ConstructiiConstructii civileInformaţii la ziMateriale pentru constructiiNewsOnline

Stivuitoare cu STILL

De mai bine de 90 de ani, producătorul german STILL face parte din companiile de top care oferă stivuitoare cu furcă, vehicule şi tractoare, cât şi cele mai moderne sisteme de logistică internă. Cu peste 8.000 angajaţi, numeroase spații de producţie, 14 sucursale în Germania, 21 filiale în străinătate, cât şi o reţea mondială de distribuitori, STILL activează cu succes pe plan internaţional. STILL îndeplineşte prin calitate, seriozitate şi tehnică inovativă atât la acest moment, cât şi pe viitor cerinţele întreprinderilor mici și mijlocii, precum și pe cele ale companiilor.

STILL impresionează la nivel mondial prin dezvoltarea şi producerea de utilaje de transport în incintă,  de mare calitate, cu propulsie electrică, diesel sau cu gaz carburant, dar mai ales prin soluțiile de intralogistică, unde este pe primul loc.

Solicitările utilizatorilor de stivuitoare sunt în prezent la un nivel mai înalt ca oricând. Aceștia doresc ridicarea unor sarcini din ce în ce mai grele, în spații descoperite sau interioare, în zone înguste, dar la înălțimi mari. Pentru a îndeplini cerinţe atât de exigente, un stivuitor de mare putere este de neînlocuit.

Alegerea unui model  sau a altuia de stivuitor a reprezentat dintotdeauna o dilemă pentru utilizator: -care este cea mai bună alegere? – care tip de propulsie este cel mai puternic? – care este cel mai de fiabil? – care este cel mai de economic? STILL, ofertant de vârf în domeniul dirijării inteligente a logisticii interne, s-a decis de decenii în ceea ce priveşte propulsarea stivuitoarelor cu furcă cu motor cu ardere, asupra utilizării conceptului de propulsie diesel-electric.

Gama de stivuitoare electrice cu furcă

Stivuitoarele electrice de la STILL sunt considerate ca fiind cele mai eficiente de pe piață, în special atunci când zgomotul şi emisiile reduse reprezintă cerința principală a utilizatorului. Stivuitoarele electrice STILL sunt considerate ca fiind extrem de sigure în utilizare, dispun de o mare capacitate de încărcare, fiind astfel extrem de economice. Bateriile robuste, de mare putere şi cu o mare capacitate de înmagazinare şi durată de funcţionare extinsă asigură energia suficientă pentru un schimb de lucru de 8 ore.

STILL a creat noi standarde în domeniul stivuitoarelor electrice, comportamentul de deplasare al stivuitoarelor electrice putând fi liber selectat de către operator în cazul utilajelor RX 20, RX 60 şi RX 50.

Stivuitoare V:  de la 1,6 până la 8,0 t totul este disponibil!

Pe scurt, această gamă poate fi caracterizată prin consumul economic şi putere. De la variantele constructive compacte și până la cele mai puternice, stivuitoarele cu furcă cu acționare diesel şi cu gaz carburant din această serie reprezintă utilajul potrivit pentru orice scop.

Întreaga gamă de stivuitoare V are inserate numeroase inovații special dezvoltate de specialiștii grupului, scopul unic fiind acela de a ușura sarcina oricărui operator. Astfel,  toate stivuitoarele V din seriile RX 70 sunt extrem de uşor de operat, dar şi de condus.

STILL oferă condiţiile pentru manipularea confortabilă şi sigură a stivuitorului. Astfel, treptele, foarte largi, sunt foarte vizibile şi la coborâre – iar scaunele au fost modelate ergonomic, şi capitonate, pentru a asigura protecţia spatelui. Sistemul electronic inteligent Cockpit dezvoltat de către STILL îi oferă operatorului posibilitatea de a se concentra nestingherit asupra sarcinilor de serviciu.

Stivuitoare pentru depozite

Gama de stivuitoare cuprinde trei tipuri de mașini: FM-X, FM-X SE și FM-4W, cu înălțimi maxime de ridicare între 8.000 și 13.000 mm și sarcini de până la 2.500 kg. Acestea permit transportul fără probleme în condiții de depozit, de la operaţiuni de ridicare, la stivuire şi până la selectarea mărfurilor.

STILL Selector

Selectoarele STILL permit operațiuni complexe, precum transportul pe orizontală și plasarea și depozitarea paleților. Utilajele selector sunt oferite în nu mai puțin de 11 variante constructive, acoperind astfel orice tip de cerință din partea utilizatorilor.

Stivuitorul selector STILL -Inovaţie pe toate nivelurile

Utilajele de tip stivuitor-selector de la STILL sunt utilaje de transport în incintă cu platformă de operare care poate fi ridicată, ce pot fi utilizate atât pentru selectare, cât şi pentru stivuirea de unităţi de sarcină.

Platforma  de control, care are rol de cabină a operatorului, poate să se ridice, fiind integrată în cadrul de ridicare împreună cu dispozitivul de ridicare a sarcinii. În depozitele cu spaţii înalte, aceste stivuitoare compacte reprezintă o prezenţă revoluţionară, datorită tehnicii lor de comandă inovatoare.

Serviciile STILL

Alături de inovațiile tehnice, serviciile STILL sunt la fel de moderne și de dezvoltate, pentru a oferi utilizatorilor absolut toate serviciile necesare pentru a lucra cu maxim de productivitate și costuri minime.

De exemplu, oricare dintre utilajele STILL sunt disponibile pentru utilizatori, chiar şi în sistem second-hand. Sistemul STILL de evaluare este simplu și de încredere pentru oricare dintre utilajele de stivuire şi tehnica de depozitare la mâna a doua, clasificarea acestora fiind realizată în funcţie de stare utilajului: aur – argint – bronz, cu acordarea de garanţii corespunzătoare.

RX 20 – Noua forță de la STILL

qaNoua generaţie a celui mai vândut model de stivuitor electric de la STILL este cel mai bun RX 20, dezvoltat până acum. Acesta oferă mai mult din tot: mai mult randament, mai multă dinamică şi mai multă disponibilitate.

În depozit, totul trebuie să funcţioneze ca la carte, iar forţa brută numită RX 20 este un utilaj puternic şi manevrabil, capabil să transporte operatorul și marfa oriunde e nevoie. În plus, vizibilitatea excelentă şi cabina confortabilă oferă posibilitatea de a lucra cu precizie maximă. Şi toate acestea datorită gamei variate de baterii, cu o rezistenţă remarcabilă.

Cea mai mare capacitate de transbordare din clasa sa – Noul RX 20 convinge prin viteze de ridicare excepţionale şi poate fi accelerat până la 20 km/h. Astfel, în funcţie de programul de rulare, el atinge puterea maximă şi valori de eficienţă maxime. Prin sistemul Performance-Boost, în modul sprint pot fi gestionate şi sarcini extreme. Nu este de mirare că RX 20 atinge cea mai ridicată capacitate de transbordare din clasa sa — şi aceasta în condiţiile unui consum minim de energie pe tonă transbordată.

STILL RX 20 convinge cu o rază de acţiune maximă per încărcare a bateriei. În plus, poate fi utilizat cu cele mai diverse variante de baterii, permiţând totodată cea mai rapidă schimbare laterală a bateriei din clasa sa. Rază mare de bracare şi manevrabilitate precisă – pentru acces în cele mai înguste spații: noul RX 20 cu dimensiunile sale compacte şi comanda precisă asigură o capacitate de bracare enormă. Cu o nouă punte combinată la autovehiculele cu tracţiune integrală, dispune de cea mai îngustă rază de bracare din clasa sa!

Vizibilitate perimetrală optimă pentru siguranţă de lucru sporită. – Noul RX 20 dispune de o structură elevatoare suplă şi de ferestre foarte mari, care oferă vizibilitate pe toate laturile şi în sus. Acestea nu doar că arată foarte bine, ci poate identifica mai rapid posibilele pericole. Noua cabină a STILL RX 20 este extrem de spaţioasă, oferind un spaţiu generos pentru picioare şi dispune de numeroase spaţii de depozitare. Cu o unitate inteligentă de afişare şi operare (STILL Easy Control) pot fi supravegheate confortabil toate funcţiile de siguranţă şi performanţă.

Acumulatorul Li-Ion este adecvat în special în situaţiile în care până acum bateriile cu plumb şi acid erau utilizate şi schimbate la funcţionarea în două până la trei schimburi. O schimbare a bateriei nu mai este necesară la acumulatorul cu Li-Ion: încărcarea intermediară permite utilizarea eficientă a timpilor de repaus. Timpul de utilizare şi disponibilitatea autovehiculelor este, prin urmare, mărită prin încărcarea intermediară sau prin montajul capacităţii duble a bateriei este mărită semnificativ.

Similare

1 din 907