile, însă reușește să se integreze și în domeniul tehnologiei mediului înconjurător.

Obiectiv

Unul din obiectivele anului trecut ale companiei Strabag a fost să instaleze o stație de betoane în București, stație cu o productivitate mare, însă amplasată  într-un spațiu relativ închis și ușor de accesat. Prioritatea numărul unu a fost de a răspunde prompt cerințelor tot mai numeroase de pe piața de construcții a Capitalei. Un alt aspect de care s-a ținut cont a fost independența față de condițiile climatice – controlul strict al temperaturii betonului și posibilitatea realizării acestuia, indiferent de anotimp (vară/iarnă).

Soluția

Cele două considerente au fost satisfăcute de noua stație de betoane marca Liebherr –Betomat II-455.  Aceasta are un malaxor cu dublu ax de 3.0 mc și o productivitate de 120 mc/h de beton. Un elevator din tablă galvanizată încarcă materialul în cele 8 camere ale silozului. Poate fi depozitată o cantitate de până la 455 mc de agregate, cu o granulație de până la 32mm. Stația mai include și 4 silozuri cu o capacitate de 100 t fiecare.

Malaxorul cu dublu ax reprezintă o realizare a companiei germane Liebherr datorită rezultatelor pe care acesta le poate avea: calitate sporită a malaxării, timp scurt pentru malaxarea agregatelor și accesabilitate. Toate aceste puncte forte sunt rezultatul anilor de experiență în dezvoltarea tehnologiei de obținere a betonului ai recunoscutei companii Liebherr.

Litronic MPS-III marca Liebherr

Un microprocesor modern și performant controlează stația. Această unitate monitorizează secvențial rețeta pentru un lot de producție și furnizează imagini pe timpul procesului. Prin utilizarea unor senzori integrați pentru măsurarea umidității, Liebherr Litronic-FMS, adaosul de apă este controlat în mod continuu, pentru o calitate perfectă a betonului.

LRT 622 marca Liebherr – Stație de reciclare a reziduurilor din beton

De asemenea, împreună cu Bentomat II-455, Strabag utilizează și stația de reciclare a reziduurilor din beton – LRT 622 marca Liebherr, cu o capacitate de 20 mc pe oră. Această stație reciclează materialul provenit de la curățarea stațiilor de beton și a betonierelor, precum și deșeurile din beton. Materialele provenite din betonul reciclat sunt spălate și astfel rezultă economii semnificative din materialul recuperat și din eliminarea șlamului rezultat în urma procesului de reciclare.

Detalii tehnice BETOMAT II – 455

 Malaxor               Dublu ax DW 3.0

Capacitate de producție stație    120 mc/h

Volum maxim agregate  455 mc (8 camere)

Diametru siloz agregate 6,75m

Număr tipuri de ciment utilizat   4 x 100 t

Număr benzi transportoare          1

Înălțime maximă turn malaxor    25 m

Capacitate producție pentru stație reciclare LRT 622        20 mc/h