Informaţii la ziMasini de ridicatNewsOnlineslide

O macara Grove GMK5120L lucrează pentru o fabrică de prefabricate

Automacaralele ocupă din ce în ce mai multe segmente de piață, cererea fiind în creștere în întreaga lume. Și de ce nu, o macara poate lucra chiar și pentru un producător de prefabricate pentru construcția de locuințe, așa cum se întâmplă acum în Olanda.

VDL De Meeuw, o companie specializată în construcții prefabricate din Țările de Jos, a început să lucreze cu prima sa macara Grove GMK5120L în martie 2023. Pentru început, compania o folosește pentru a construi șapte clădiri rezidențiale. Capacitatea de a fi instalată rapid pentru lucru, viteza mare de ridicare și diagramele excelente de încărcare au convins producătorul olandez că, prin această investiție, va crește productivitatea șantierelor sale și va reduce semnificativ cheltuielile legate de montarea prefabricatelor. În plus, viteza mare de deplasare între șantiere și capacitatea de a se adapta la cerințele legale de gabarit sau greutatea pe axe, indiferent de țara unde lucrează, o recomandă ca fiind nu numai eficientă, dar și economică.

Compania olandeză specializată în construcții modulare VDL De Meeuw a primit anul trecut prima sa macara Grove, o GMK5120L. Macaraua all-terrain a fost pusă în funcțiune prima dată pe un șantier ce includea șapte clădiri rezidențiale, cuprinzând 500 de apartamente. Termenele legate de construirea zonei reziduale sunt strânse, având în vedere presiunea pusă de autoritățile locale asupra constructorilor, intenția fiind de a reduce deficitul cronic  de locuințe din zonă. În plus, 3.200 de candidați au aplicat deja pentru a obține una dintre primele 65 de case.

Pentru procesul de construcție, constructorul olandez produce module prefabricate industrial la o fabrică proprie, acestea fiind transportate ulterior acolo unde este necesar. Aici, pe șantierul de construcție a blocurilor, GMK5120L trebuie să funcționeze rapid pentru a le ridica. Pentru întregul proiect au fost fabricate aproximativ 1.500 de module, fiecare măsurând 7,5 x 3,3 m și cântărind între 7 t și 12 t. Pentru a le amplasa, GMK5120L a fost livrată într-o configurație cu braț principal de 39,1 m și o contragreutate de 30,7 t. În această configurație, macaraua poate ridica 12 t la o rază de lucru de 22 m și aproape 25 m înălțime. Pe lângă ridicarea și fixarea pe poziție a modulelor pentru apartamente, macaraua este folosită și pentru instalarea de scări si alte elemente de interior pentru fiecare bloc în parte.

„Noul nostru Grove GMK5120L realizează munca pe șantier precum un utilaj condus de un operator, deoarece in general nu este nevoie să aducem cu alt camion nicio contragreutate suplimentară sau echipament suplimentar de manipulare. Este un utilaj unitar care ne ajută să ne finalizăm munca în cel mai eficient mod posibil”, a declarat după primele luni de utilizare responsabilul parcului auto destinat transportului materialelor.

Grove GMK5120L cu o capacitate maximă de lucru de 120 t oferă o rază mare de acțiune datorită unui braț principal cu o lungime de 66 m și capacități de transport remarcabile din punctul de vedere al respectării legislației privind sarcinile maxime pe axă. Astfel, poate transporta până la 14,6 t contragreutate într-o configurație de 12 t pe axă sau 3,1 t contragreutate într-o configurație de 10 t pe axă. Aceste capabilități de rulare oferă o flexibilitate mai mare și costuri de transport mai mici, iar macaraua este proiectată să se adapteze cu ușurință la 10 t, 12 t sau 16,5 t per axă, permițând utilizatorilor să aleagă cea mai bună configurație, în funcție de fiecare lucrare.

Prezentată în premieră publicului specializat în cadrul expoziției internaționale de la Bauma din toamna anului 2022 automacaraua Grove GMK5120L stabilește noi standarde internaționale din punctul de vedere al rezistenței și al razei de acțiune, depășind valorile normale pentru o macara all-terain cu cinci axe.

În ultimii ani, Grove a deschis noi orizonturi în domeniu, producând cele mai eficiente macarale all-terrain cu cinci axe.

Macaraua all-terain Grove GMK5120L cu o capacitate de 120 t este la fel de impresionantă ca și fratele mai mare, GMK5150XL de 150 t, oferind o rază de acțiune de top datorită brațului său principal ce are o lungime de 66 m. Aceasta poate fi utilizată simplu și rapid pentru aplicații curente în diferite locații, aducând o flexibilitate incredibilă în utilizare și costuri de transport scăzute. Automacaraua își poate adapta cu ușurință contragreutatea de la bord pentru a corespunde exact sarcinii de ridicare, indiferent dacă este vorba de o configurație de 10 t, 12 t sau 16,5 t pe axă.

Cu dimensiuni compacte de doar 14,2 m lungime totală și 2,75 m lățime, GMK5120L are acces pe orice șantier, indiferent cât de mic este spațiul de manevră. Manevrabilitatea sa deosebită se datorează și suspensiei independente MEGATRAK® dezvoltată de specialiștii de la Grove.

Similare

1 din 913