Home Informaţii la zi Sennebogen 817 E, ideală pentru orice tip de reciclare
Sennebogen 817 E, ideală pentru orice tip de reciclare

Sennebogen 817 E, ideală pentru orice tip de reciclare

0

Lansat oficial acum doi ani, în cadrul expoziției IFAT 2018 dedicată utilajelor și tehnologiilor de reciclare, Sennebogen 817E a reușit în scurt timp să impresioneze clienții prin dimensiunile sale compacte și ciclurile rapide de lucru, fiind acum utilizat cu succes în aplicațiile de reciclare din întreaga lume. Anul 2020 a adus un important update pentru acest utilaj apreciat, datorită noului motor care respectă toate cerințele normelor de poluare Stage V și, în același timp, a vitezei sale mai mari de lucru, datorată unui sistem hidraulic mai puternic, dar și răspunsului mai scurt la comenzile date de operator.

Acesta are acum integrată cea mai nouă generație de motoare Cummins de 3,8 litri, care se remarcă printr-un cuplu de lucru ridicat, chiar și la turații reduse. Producătorul SENNEBOGEN  se bazează pe tehnologia avansată a motoarelor Cummins, care sunt utilizate cu succes de la stivuitoarele sale compacte până la utilajele portuare de mari dimensiuni.

Emisii mai mici, dar mai multă putere de lucru

Datorită acestei noi generații de motoare, clienții vor beneficia în plus de rețeaua de service extinsă a partenerilor de vânzări și service SENNEBOGEN, precum și de o poluare foarte redusă, în conformitate cu standardele de emisii Stage V,  în același timp puterea motorului ajungând la 97 kW, dezvoltate la 1.800 rpm. În comparație cu ratele de emisie ale motoarelor de acum 20 de ani, emisiile de noxe sunt cu 97% mai mici, iar cele de oxid de azot cu 96 de procente.

Deoarece în general mediul de lucru în spațiile destinate reciclării este unul dur, cu numeroase particule în suspensie, Sennebogen 817E poate fi considerat perfect adaptat și datorită ventilatorului reversibil, ce permite o curățare rapidă a filtrelor prin schimbare sensului de suflare, a razei sale minime de rotire, ce permite utilizarea sa în interiorul depozitelor înguste sau la încărcarea în camioane sau CF dar și parbrizului frontal continuu și a vitezei mari de lucru.

La lucru… oriunde este nevoie

Seria compactă 817 E de la SENNEBOGEN este caracterizată de către utilizatori ca fiind extrem de versatilă,  demonstrându-și talentele de utilaj de clasă atunci când este utilizată de către specialiștii în reciclare din orice colț al lumii.

O zi de lucru arată astfel: camioanele livrează permanent o cantitate constantă de material nou pentru tocătoare, iar acestea trebuiesc alimentate permanent, fără pauză, cu ajutorul manipulatorului de materiale SENNEBOGEN de 17 tone. Deoarece utilajul poate manevra materialele în cicluri rapide de lucru, acesta contribuie direct la creşterea productivităţii şi la golirea mai rapidă a depozitelor. Aşadar, este necesar mai puțin spațiu de stocare, iar resursele disponibile sunt procesate mai rapid și mai eficient.

Puternice și manevrabile, sunt cele două cuvinte care descriu caracteristicile ideale pentru locurile înguste de sortare. Seria 817 E este cel mai compact manipulator de materiale al SENNEBOGEN, dar şi unul dintre cele mai agile de pe piaţă, fiind capabil, printre altele, să sorteze ambalaje într-un spaţiu extrem de îngust. Cabina autoridicătoate ajunge rapid în poziţia de lucru, permițând operatorului vizualizarea optimă a zonei de manevrare, crescând astfel productivitatea şi siguranţa întregului personal de deservire a depozitului. Cu ajutorul sistemului de comandă bazat pe joystick-uri, chiar şi cele mai dificile sarcini pot fi îndeplinite extreme de uşor. Dispozitivul original de sortare și încărcare SENNEBOGEN lucrează în deplină armonie cu circuitul hidraulic al mașinii, primind întotdeauna exact debitul de ulei hidraulic necesar, obținându-se astfel economii în plus din punctul de vedere al consumului de combustibil și al uzurii.

Proiectată pentru aplicații grele

Aşa cum se spune că „nu poți face o omletă fără a sparge ouăle”, la fel în cadrul activității de reciclare, nu poți face această activitate fără a uza utilajele implicate în procesul de prelucrare. Pornind de la ideea de viteză în lucru, dar și rezistență la uzură,  seria 817 E de la SENNEBOGEN oferă o serie de caracteristici care face ca cea mai dură activitate să fie mult mai simplă.

Atât compartimentul motorului, cât și interiorul cabinei sunt protejate de particulele de praf datorită a numeroase filtre speciale, eficiente. Ventilatorul reversibil se regăsește în dotarea standard, protejând componentele motorului şi crescând durata de viaţă a utilajului. Cabina Multicab oferă, de asemenea, operatorului o imagine de ansamblu ideală asupra zonei de lucru de la o înălțime de aproximativ cinci metri, cele două geamuri laterale și parbrizul continuu oferind o vizibilitate perfectă.