ConstructiiInformaţii la ziNewsOnlineslidesusUpdateUtilaje pentru construcţii

Service de utilaje la cele mai înalte standarde

Interviu cu fondatorul și CEO-ul UTILBEN, Ruben Marian

 

UTILBEN, unul dintre liderii industriei utilajelor de construcții din România, a investit masiv în dezvoltarea serviciilor postvânzare pe care le oferă clienților săi. În doar 1 an, compania a deschis 3 sedii performante de service în București, Cluj și Iași, pentru a fi mai aproape de clienții săi și după ce aceștia au achiziționat un utilaj.

Ruben Marian, fondatorul și CEO-ul UTILBEN, explică strategia de creștere a diviziei de service și importanța serviciilor postvânzare.

Care a fost primul sediu de service pe care l-ați deschis recent?

Primul sediu de service din seria celor 3 deschise recent a fost cel din București, pe care l-am inaugurat în luna octombrie a anului 2021. Am deschis sediul din capitală ca parte a strategiei noastre de a fi mai aproape de clienții din sudul României cu suport, piese, service, atașamente și celelalte servicii pe care le oferă UTILBEN. A fost un pas foarte important pentru noi, pentru că service-ul din București este primul din afara Clujului pe care îl deschidem.

La sediul nostru din capitală, clienții pot să vină să testeze utilaje și atașamente, pe lângă partea de piese și service. În plus, avem 10 unități de service mobil care pot pleca din București spre orice destinație din sudul țării. Sediul din capitală l-am deschis când am aniversat 15 ani de existență, așa că are o însemnătate aparte pentru noi. Mai ales pentru că povestea UTILBEN a pornit de la doar 2 oameni în anul 2006, iar azi suntem 120.

Până acum, a fost nevoie să dezvoltăm partea de sistem, procese, proceduri, partea de produse, relația cu producătorii, iar acum suntem în punctul în care creștem partea de servicii la nivel național. În următorii ani, vom extinde componenta de închirieri, cu o atentă preocupare pentru evoluția segmentului de servicii postvânzare.

 

Ce a urmat după inaugurarea sediului UTILBEN din București?

La doar două luni după inaugurarea sediului UTILBEN din București, am deschis atelierul din localitatea clujeană Baciu. Noi aveam deja un service în Cluj-Napoca încă din anul 2015, însă ne-am dorit ca, în Transilvania, clienții noștri să găsească un sediu nou-nouț dedicat serviciilor postvânzare. În localitatea Baciu, pe clienți îi așteaptă un atelier de mare capacitate, unde sunt efectuate reparații mecanice, hidraulice, electrice și tinichigerie, precum și unde se găsesc stocuri de piese și atașamente.

UTILBEN s-a dezvoltat pe toată gama, de la vânzare de utilaje, la partea de service, piese, atașamente, atât în industria de utilaje de construcții, cât și în agricultură. Noi le facem viața mai ușoară clienților. Practic, dacă un client este interesant să cumpere un produs sau un serviciu, noi facem totul pentru el. De la finanțare, la transport, până la logistică. Ne ocupăm de tot. El trebuie doar să știe ce își dorește, iar noi îl ajutăm cu produsele și serviciile cele mai bune pentru el.

Inaugurarea sediului din Baciu a reprezentat un moment foarte important pentru noi și pentru istoria noastră, pentru că ne-am extins capacitatea de service în zona Transilvaniei. Am reușit să creștem în cotă de piață fiind aproape de clienți. Tot timpul, ne-am respectat cuvântul, am fost prompți, am fost onești și ne-am respectat promisiunile. Iar sediul din Baciu vine în completarea acestor principii.

Al treilea sediu UTILBEN deschis recent este cel din Iași. De ce acolo?

Inaugurarea sediului din localitatea ieșeană Lețcani a avut loc în luna iulie a anului 2022 și pot spune că este un vis devenit realitate. În mai puțin de 1 an, am deschis 3 ateliere de service la nivel național, iar sediul din Iași a reprezentat încununarea acestei acțiuni de succes. Pentru noi, Moldova este o regiune strategică de dezvoltare, pentru că știm că aici se va investi masiv în dezvoltarea infrastructurii, iar utilajele din portofoliul UTILBEN vor fi folosite în acest sens.

Am ales zona Moldovei în mod intenționat, datorită potențialului de care dă dovadă și pentru că suntem în proces de extindere în plan național. Vom depăși granițele țării, însă totul la momentul oportun. Ne dorim să fim aproape de clienții noștri cu ajutorul service-ului și pieselor, nu doar cu ajutorul utilajelor. Lețcani este un punct strategic. De aici, din județul Iași, putem să acoperim toată zona Moldovei cu service, piese și suport pentru clienții noștri.

Evoluția companiei UTILBEN nu se oprește la Iași. Nu ne vom opri după deschiderea acestor 3 ateliere performante de service. Ne dorim să acoperim toată România, așa că vom deschide sedii în Craiova, Brașov, Timișoara și Constanța. Aceasta este strategia noastră pentru viitorul apropiat, însă luăm lucrurile pas cu pas, pentru că avem nevoie și de stabilitate. A fost o perioadă în care am făcut investiții mari, iar acum trebuie să culegem roadele, să dezvoltăm sistemul, să obținem stabilitate și predictibilitate în cadrul organizației.

Ce urmează pentru UTILBEN?

Curajul de a investi puternic în extinderea companiei la nivel național a dat roade și am crescut cifra de afaceri cu o treime de la un an la altul, un rezultat pe care îl atribui întregii echipe UTILBEN și unei strategii solide de evoluție continuă. Nu ne vom abate de la calea dezvoltării și vom investi în atragerea de profesioniști în echipa noastră și în extinderea UTILBEN la nivel național și, apoi, internațional.

Garanția că vom exista mâine este dacă astăzi reușim să depășim așteptările clienților noștri.

Telefon: 0733 040 000

Email: contact@utilben.ro

Website: www.utilben.ro

 

Sediul UTILBEN Cluj-Napoca

Adresa: Bulevardul Muncii, nr. 36, Cluj-Napoca, jud. Cluj

 

Sediul UTILBEN Baciu

Adresa: Strada Transilvaniei, nr. 446, Baciu, jud. Cluj

 

Sediul UTILBEN București

Adresa: Strada Ithaca, FN, Bolintin-Deal, jud. Giurgiu

 

Sediul UTILBEN Iași

Adresa: Strada Transagropolis, nr. 4, Lețcani, jud. Iași

 

UTILBEN

 • 17 ani de experiență în industrie
 • 3.500 de utilaje vândute
 • 120 de angajați profesioniști
 • 500 de furnizori parteneri
 • 30.000 de produse pe website
 • 100.000 followers pe social media

 

Servicii UTILBEN

 • Vânzare de utilaje noi și second-hand
 • Vânzare de atașamente
 • Vânzare de piese de schimb
 • Închiriere de utilaje
 • Rețea națională de service
 • Unități de service mobil
 • Finanțare achiziție
 • Consultanță de specialitate

Similare

1 din 976