Informaţii la ziNewsOnlineProductie, transport, si turnare asfalt si betonslide

Compactoarele tandem Hamm HD+: „digital ready”

Începând cu vara acestui an, șase modele noi  de compactoare destinate asfaltării din clasa de greutate de 7 și 8 t completează seria Hamm HD+. Modelele Hamm HD+ 70i și HD+ 80i (EPA Tier 4/EU Stage V) includ sistemul de operare Easy Drive, acesta fiind oferit în dotarea standard. La fel ca toate celelalte utilaje de compactare din seria HD+ ce îndeplinesc cerințele normelor de poluare Tier 4/Stage V, acestea sunt „digital ready”, ceea ce înseamnă că toate aplicațiile digitale prezente și viitoare pot fi implementate datorită unei interfețe corespunzătoare existente deja.

Noile modele HD+ 70 și HD+ 80 au un motor de 55,4 kW. Hamm oferă compactoare cu role tandem vibratoare, oscilante și combinate. Ele oferă o compactare foarte rentabilă și aceleași proprietăți excelente de conducere și manevră ca și utilajele grele din această serie . Dimensiunile compacte ale celor șase modele le permit să fie manevrate cu ușurință chiar și pe șantiere cu spații înguste.

 

Easy Drive acum și pentru clasa de 7 și 8 tone

În viitor, conceptul de operare Easy Drive va fi disponibil și pentru utilajele de compactare de 7 și 8 tone ale seriei HD+. Din vara anului 2023, Hamm oferă acest sistem în dotarea standard pentru modelelor HD+ 70i și HD+ 80i (EPA Tier 4/EU Stage V). Ergonomia spațiului de lucru și confortul utilizatorului au fost de asemenea aduse la un nivel superior, comparativ cu modelele anterioare.

 

Interfețe pentru aplicațiile digitale disponibile pentru toate clasele de greutate

Specialiștii Hamm au înțeles din timp avantajele digitalizării operațiilor de lucru, efectul direct fiind creșterea calității compactării. Din acest motiv, în prezent, producătorul oferă interfețe pentru diferitele tipuri de compactoare, ce permit conectarea sistemelor telematice și de management al flotei, precum și pentru aplicația Smart Doc, aceasta fiind special creată pentru a controla și documenta compactarea, înregistrând toate fazele de lucru. Pentru seria HD+, toate modelele pot fi echipate în mod corespunzător cu motoare conform EPA Tier 4/EU Stage V, inclusiv HD+ 70i și HD+ 80i. Astfel, modelele de toate clasele de greutate sunt disponibile acum cu interfețe digitale.

Smart Doc: Autocontrol și creșterea calității

Pentru întreaga serie HD+ este disponibilă aplicația gratuită Smart Doc. Aceasta are rolul de a transmite date importante pentru echipa service despre funcționarea compactorului, prin Bluetooth, cu ajutorul unei interfețe, către un smartphone sau o tabletă. Operatorul poate verifica modul în care avansează compactarea în timp real. Aplicația transmite datele mașinii spre un sistem de poziționare GNSS, iar receptorul inteligent dezvoltat special pentru acest sistem asigură informații precise despre poziție. În plus, aplicația Smart Doc generează rapoarte de compactare în format PDF, pe baza datelor recepționate, fiind recomandat atât pentru auto-monitorizare, cât și pentru monitorizarea compactării dinamice a zonelor mari (CCC).

Din toamna lui 2023, Smart Doc va putea, de asemenea, să reunească datele de la toate utilajele de compactare de pe un șantier. De asemenea, va fi apoi posibilă afișarea pe fiecare terminal din rețeaua unui șantier a gradului și avansului activității de compactare efectuate de întreaga echipă. De asemenea, echipa de coordonare a întregului șantier poate urmări rezultatul în timp real. Acest lucru nu numai că va duce la creșterea eficienței, dar și a calității.

 

Un grad înalt de rentabilitate și disponibilitate datorat sistemului telematic

Centrul de operațiuni John Deere pentru utilajele de construcții, ce reprezintă platforma centrală pentru soluții digitale a grupului Wirtgen, asigură un plus de potențial pentru atingerea unui grad mai mare de profitabilitate. Centrul de operațiuni face posibilă gestionarea, planificarea, monitorizarea, întreținerea și analizarea întregului șantier. Operatorii utilajelor de compactare sunt sprijiniți, printre altele, în activitățile de întreținere și de diagnosticare sau în analizarea propriului mod de lucru. De altfel, asigurarea unei întrețineri la intervale regulate a utilajelor duce la creșterea timpilor de lucru și reducerea numărului de opriri neprogramate.

 

Similare

1 din 907