Home Constructii S-a dat startul competiției LafargeHolcim Awards
S-a dat startul competiției LafargeHolcim Awards

S-a dat startul competiției LafargeHolcim Awards

0

LafargeHolcim Awards urmărește să atragă proiecte emblematice din partea profesioniștilor din domeniu și idei îndrăznețe înscrise la categoria de concurs „Next Generation”, care îmbină soluții durabile de construcție cu excelența arhitecturală. Cea de-a șasea ediție a competiției internaționale va primi înscrieri până la 25 februarie 2020. LafargeHolcim Awards oferă premii în valoare totală de 2 milioane dolari și promovează proiectele și conceptele din arhitectură, inginerie, planificare urbană, materiale și tehnologie de construcție.

Ediția precedentă a LafargeHolcim Awards, desfășurată în 2017 – 2018, a avut la linia de start 8 proiecte românești, iar proiectul primului teatru independent construit în ultimii 70 de ani în România, Grivița 53, a primit premiul LafargeHolcim Acknowledgement 2017 Europe (Premiul de Recunoaștere LafargeHolcim) pentru regiunea Europa.

Înscrierile pentru principala categorie de concurs a LafargeHolcim Awards includ proiecte de construcții durabile aflate într-un stadiu avansat de proiectare, cu o mare probabilitate de implementare. Construcția efectivă nu trebuie să fi început înainte de 1 ianuarie 2019.

Juriile independente de experți din cinci regiuni geografice ale lumii evaluează înscrierile în funcție de obiectivele cuprinzătoare ale LafargeHolcim Foundation pentru construcții sustenabile. Criteriile includ inovația și transferabilitatea, standardele etice și incluziunea socială, performanță în utilizarea resurselor și a impactului asupra mediului, viabilitatea și compatibilitatea economică și impactul contextual și estetic.

Înscrierea în competiție este gratuită și trebuie făcută în limba engleză folosind un formular online pentru a oferi informații despre autor, un rezumat al proiectului, detalii tehnice, precum și imagini și/sau ilustrații de proiect. Un ghid “pas cu pas” explică procesul de înscriere în detaliu și prezintă modul de pregătire a unei înscrieri pe www.lafargeholcim-awards.org