Informaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje de cariera si minerit

Rubble Master, echilibrul perfect între eficiență și calitate

TERRA România Utilaje de Construcții este unul dintre cei mai importanți distribuitori din România de utilaje, echipamente și servicii în domeniul construcțiilor. Portofoliul său numără producători mondiali de utilaje de înaltă calitate, recunoscuți pe întreg mapamondul pentru eficiența și rezistența în exploatare a mașinilor produse de aceștia.

Din acest motiv, firme de construcții importante, care oferă servicii de calitate în domeniul construcțiilor civile și industriale, hidrotehnice șamd, integrează de multe ori activități de demolare, pregătire terenuri, oferta lor lărgită cuprinzând și diferite sorturi de agregate de carieră sau rezultate din demolări apelează la specialiștii Terra România pentru proiecte complexe, ce includ diferite tipuri de utilaje de săpat și transportat, dar și echipamente de concasare și sortare. Astfel, concasoarele Rubble Master, a căror distribuitor autorizat pentru România este Terra România, pot fi văzute pe șantiere din întreaga țară, lucrând alături de utilajele terasiere, dar și în exploatări specializate de piatră, precum cariere și balastiere.

Rubble Master este nu numai un constructor internațional de renume în domeniul echipamentelor de concasare și sortare, dar și un promotor al noilor tehnologii, acesta prezentând la sfârșitul anului trecut în cadrul expoziției Bauma o nouă generație de concasoare. Acestea oferă clienților Rubber Master răspunsuri la problemele presante ale sectorului construcțiilor și reciclării, precum costurile legate de combustibili, deficitul de resurse și utilizarea flexibilă a unui utilaj pentru mai multe tipuri de activități.

Noile concasoare cu acționare hibridă: până la 50% economie de combustibil

Utilizarea energiei electrice pentru acționarea concasoarelor si a statiilor de sortare reprezintă o soluție normală pentru RM Group, care  de peste 30 de ani, chiar atunci când prețurile utilajelor se păstrau stabile de la un an la altul, a dezvoltat și a vândut astfel de echipamente.

În acest context, filozofia actuală a companiei, RM NEXT Level Electrification, nu face decât să urmărească dezvoltarea în continuare a acestei experiențe valoroase acumulate în timp, în prezent toate utilajele grupului funcționează în regim hibrid costurile cu combustibilul reducându-se cu până la 25%, putând însă să fie operate și complet electric.

Fiecare șantier are propriile particularități: trebuiesc în fiecare zi prelucrate cantități mai mici sau mai mari de materii prime, în condițiile în care șantiere sunt înguste sau uriașe, iar utilajele sunt mutate frecvent – astfel, cerințele pentru concasoarele și sistemele de sortare mobile sunt extrem de variate.

Dar achiziționarea unor utilaje marca Rubble Master va oferi întotdeauna satisfacție, spune constructorul, deoarece acestea se pot adapta rapid și perfect la orice situație apărută pe șantier. Acest lucru se datorează faptului că atât concasoarele cât și echipamentele de sortare RM sunt concepute modular, foarte compacte, funcționează extrem de fiabil,  lucrând excelent atât împreună dar și separat.

Rubble Master RM100GO!, la lucru în România

Analizat din punct de vedere strict tehnic, concasorul cu impact Ruble Master RM1OOGO! este remarcabil prin factorul de concasare extrem de ridicat, care este de 10 x, putând fi utilizat atât pentru concasarea primară cât și cea secundară. Poate fi utilizat fără probleme pentru concasarea agregatelor de carieră (calcar) dar și a șistului verde (betoane armate și provenite din demolări), având și echipamentele specifice necesare.

Sistemul vibrant ACTIVE GRID destinat presortării al materialului încărcat pe bandă de către un excavator evacuează direct materialul cu diametrul mai mic de 30 cm pe banda de eliminare laterală a materialului mărunt. Banda de evacuare are mai multe avantaje: dacă se lucrează numai cu material extras, granit, banda îl descarcă pentru a fi depozitat ca sort 0-30, iar concasorul lucrează astfel la randament maxim, deoarece materialul care este primit are diametrul mai mare de 30 mm și deci urmează să fie concasat integral. Pe de altă parte, dacă este utilizat ca materie primă betonul rezultat din demolări, acesta este separat înainte de concasare de alte materiale precum pământ, faianță șamd iar banda de evacuare are rolul  important de a evacua sterilul. De asemenea, banda laterală este magnetică, pentru a separa metalul din amestec.

Înainte de a porni concasorul, pentru a vedea cum lucrează, mai trebuie adăugat faptul că, în condițiile în care capacitatea sa de lucru este mare, de 250 t/h, acesta poate fi utilizat în cadrul oricărui proiect urban, fiind  livrat și cu sistem de desprăfuire cu apă, pentru a evita, atunci când este utilizat în mediu urban, poluarea aerului.

Sistemul său de acționare HYBRID (diesel-electric sau 100% electric de la rețea) permite acționarea numai cu curent electric, un avantaj foarte mare atunci când lucrează perioade mai lungi în regim staționar. Dar, de asemenea, acolo unde nu există posibilitatea de al cupla la rețeaua de curent, Ruble Master RM1OOGO! are un motor diesel care împreună cu propriul generator electric oferă puterea necesară funcționării la parametrii maximi.

DCIM100MEDIADJI_0105.JPG

Similare

1 din 928