Home Informaţii la zi RO VE AG SRL a ales concasorul mobil cu fălci Metso LT106
RO VE AG SRL a ales concasorul mobil cu fălci Metso LT106

RO VE AG SRL a ales concasorul mobil cu fălci Metso LT106

0

Andezitul este un material natural cu o lungă tradiție în România, acesta fiind utilizat încă de pe vremea Dacilor. O rocă vulcanică rezistentă, care poate fi utilizată ca atare, finisată în blocuri mari de piatră sau exploatată pentru a obține un material de calitate pentru infrastructura de cale ferată sau rutieră. Prelucrarea ei necesită însă utilaje de calitate, concasoare performante și rezistente care să garanteze timp îndelungat obținerea acelorași sorturi precise în condițiile unei productivități constante.

Iată câteva motive pentru care compania RO VE AG SRL din Suceava a ales să lucreze în cadrul carierei sale de andezit cu utilajele specializate produse de către METSO Outotec, unul din liderii mondiali în producția de echipamente de concasoare și de sortare.

 

O investiție de lungă durată

Cariera de andezit RO VE AG SRL din Gura Haitii, jud Suceava este una dintre puținele cariere de acest tip deschise de la „zero” pe teritoriul României în ultimii 10 ani. Interlocutorul nostru, domnul Victor Simiganoschi, unul dintre acționarii RO VE AG SRL ne-a declarat că această investiție a firmei într-o carieră a venit ca răspuns la nevoia de agregate din zona de N-E a României și vizează dezvoltarea activității de producție a agregatelor de cariera astfel încât sa poată acoperi o piață cat mai diversificată din acest domeniu.

Recent, compania RO VE AG a achiziționat, în vederea creșterii standardelor de calitate ale produselor și serviciilor oferite clienților săi, instalația de concasare mobilă cu fălci Metso LT106.

Acest tip de echipament este recomandat pentru concasarea primară în aplicații de producție a agregatelor de carieră.

Metso LT106, un utilaj de ultimă generație, este perfect echipat pentru a face față provocărilor care pot fi întâlnite pe șantiere de acest tip. Astfel, proprietarul său știe încă de la început că a făcut o investiție sigură, care va acoperi orice tip de activitate. De asemenea,  Metso LT106 este gata să corespundă cerințelor oricăror normative de limitare a nivelului de zgomot sau de praf, putând fi utilizat atât în zona urbană, având sisteme de neutralizare a prafului și reducere a zgomotului, cât și în zonele industriale din afara orașelor.

Acestea sunt numai câteva dintre avantajele noii generații de concasoare cu fălci de la Metso, din acest punct de vedere dl. Victor Simiganoschi declarându-se foarte mulțumit de achiziționarea echipamentului Metso LT106, anunțând că se dorește ca următoarele investiții în acest sens să se bazeze exclusiv pe echipamentele Metso.

Fiind vorba de o aplicație de carieră, am dorit să avem un partener cu o experiență vastă în acest domeniu, care poate să fie alături de noi cu soluții tehnice de ultimă generație. METSO Outotec a oferit cea mai bună soluție din toate punctele de vedereVictor Simiganoschi, acționar RO VE AG SRL

Reporter:  Cum a fost ales modelul și parametrii concasorului,  pentru a corespunde cât mai bine cerințelor exploatării?

Victor Simiganoschi: În urma discuțiilor cu specialiștii Metso Outotec, am luat în considerare și planurile de viitor pentru a acoperi o perioadă cât mai lungă de timp exploatarea noilor concasoare. În ceea ce privește optimizarea fluxului tehnologic, am decis împreună cu reprezentanții Metso Outotec că soluția optimă de început este reprezentată de concasorul cu fălci Metso LT106.

 

Reporter: Urmăriți achiziționarea a mai multor echipamente de la Metso Outotec?

Victor Simiganoschi: La nivelul actual al exploatării, am decis să achiziționăm doar partea de concasare primară, în speță concasorul Mobil cu fălci Metso LT106, dar proiectul este mult mai amplu și cuprinde un flux complet care va fi implementat în etape.

 

Reporter: Ce sorturi produceți în prezent în cadrul carierei de la Gura Haitii?

Victor Simiganoschi: În acest moment producem andezit concasat, fracția pentru care avem certificare este 0/63 mm, dar în continuare urmează sa certificăm și alte produse.

 

Reporter: Andezitul este o roca dură. Este greu de exploatat?

Victor Simiganoschi: Andezitul este considerată roca ideală pentru domeniul construcțiilor, având caracteristici chimice și fizice care respectă cele mai severe cerințe în domeniul agregatelor minerale.

Din acest motiv și echipamentele selectate trebuie configurate cu mare atenție și trebuie să respecte de asemenea cerințele unei aplicații “heavy-duty “. Cu siguranță echipamentele Metso pot satisface aceste cerințe.

Prezentare operațională Metso LT106

Metso LT106 este un utilaj mobil, pe șenile, destinat pentru concasarea primară în aplicații de producție a agregatelor de carieră. Cu o greutate operațională de 42 tone, echipamentul poate fi foarte ușor relocat în interiorul aceluiași site cu ajutorul sistemului de șenile, creat special pentru aplicații de carieră unde solul poate fi uneori mai dificil. Lungimea sa de transport este de 14.800 mm, lățimea de 2.800 mm și înălțimea de 3.400 mm, permițând încărcarea și transportul pe distanțe cu ajutorul unui trailer fără autorizații speciale pentru gabarit.

Utilajul este compus dintr-un concasor cu fălci modelul C106, echipat cu fălci fabricate din aliaj manganos cu grad ridicat de rezistență la uzură, pentru a putea face față provocărilor apărute în acest tip de aplicație. Este antrenat de un motor CAT cu putere de 225 kW care angrenează elementele componente ale instalației.

Sistemul de automatizare IC7000, care gestionează și monitorizează echipamentul, este vârful de gamă în ceea ce privește sistemele de control și gestiune a echipamentelor de acest tip.

Utilajul este alimentat cu piatră de carieră denumită andezit, cu dimensiuni de până la 700 mm, capacitatea standard de alimentare fiind de 6 mc. În funcție de parametrii la care este setat poate furniza diferite tipuri de fracții concasate și diferite capacități de producție.

Capacitatea de producție a utilajului variază de la 200 t/h până la 350 t/h, în funcție de materialul cu care este alimentat și parametri la care este setat utilajul.

Banda principală de descărcare are o lungime de 12 m și o lățime de 1000 mm.

Concasorul Metso LT106 este echipat cu un grătar pentru presortare, cu bare grizzly în două trepte cu spațiu de ieșire standard de 52 mm si de asemenea cu sită de presortare a materialului alterat având ochiuri cu dimensiunea de 35 mm, fiind situată sub grătarul grizzly.

Echipamentul are în dotare și o bandă laterală care stochează materialul alterat (steril) cu dimensiuni cuprinse între 0-35 mm.