ConstructiiInformaţii la ziNewsOnlineslideUtilaje pentru construcţii

Siguranță pe șantier, electrificare și conectivitate pentru un viitor sustenabil

Komatsu, unul dintre liderii mondiali în sectorul construcțiilor de utilaje pentru industria mineritului și a construcțiilor va participa pe o suprafață importantă la expoziția Intermat 2024 dedicată mașinilor și tehnologiei de construcții, care va avea loc la Paris în perioada 24-27 aprilie.

„După șase ani lungi și anularea ediției din 2021 din cauza pandemiei, suntem încântați că avem din nou la dispoziție această expoziție pentru a ne reconecta cu clienții noștri din întreaga lume”, explică Naser Memic Rendon, director general adjunct de marketing și comunicații la Komatsu. „Această întâlnire cu specialiștii din apropierea Parisului promite a fi extraordinară, deoarece aici Komatsu va putea prezenta noile sale utilaje și soluții tehnologice pentru un șantier fără emisii de carbon.»

Komatsu va ocupa un stand important în cadrul Intermat, fiind prezent în zona Hall 5b. Nu mai puțin de 30 de utilaje vor fi expuse acolo, reunind tehnologii de ultimă oră și cele mai bune servicii disponibile în prezent pe piață, inclusiv cele legate de digitalizarea șantierelor și utilizarea exclusivă a energiei electrice. Un spațiu de expunere special va fi rezervat noilor excavatoare pe roți PW168-11 și PW198-11, în timp ce un echipament de realitate virtuală va permite vizitatorilor să vadă cu ochii lor tehnologiile de mâine și să descopere inovațiile care vor urma să intre în viitor pe piața construcțiilor.

De asemenea, vizitatorii vor putea constata care sunt beneficiile aduse de către kitul Smart Construction 3D Machine Guidance disponibil pentru excavatoarele Komatsu. Această tehnologie avansată inclusă în echipamentul de lucru al utilajelor crește semnificativ productivitatea unor game largi de excavatoare pe șenile și pe roți existente în oferta producătorului japonez.

Responsabilii cu dezvoltarea diferitelor game de utilaje Komatsu vor fi prezenți permanent în stand pentru a oferi informații complete și asistență personalizată cu privire la produsele și serviciile de înaltă tehnologie ale companiei.

Ținând cont de schimbările climatice din secolul nostru, Komatsu colaborează activ cu clienții săi pentru a putea realiza șantiere mai sigure, mai productive, mai inteligente și mai curate. Proiectarea și construcția utilajelor electrice Komatsu reprezintă puncte esențiale în planul general de a obține cât mai rapid șantiere fără emisii de carbon. Călătoria către electrificarea utilajelor de construcții a început în anul 2008, odată cu introducerea primului excavator de construcții cu acționare electrică hibridă. De atunci, Komatsu a continuat să-și extindă gama de utilaje hibride și electrice, de la cele mai mici la cele mai mari excavatoare hidraulice.

În cadrul Salonului Intermat 2024, Komatsu va prezenta noile sale game de excavatoare electrice, inclusiv modelul PC210LCE-11, ce face parte din gama de 20 de tone, PC138E-11, cu rază de rotire redusă, dar și revoluționarul PC33E-6, versiunea constructivă cu cabină fiind prezentată în premieră mondială. Toate aceste utilaje sunt echipate cu baterii litiu-ion.

O societate fără emisii de carbon solicită obținerea unor progrese tehnice importante atât în realizarea de utilaje de construcții, cât și în desfășurarea lucrărilor din șantiere. Komatsu va lansa astfel de soluții în cadrul unui spațiu special dedicat prezentărilor digitale, acestea având rolul de a optimiza performanțele șantierului prin amplasarea eficientă a utilajelor și a muncitorilor. Pe lângă serviciile financiare, serviciul post-vânzare și piese originale, acest spațiu va reuni soluțiile telematice Komatsu, evidențiind rolul acestora în simplificarea procesului decizional pentru implementarea tehnologiilor inteligente, o eficiență energetică mai mare, productivitate sporită și planificare eficientă a perioadelor de întreținere. Prin Smart Construction  se vor prezenta metode și soluții unice de lucru, inclusiv sistemul de ghidare 3D.

În spațiul exterior Komatsu, aproape de standul principal din interior, vor fi prezentate utilajele de mare capacitate, cum ar fi cel mai nou excavator PC950-11 de 95 de tone, basculanta rigid HD605-8 și utilajul destinat demolărilor PC390HRD-11 High Reach Demolition, echipat cu sistemul K100 de schimbare rapidă a brațelor de lucru.

“Viitorul utilajelor de construcții Komatsu este clar, dar și incitant. Scopul nostru este să asigurăm un viitor sănătos pentru oameni, societate și planetă. Promisiunea mărcii noastre de astăzi este să „creăm valoare împreună” și suntem hotărâți să facem din evenimentul Intermat 2024 o nouă etapă esențială în atingerea obiectivelor noastre. Intermat 2024 este un pas important către realizarea acestei promisiuni.» – Naser Memic Rendon.

Similare

1 din 977